REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Hoții au "lovit" din nou! Trei apartamente au fost sparte într-o singură zi

Hoții au "lovit" din nou! Trei apartamente au fost sparte într-o singură zi

Replica API 12 februarie 2016 | 12:35 264

Mare atenție!

Mare atenție!

Mare atenție, constănțeni! Hoții au lovit din nou! Trei apartamente situate la parterul blocurilor au fost sparte, într-o singură zi. Metoda infractorilor a fost aceeași: au pândit ca ferestrele să fie deschise sau întredeschise, mai ales cele din PVC, care se pot deschide chiar și cu o cartelă.

Oamenii legii din Constanța au fost sesizați cu privire la trei furturi din locuințe, înregistrate joi, 11 februarie, pe raza Secției 2 Poliție. Hoții au dat iama în apartamente situate la parter, cu ferestrele din PVC, care erau lăsate întredeschise. În cauză au fost demarate cercetări în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere a făptașilor. Precizăm că indivizii filează bine zona, iar când dau peste apartamente situate la parter sau chiar societăţi comerciale care sunt dotate cu ferestre din PVC acţionează fără a sta pe gânduri. Forţează cadrul şi intră fără probleme. Toată acţiunea durează între 30 de secunde şi maxin 2 - 3 minute. În tot acest timp sunt sustrase bunurile ce sunt la vedere, precum laptopuri, telefoane, bijuterii şi bani. Astfel, oamenii legii vă sfătuiesc să, chiar dacă sunteţi în locuinţă, încuiaţi uşa de acces şi să nu lăsaţi geamurile deschise dacă locuiţi la parter. Este important să montaţi gratii la geamuri dacă locuiţi la parter sau la case, care sunt montate în perete, fără a se putea acţiona asupra acestora pentru demontare. În cazul în care locuiţi la casă montaţi o uşă de acces special concepută cu sistem security by design, uşi foarte solide cu sisteme multiple de încuietori. Totodată, precizăm şi faptul că, la data de 09.02.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Serviciului Ordine Publică şi proximiştii Secţiei 3 din Constanţa, au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv a furturilor din societăţi comerciale şi din locuinţe. Au fost avute în vedere casele de schimb valutar, casele de amanet şi asociaţiile de proprietari din zona „Autogării Sud-Constanţa”, „Casa Căsătoriilor”, strada Oborului s.a., poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită şi persoanelor în vârstă, care pot deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul” şi a furturilor, în special a furturilor din locuinţe din cauza comportamentului şi a neglijenţei. Cu această ocazie, poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor din locuinţe pot fi favorizate de lipsa de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă. Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natură penală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369