REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

HOȚII ALPINIȘTI, care acționau la malul mării, CONDAMNAȚI!

HOȚII ALPINIȘTI, care acționau la malul mării, CONDAMNAȚI!

Replica API 21 iunie 2021 | 23:00 2054

Geilan Amis și Onur Ali au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat. Cei doi, ca niște adevărați alpiniști, au comis nu mai puțin de 5 furturi, toate faptele fiind comise prin escaladarea fie a unui balcon fie a unui gard. Nu este prima abatere a celor doi, ei fiind cunoscuți cu antecedente penale.

foto: presasm.ro

Cum s-au petrecut furturile

Primul faptă s-a petrecut pe 3 august 2020, atunci când infractorii au escaladat fereastra unui balcon, reușind să pătrundă într-o locuință de unde au sustras o borsetă ce conținea acte de identitate și suma de 500 lei, o tabletă marca Lenovo și un telefon mobil marca Samsung Galaxy A6+, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 lei. La cel de-al doilea furt, inculpații au plecat cum au venit, fiind surprinși de proprietarul locuinței și alegând să fugă de la locul faptei. Nici la al treilea furt nu au fost mai norocoși, în momentul în care încercau să își împartă prada fiind surprinși de polițiști și nevoiți să fugă. 4500 de lei, 20 grame bijuterii din aur, bijuterii din argint și cristale este prada obținută în urma celui de-al patrulea furt, făptașii escaladând gardul și apoi balconul de la etajul 1 al locuinței păgubitului. La ultimul furt, infractorii, prin escaladarea unei terase și ulterior a ferestrei balconului lăsată deschisă, au pătruns într-o locuință, și au răvășit mai multe bunuri, fără a sustrage însă nici un obiect.

Ce a spus instanța

Judecătoria Constanța a reținut împrejurările și modul de comitere a infracțiunii precum și mijloacele folosite, relevate de faptul că inculpații au pătruns în domiciliul persoanei vătămate prin forțarea ușii de la intrare, prin escaladare, pe timpul nopții, purtând măști, încălcând dreptul la inviolabilitatea domiciliului acesteia. În ceea ce privește natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, din fișa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că aceștia au mai suferit condamnări anterioare pentru infracțiuni contra patrimoniului, săvârșite chiar și în timpul minorității, aspecte ce relevă o specializare a inculpatului, precum și lipsa de respect față de valorile sociale de ocrotesc patrimoniul persoanei. Instanța a decis condamnarea lui Onur Ali la 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în timp ce Geilan Amis a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Sentința a fost dată în data de 2 iunie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468