REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hotelul PALACE, SCOS la VÂNZARE cu 5.500.000 de EURO

Hotelul PALACE, SCOS la VÂNZARE cu 5.500.000 de EURO

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 8049

Hotelul Palace, situat în Piaţa Ovidiu, reprezintă unul dintre simbolurile oraşului Constanţa. Cu o istorie destul de tumultuoasă, acesta se află acum într-o stare avansată de degradare. Construcţia a trecut pe rând, prin mâinile mai multor proprietari care nu au reuşit să o administreze corect şi să scape de datorii. Ultima renovare a clădirii a avut loc în 1972, atunci când clădirea a reintrat în circuitul hotelier după o perioadă de 7 ani în care a fost spaţiu de cazare pentru mecanizatorii agricoli şi o altă perioadă de 8 ani în care a fost imobil de locuit. Cu toate acestea, iată că actualul proprietar îl scoate la vânzare pentru suma de 5.500.000 de euro. Pentru a-l aduce la standarde locuibile e nevoie de dublul acestei sume.

Potrivit informaţiilor noastre, hotelul este scos la vânzare pentru suma de 5.500.000 de euro negociabil, însă pentru a putea ajunge în circuitul turistic la nivelul unui stabiliment de 4 stele, este nevoie de cel puţin alte 5 milioane de euro. Hotelul nu este grevat de alte sarcini şi poate fi achiziţionat de oricine însă trebuie urmat planul de restaurare şi de intervenţie pentru punerea în siguranţă a clădirii. Poate că se va găsi cineva care să îi redea măreţia de altădată acestui monument architectonic.

Istoria Hotelul Palace

Hotelul Palace are o istorie destul de lungă. În anul 1912, primăria a organizat o licitație pentru concesionarea Cazinoului din Constanța, iar câștigătorul a fost baronul Edgar de Marcay. Administraţia l-a obligat pe baron să construiască un hotel care să deservească clienții Cazinoului. Drept urmare, baronul l-a angajat pe Daniel Renard să se ocupe de construcția hotelului Palas.

În anul 1914, a fost inaugurat Hotelul Palas (Palace), făcut în stil eclectic, specific Rivierei Franceze, cu o fațada simetrică și detalii art-nouveau. Pe timpul funcţionării sale din perioada interbelică, hotelul a fost grevat de cheltuieli substanţiale. La data de 8 mai 1928 Societatea Marilor Stabilimente, care deţinea proprietatea localului, a luat decizia de a vinde hotelul avocatului Toma Boată, cu obligaţia că acesta să-i achite datoriile. În anul 1939 acesta încă mai avea încă de plătit datorii. Clădirea a fost ipotecată prin Societatea de Credit Financiar Urban Iaşi. După începerea celui de-al doilea Război mondial odată cu venirea trupelor germane la Constanţa şi până în anul 1944 hotelul a fost rechiziţionat de germani. După 23 august 1944 a fost preluat de trupele sovietice. După retragerea ocupaţiei sovietice clădirea a fost pustiită. În anul 1957, a devenit spaţiu de cazare pentru mecanizatorii agricoli. Începând cu anul 1964, a fost transformată în imobil de locuit. A devenit un loc sordid şi s-a degradat, potrivit wikimapia.org. În anul 1972, clădirea a fost renovată şi a reintrat în circuitul hotelier.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bn il darama si face un Lidl, la ce ne trebuiesc noua monumente istorice !?
0
0
"B.D. la munte si la mare" este filmat prin 1970 si lansat prin 1971. Cateva scene sunt filmate in zona parcarii hotelului si a terasei care da catre parcare. Se vad destule parti din hotel. Arata foarte bine pe atunci. Ziceti ca in 1972 a fost renovat? Si, tot din 1972, a intrat in circuitul hotelier? Cam ciudat. Pai nu era tot hotel in momentul filmarii? Sau nu era in circuit? Era doar pentru anumiti clienti?
2
0
orice gen de astfel de anunt ,publicitate,la acest hotel ar tb sa specifice profitul net pe an,in ultimii 5 ani,dovediti cu acte contabile,taxele si cheltuielile anuale,etc... Anunt publicitar in cautarea unui fraier cu bani.Pt interesati sunt cladiri,magazine,blocuri ,etc la pret de 1$ in SUA,conditia e sa platesti taxele de zeci sau sute de mii de dolari anual,plus alte cheltuieli-asigurari,salarii,etc,..acolo nu se merge pe smecherie
0
0
murad, si il transforma in pheonicia resort
4
0
A mai incercat cineva o renovare,parca RR Turism se chema firma,pe la mijlocul anilor 2000.Au schimbat ceva pe partea de instalatii sanitare,parca au si redeschis pt.scurt timp,apoi a intepenit si,,Palace" la fel ca ,,vecinul",hotelul ala de langa el,ramas la stadiul de structura!
4
0
Cate locuri de parcare private are hotelul?, altfel cei privati din apropriere s-ar putea aiba profit mai mare decat hotelul!
1
0
Oare cat mai o fi renovarea aveti idee ?
0
2
aia nu are sa se vanda niciodata la pretul ala, Constanta nu nu mai are turisti asa cum era inainte de 1989, cine o cumpara nu-si scoate investitia nici in 40 de ani, cati clienti trebuie sa aibe ca sa scoata investitia
5
0
Esti constient ca in pretul ala intra si locatia , dar mai ales istoria din spatele hotelului . Iti construesti tu un hotel cu 5 milioane , dar oricati bani ai avea istoria nu o poti cumpara
6
1
Constructia nu mai prezinta niciun interes. Trebuie sa fie nebun cineva sa bage banii aici.
7
3
avea datorii inainte de razboi.a fost luat de bancaca nu si a platit datoriile.si acu a aparut un mostenitor care l a luat inapoi.si datoriile la banca?cum l au retrocedat?
4
2
ultima renovare in 72, adica in urma cu 50 de ani, si aia facuta de comumisti adica prost si ff prost.
5
7
Ne-am umplut de moldoveni cu ozn-uri in cap cum e boul asta de sub mine. Tu ai wc in curte si nu poti nici sa treci strada ca ai buzunarele goale si vorbesti ca faci tu cu 6 milioane. Nici cu mat'a la produs 1000 de ani
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218