REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Hoţii prinşi cu focuri de armă, bănuiţi că au spart şi casa consilierului Gheorghiţă

Hoţii prinşi cu focuri de armă, bănuiţi că au spart şi casa consilierului Gheorghiţă

Replica API 19 august 2011 | 00:00 172

Casele din Valu şi împrejurimi, luate la rând de o gaşcă de spărgători

Casele din Valu şi împrejurimi, luate la rând de o gaşcă de spărgători

Mai mulţi indivizi au fost prinşi, miercuri noapte, de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală şi poliţişti comunitari, în localitatea Valu lui Traian, care au pătruns în mai multe imobile, de unde au încercat să fure tot ce găseau. Gaşca de spărgători este suspectată că ar fi comis furturi pe raza mai multor localităţi - Valu, Murfatlar, Poarta Albă, dar şi Constanţa. Nu este exclusă nici ipoteza ca hoţii prinşi miercuri să fie cei care au intrat în casa primarului din Poarta Albă, Vasile Delicoti, de unde au sustras bijuterii, sau în casa consilierului judeţean Adrian Gheorghiţă. Facem precizarea că Adrian Gheorghiţă, care este domiciliat în Valu lui Traian, a fost "călcat" de infractori în luna aprilie a acestui an. Momentan însă, cercetările continuă, stabilindu-se că hoţii încercau, pe cât posibil, să nu lase amprente în momentul în care pătrundeau în case, în acest sens unul dintre cei prinşi folosind un ciorap. "A recunoscut că ciorapul pe care îl avea asupra sa îl folosea pentru a-şi acoperi mâna cu el, aşa încât să nu lase urme", precizează poliţiştii Secţiei 1 Rurală.

"Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane se află în incinta unui imobil, situat în localitatea Valu lui Traian, pe strada Semănătorului, cu intenţia de a sustrage bunuri. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au observat mai multe persoane în incinta imobilului care este nelocuit în această perioadă, din câte a reieşit din verificări. Poliţiştii au pătruns în interior, moment în care una dintre persoane, care se afla la mansardă, a sărit de la fereastră. Poliţiştii au solicitat persoanei respective să se oprească, acesta nu s-a supus, motiv pentru care unul dintre poliţişti, respectiv şeful interimar al Secţiei 1 Poliţie Rurală, Ion Chiru, a folosit armamentul din dotare, executând 2 focuri în plan vertical. Suspectul s-a oprit şi a fost reţinut", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Gelu Manolescu. Din verificările efectuate s-a stabilit că în interiorul clădirii se mai aflau încă două persoane, şi acestea fiind reţinute. Poliţiştii au găsit, în interior, mai multe bunuri adunate într-o pătură, cum ar fi articole textile, îmbrăcăminte. Suspecţii vor fi duşi la Parchet, fiind acuzaţi de furt calificat. Aceştia sunt Doru Comănceanu, de 43 de ani, Titi Zlate, de 17 ani, ambii din Valu, şi Ion Suraj, de 34 de ani, din Murfatlar, dar care domiciliază fără forme legale în Constanţa.

O a doua spargere, în acelaşi stil, în aceeaşi localitate

"Lotul" de hoţi care opera pe raza localităţii Valu şi împrejurimi nu se opreşte însă aici. Astfel, un localnic a făcut o sesizare la ora 1:45, afirmând că pe strada Crimeea, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă. Deplasaţi la faţa locului, oamenii legii au depistat un număr de 3 persoane care, la vederea echipajului de Poliţie, au fugit în direcţii diferite. Poliţiştii au reuşit să îl prindă pe unul dintre ei, reuşind să-l identifice. "Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, Ionuţ Crăivan, din localitatea Lanurile, judeţul Constanţa, dar care locuieşte fără forme legale pe raza localităţii Murfatlar. Suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Valu lui Traian, iar ceilalţi doi sunt căutaţi în continuare", ne-a mai declarat Gelu Manolescu. Persoanele în cauză sunt suspectate de comiterea a cinci furturi din locuinţe şi o infracţiune de distrugere comise doar în cursul nopţii precedente. În timpul cercetărilor, poliţiştii au constatat că suspectul şi celelalte două personae, care în momentul de faţă sunt căutate, au furat bunuri din imobilele "vizitate" în valoare de 10.000 lei. Reamintim că în luna aprilie a acestui an, şi casa consilierului judeţean Adrian Gheorghiţă, care locuieşte tot în Valu, a fost spartă de hoţi. Şeful Secţiei 1 Poliţie Rurală, Ion Chiru, este de părere că nu este imposibil să fie vorba despre aceiaşi autori. "Deocamdată nu pot preconiza nimic în legătură cu acest aspect. Nu sunt străin de situaţia aceea, dar deocamdată abia am putut proba ceea ce s-a întâmplat acum, dar nu este imposibil să fie aceleaşi persoane", ne-a declarat poliţistul.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212