REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Hugh Grant a soluţionat procesul cu editorul tabloidului The Sun, pe care l-a acuzat de violarea intimităţii

Hugh Grant a soluţionat procesul cu editorul tabloidului The Sun, pe care l-a acuzat de violarea intimităţii

A.F. 18 aprilie 2024 | 00:00 102

Actorul Hugh Grant a ajuns la un acord cu editorul tabloidului The Sun, în cadrul unui proces în care starul britanic i-a acuzat pe jurnaliştii publicaţiei că au folosit detectivi privaţi pentru a-i intercepta ilegal telefonul şi pentru a-i sparge locuinţa, a declarat avocatul său miercuri într-un set de documente judiciare, informează Reuters.

Hugh Grant a solutionat procesul cu editorul tabloidului The Sun, pe care l-a acuzat de violarea intimitatiiHugh Grant

Hugh Grant şi prinţul Harry - fiul cel mic al regelui Charles al III-lea - au dat în judecată News Group Newspapers (NGN) pentru o presupusă obţinere ilegală de informaţii practicată pe scară largă, inclusiv prin interceptarea liniei sale de telefonie fixă, spargerea locuinţei şi obţinerea prin metode înşelătoare a unor informaţii confidenţiale despre persoana lui.

Acest caz era unul dintre procesele declarate eligibile în ianuarie 2024 pentru a fi judecate la Înalta Curte din Londra, însă actorul a acceptat să încheie un acord cu NGN, a precizat avocatul său, David Sherborne.

Hugh Grant, devenit faimos după ce a jucat în filme precum "Love Actually" şi "Notting Hill", a promis să devină un susţinător proeminent al reformei din presă după izbucnirea scandalului interceptărilor telefonice în urmă cu peste un deceniu.

El a dat în judecată NGN şi din cauza fostului tabloid News of the World, între timp dispărut de pe piaţă, într-un proces încheiat printr-un acord în 2012, la un an după ce publicaţia a fost desfiinţată de proprietarul său, magnatul media Rupert Murdoch, în urma unui val de critici din partea publicului.

NGN a respins întotdeauna acuzaţiile privind acţiunile ilegale practicate de angajaţii tabloidului The Sun şi a semnat înţelegeri cu acuzatorii săi în peste 1.000 de procese fără să admită niciodată vinovăţia acestei publicaţii.

Cu toate acestea, înţelegerea semnată în cadrul procesului intentat de Hugh Grant, care s-a concentrat exclusiv pe practicile ilegale ale tabloidului, ridică semne de întrebare despre durabilitatea acestei poziţii ce a fost susţinută atât de mult timp de grupul de presă britanic.

Reprezentanţii NGN nu au dat curs invitaţiei transmise de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272