REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hotelul VICTORIA, dat în JUDECATĂ pentru MIROSUL de CANALIZARE din camere

Hotelul VICTORIA, dat în JUDECATĂ pentru MIROSUL de CANALIZARE din camere

Replica API 12 februarie 2021 | 16:59 3612

Un bucureștean a dat în judecată Hotelul Victoria din Stațiunea Mamaia, invocând faptul că apartamentul care i-a fost dat nu avea uși despărțitoare, spațiul pentru picioare de la vasul de toaletă era insuficient, în baie mirosea a canalizare, locurile de joacă erau neconforme, iar evenimentele distractive pentru copii erau inexistente. Ce a decis instanța puteți citi în rândurile de mai jos.

Constantin D.M., în calitate de reclamant, a achiziționat de la Victoria Resort SRL, în calitate de pârât, un pachet de servicii turistice, acesta făcând obiectul dosarului. Mai exact, Constantin D.M. a solicitat Hotelului Victoria Mamaia restituirea sumelor plătite cu titlu de contravaloare sejur, la valoarea actualizată a acestora. În motivare, reclamantul a arătat că în cursul lunii martie 2019 a achiziționat un pachet de servicii turistice la Hotel Victoria, Mamaia, constând într-un apartament în regim all inclusive, perioada 01.07-05.07.2019, valoarea fiind de 3.888 lei. Din discuțiile purtate la momentul respectiv cu reprezentanții hotelului și din informațiile furnizate pe site, reieșea în mod clar că hotelul are camerele renovate și că totul era în stare impecabilă.

Între poveste și realitate, distanță lungă

Din păcate, realitatea a fost diferită. Bărbatul a achiziționat un apartament în ideea că, având doi copii minori (3 ani, respectiv 1 an și jumătate), va caza un copil într-o cameră și pe celălalt în cealaltă cameră pentru a nu se deranja unul pe celălalt. Din păcate deși se numește apartament, așa cum i-au spus oficialii resortului Victoria, acesta nu era prevăzut și cu uși între camere, astfel că, dacă un copil se trezea înaintea celuilalt și făcea puțin zgomot, în mod automat își trezea și fratele. Deși în poze și pe internet, hotelul figurează ca fiind renovat, se pare că, în realitate, aceste reabilitări nu ar fi implicat și băile, pentru că, spune reclamantul, că nu se putea sta din cauza mirosului de canalizare și, totodată, că băile au o suprafață atât de mică, încât, având o înălțime de 1,85m, bărbatul își lovea genunchii de perete stând așezat pe toaletă. Reclamantul a mai arătat că deși apartamentul era prevăzut cu două băi, doar una avea vas de toaletă, în cealaltă regăsindu-se un duș învechit și plin de mucegai.

Reprezentantul hotelului a dat vina pe Primărie pentru mirosul de canalizare

Reprezentantul hotelului i-ar fi comunicat, la acea vreme, că de vină pentru miros este Primăria Constanța care a subdimensionat canalizările și că legea nu-l obligă să facă băi mai mari.

Locul de joacă, un spațiu verde neîngrijit

Cu privire la locul de joacă, instanța a reținut că din fotografiile realizate de reclamant se poate observa că în realitate nu este un loc de joacă amenajat, ci un spațiu verde neîngrijit, cu pietriș și bolovani, pe care sunt amplasate un tobogan și o trambulină.

Cine sunt deținătorii hotelului

S.C. Victoria Resort S.R.L., firma în baza căreia funcționează hotelul Victoria, este deținută de Stanciu Stanislas Laura și Stanislas Guy Lucien Georges. Stanciu-Stanislas Laura este și administratorul societății.

Ce a hotărât instanța în acest caz

Instanța de judecată a admis cererea formulată de Constantin D.M., în contradictoriu cu Victoria Resort SRL și astfel, unitatea de cazare a fost obligată să îi plătească reclamantului suma de 3888 lei, reprezentând contravaloarea facturii fiscale nr. 35/20.03.2019. Decizia nu este definitivă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
canalizarea statiunii a fost dimensionata ptr.20 hoteluri si nicidecum 100 hoteluri ...Dar nu-i bai o mare parte a beach barurilor au rezolvat ,cine ghiceste cum ?
5
0
Toata Mamaia pute a cacat.
5
0
Are dreptate cel de mai jos. Pe GDPR orice hotelier din Romania este varza.Acolo se poate ataca bine de tot
9
0
inca suntem dominati peste tot de alde Dorel care e meserias dar habar nu are ce este aceea o protectie antimiros. Nu numai ca nu o intelege dar o ignora! In general e un bou!
9
1
Acolo instalatia este a lui ceausescu ei nu au mai schimbat tevile de cand s a construit hotelu
11
0
Daca era destept, ataca in instanta pe partea cea mai slaba, acolo unde nici un hotelier nu este pregatit...dar nu cu osc romanii inca legislatia europeana
4
1
de parca nu pute asa si in toata constanta
18
0
toata mamaia este o hazna, nu doar hotelul victoria
31
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367