REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

HOŢI de CABLURI din CUPRU, PEDEPSE mai MICI după APEL

HOŢI de CABLURI din CUPRU, PEDEPSE mai MICI după APEL

Replica API 1 octombrie 2021 | 10:35 1798

Ibo Iaşar, Ionuţ Cristian Ruta şi Vlăduţ Ionuţ Nicolae au fost trimişi în judecată pentru furt calificat respectiv complicitate la furt. Cei trei sunt acuzaţi că au sustras, prin tăiere, cablurile de alimentare de la trei locomotive, transportându-le apoi cu maşina lui Ibo Iaşar, la un centru de colectare fier vechi. Prejudiciul astfel creat a fost de 450.000 de lei. Prin sentinţa Judecătoriei Constanţa din 11 iunie 2021, cei trei au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare – Ibo Iaşar pentru furt calificat, 4 ani şi trei luni - Vlăduţ Ionuţ Nicolae pentru complicitate la furt calificat iar Ionuţ Cristian Ruta a primit 5 ani şi 3 luni pentru furt calificat. Împotriva hotărârii, în termenul legal, inculpații au declarat apel cu privire la reindividualizarea pedepsei în sensul reducerii cuantumului ținând seama de circumstanțele reale ale cauzei și de cele personale.

Cum s-a desfăşurat furtul

De-a lungul mai multor zile, Ibo Iaşar a pătruns prin forțarea ușii și ruperea sudurii în incinta Depoului C.F. Palas și a sustras cablurile de alimentare de la mai multe locomotive aflate în conservare. Cablurile au fost apoi transportate cu un taxi, la un centru de vândut fier vechi, prejudiciul creat fiind de 450.000 de lei. Fiind condus la sediul Postului de Poliție T.F. Palas, inculpatul Ibo Iaşar a recunoscut sustragerea cablurilor din cele trei locomotive și a condus organele de poliție în teren, indicând locul unde se aflau locomotivele și modul de sustragere a cablurilor.

Ce a hotărât Curtea de Apel Constanţa

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa examinând legalitatea și temeinicia hotărârii atacate, prin prisma criticilor formulate de apelanții inculpați, luând concluziile procurorului și tuturor părților, au constatat apelurile fondate. Astfel, instanţa a decis reducerea pedepselor inculpaţilor: Ibo Iaşar, de la 5 ani închisoare la pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare pentru infracțiunea de ”furt calificat” în formă continuată, Vlăduţ Ionuţ Nicolae, de la 4 ani 3 luni închisoare pentru infracțiunea de complicitate la ”furt calificat” în formă continuată la 2 ani de închisoare, iar Ionuţ Cristian Ruta de la 5 ani 3 luni închisoare, pentru infracțiunea de ”furt calificat” la 2 ani de închisoare. Sentinţa a fost comunicată pe 24 septembrie 2021 şi este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai naibii bosketari, alearga dupa muritori de foame ca astia, ce fura cupru sa-si plateasca RCAul in timp ce macacii au liber la furt de milioane de euro!
0
0
hotzii se apara intre ei
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272