REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Hotelul REX din MAMAIA a ajuns de RÂSUL familiei ADAMESCU

Hotelul REX din MAMAIA a ajuns de RÂSUL familiei ADAMESCU

Replica API 23 februarie 2021 | 00:17 9765

Hotelul Rex din Mamaia a fost o emblemă a litoralului românesc până în urmă cu câțiva ani. Din 2011, an în care un incediu de proporţii a cuprins clădirea, hotelul zace părăsit în inima staţiunii. În tot acest timp, constănţenii, dar mai ales turiştii, au deplâns starea în care a ajuns fostul hotel de lux. Putem spune chiar că a ajuns de râsul familiei Adamescu. Din păcate, nu este singura clădire emblematică a urbei de la malul mării, care zace în ruină. În această categorie putem include, fără doar și poate, clubul Castel,una dintre cele mai frumoase moşteniri lăsate de Casa Regală, Cazinoul din Mamaia, chiar și Cazinoul de pe bulevardul Regina Elisabeta (care se află în reabilitare, după zeci de ani de nepăsare a autorităților). În loc să înflorească, au ajuns ruine.

Hotelul Rex, bătut de soartă

Clădirea fostului hotel de lux Rex zace uitată de ani de zile în staţiunea Mamaia. Considerat un simbol al litoralului, imobilul istoric atrage, în prezent, mila constănţenilor şi a turiştilor. De 10 ani hotelul nu mai face parte din circuitul turistic, iar pentru că proprietarul nu îşi permite să investească în reabilitarea acestuia, hotelul se degradează tot mai mult pe zi ce trece. Localnicii se tem ca această clădire să nu aibă aceeaşi soartă cu cea a celorlalte monumente istorice din oraş, majoritatea lăsate în bătaia sorţii. “Hotelul Rex reprezintă o parte din istoria Constanţei. Acolo este plaja unde veri la rând mi-am petrecut vacanţele. Hotelul acesta are o istorie grea în spate. Zeci de personalităţi din lumea mare au trecut pe aici, iar acum este abandonat”, a precizat un constănţean pentru Replica.

Hotelul a fost scos la vânzare în 2018

Amintim că familia Adamescu, cea care deţine imobilul, a investit 3,5 milioane de euro în renovarea hotelului de cinci stele Rex din Mamaia, care este închis din 2011, după ce a avut loc un incendiu. În 2014 ar fi urmat ca acesta să fie redat circuitului turistic. Au urmat problemele cu justiția ale lui Dan Adamescu, iar hotelul n-a mai fost niciodată deschis. În 2017, Adamescu a decedat, iar în 2018, Carmen Palade, fosta soţie a lui Dan Adamescu, a scos la vanzare hotelul.

Carmen și Dan Adamescu, foto: woowbiz.ro

Hotelul se află sub sechestru

Mai precizăm faptul că hotelul se află sub sechestru. Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au aplicat sechestrul asigurator asupra a 16 bunuri imobile, printre care și hotel Rex, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în cadrul unui dosar în care Carmen Palade, fosta soție a lui Adamescu, este acuzată de evaziune fiscală și delapidare.

În 2011, la hotel a izbucnit un incendiu în zona podului şi a casei scării, care a distrus acoperişul pe toata suprafaţa sa şi a coborât la etajele inferioare prin coloanele de aerisire.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Misto gsgica
3
1
Lasati comentariile. Sa dus branzarul in piete, ca acolo este de el, la branza, la cas de niala, sa va iau rasa in pula de oligofreni
6
1
Sa moara ma-ta de inteleg ceva din ce scrii, ce mortii tai de limba e aia? Voi comentati de rex, de adamescu, si voi n-ati terminat 6 clase? Treci inapoi la spalat wc-uri ca te vede sefu te da afara instant si muie bani de viceroy si bucegi la 2.5l
15
5
Cand ti am zis ca esti prost nu mai crezut boule ce esti
7
9
Bai Baiatule, esti plin de spume de oftica. Delirezi...
8
9
uitati.va ce mizerie betonata.in fata rrau numai pomi,i.a ras mazare pe toti sa faca alee ptr curve,la kitchomanile lui e care alegoricd.le.a platiti din buzunar? ine sa cumpere mizeriile machidonesti securistice?astea merg numai cind mulg bani de la stat!
8
19
Sa gie nationalizat, ca si-asa e gurat de la statul roman ca multe altele, Vezi cazul Ioan Niculaie!
11
8
Nu ne freaka grija de averea hotzilor ,,,!
7
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614