REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Hoţii au pus mâna pe un ciobănesc anatolian care valorează 80 de milioane!

Hoţii au pus mâna pe un ciobănesc anatolian care valorează 80 de milioane!

Replica API 10 iunie 2013 | 00:00 1737

Furt cu greutate

Furt cu greutate

Sărăcia duce la acte disperate. Furturile la comandă au devenit banalităţi în societatea noastră. Hoţii se duc la punct ochit, punct lovit, convinşi fiind că vor vinde ce fură. Obiectele sunt diverse. Este îndeajuns să deschizi gura, să spui ce vrei, că "băiatul îţi face rost" în cel mai scurt timp. În cursul nopţii de 6 spre 7 iunie a.c., a fost furat un câine ciobănesc anatolian turcesc, care aparţinea, conform surselor noastre, unui om de afaceri turc din Constanţa. Reclamaţia a fost făcută încă de vineri noapte la secţia 4 Poliţie, dar oamenii legii spun că nu un om de afaceri a reclamat situaţia, ci... o societate comercială (!?). "Nu este vorba de nici un om de afaceri. Câinele a fost furat în noaptea de 6 spre 7 iunie din curtea unei societăţi comerciale situate pe bulevardul Aurel Vlaicu. Reclamaţia a fost făcută de către un salariat al societăţii. Câinele a fost evaluat la suma de 8.000 de lei şi a fost întocmit dosar penal", a declarat pentru "Replica", Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Ciobănescul anatolian este o rasă veche, cu un istoric datând de cel putin 6.000 de ani. Rolul principal al acestei rase era de a însoţi ciobanii turci nomazi şi de a păzi turmele de oi. De asemenea, era utilizat ca prim mijloc de apărare împotriva prădătorilor, fiind apt să reziste climei aspre din Turcia. Ciobănescul anatolian este considerat de mulţi ca fiind cel mai bun câine de pază din întreaga lume, în special în ceea ce priveşte vitele. Cu origini străvechi în Turcia, această rasă este menită să reziste climei aspre şi vieţii nomade. Din acest motiv, ciobănescul anatolian preferă să trăiască în aer liber. Pe platoul anatolian, când verile sunt fierbinţi şi iernile răcoroase, ciobănescul anatolian trăieşte în aer liber pe tot parcursul anului. Posedă o structură osoasă mare, un trunchi musculos şi un cap puternic. Craniul câinelui ciobănesc anatolian este larg, iar botul este rectangular, cu un profil obtuz. Urechile sunt mici, lăsate şi în forma literei V, iar ochii săi mici pot fi căprui sau aurii. Coada sa lungă este încolăcită şi purtată pe spate atunci când este agitat. Blana sa este scurtă, având un substrat gros şi poate fi albă, crem, tigrată, cafenie şi cu o mască neagră. Câinele poate ajunge la înălţimea de 79-89 centimetri şi la greutatea de 41-68 kilograme.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Furat" la comanda de UN angajat pe care cainele il cunostea in prealabil...s-au fara prealabil...l-a vandut paznicul de tura!!! Exclus FURT calificat! ...e mai greu de furat un kangal! K idee!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218