REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Hoțul strigă hoțul! Au furat zeci de mii de lei dintr-o casă, apoi s-au furat unul pe altul!

Hoțul strigă hoțul! Au furat zeci de mii de lei dintr-o casă, apoi s-au furat unul pe altul!

Victor ROTARU 17 octombrie 2023 | 00:00 1580

Vlad T. și Nicoale D. au reușit să dea o spargere de zile mari, dintr-o singură locuință reușind să sustragă peste 144.000 de lei. Numai că, nu s-au înțeles la împărțirea „câștigului”, iar unul din ei a încercat să-l omoare pe celălalt și să-l tâlhărească. Ambii s-au ales cu ani grei de pușcărie, „bifând” mai multe infracțiuni.

Hotul striga hotul! Au furat zeci de mii de lei dintr-o casa, apoi s-au furat unul pe altul!foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 9 octombrie 2021, atunci când Ionuț T. și Nicolae D. au sustras din apartamentul lui Vlad C. două telefoane mobile, o agendă în care erau consemnate parole și PIN-uri ale unor conturi și carduri, precum și portofelul ce conținea suma de 700 de lei și două carduri bancare. Ulterior, cei doi au efectuat mai multe operațiuni de conversie monetară în valoare de 29.727 euro, urmate de mai multe operațiuni de transfer numerar în valoare totală de 144.111 de lei, către contul lui Vlad C., pentru a crea astfel o diversiune, pe urmă cei doi au retras banii de la ATM cu ajutorul cardului furat.

După o lună de la marea spargere, în data de 11 noiembrie 2021, pe fondul unui conflict referitor la împărțirea și cheltuirea sumelor de bani sustrase din conturile lui Vlad C., Ionuț T. l-a lovit o sticlă în cap și l-a strangulat cu o perdea pe partenerul de „afaceri“. După ce Nicolae D. și-a pierdut cunoștința, în urma strangulării, Ionuț T. l-a deposedat pe acesta de patru perechi de pantofi sport, 2 perechi de pantaloni, o geacă și o vestă, o consola PlayStation 5, un telefon mobil marca iPhone 12, un Samsung S20 Plus, o trotinetă electrică, cartea de identitate, o cantitatea de 90 gr. „iarbă”, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 22.000 lei.

Hotul striga hotul! Au furat zeci de mii de lei dintr-o casa, apoi s-au furat unul pe altul!Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îi aplice lui Ionuț T. o pedeapsă de 9 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, trafic de droguri de risc și de mare risc, operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În ceea ce îl privește pe Nicolae D., magistrații au decis să îi aplice o pedeapsă de 7 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. Sentințele nu sunt definitive.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468