REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Hugh Laurie transpune un roman de Agatha Christie într-o miniserie de televiziune

Hugh Laurie transpune un roman de Agatha Christie într-o miniserie de televiziune

Replica API 14 aprilie 2022 | 00:00 481

Actorul britanic Hugh Laurie, cunoscut îndeosebi pentru rolul medicului excentric din serialul ''House'', a transpus ceea ce el spune că este romanul său preferat de Agatha Christie în miniseria de televiziune ''Why Didn't They Ask Evans?'', relatează Reuters.

Hugh Laurie

Serialul în format limitat alcătuit din trei părţi a fost scris, produs şi regizat de Laurie, care deţine totodată şi unul dintre rolurile secundare.

''Aş spune că am fost pasionat de romanul acesta de multă vreme'', a declarat pentru Reuters Laurie, în vârstă de 62 de ani, în ajunul lansării miniseriei, citează Agerpres.

''Cu cât mă gândeam mai mult, cu atât mă bucuram de ideea de a încerca să obţin pe ecran un fel de spirit de aventură şi de comedie'', a mai spus actorul.

Romanul Agathei Christie ''Why Didn't They Ask Evans?'' a văzut pentru prima dată lumina tiparului în Marea Britanie în 1934.

Romanul şi serialul îl au drept protagonist pe afabilul Bobby Jones (interpretat de Will Poulter), care descoperă un bărbat muribund în apropierea stâncilor de pe un ţărm galez. Ultimele cuvinte ale străinului sunt întrebarea care constituie titlul romanului. Împreună cu prietena lui din copilărie, Lady Frances ''Frankie'' Derwent (Lucy Boynton), Bobby încearcă să afle ce i se întâmplase bărbatului şi să ofere un răspuns întrebării lui finale.

''E într-un stil vioi, aproape american, care cred e caracteristic pentru (Christie)'', a declarat Laurie despre textul sursă.

''Am simţit că este un lucru foarte preţios să încerci să păstrezi şi poate, în anumite locuri, să mergi şi să explorezi puţin mai departe. Dar încerc să fiu pe cât de fidel în spirit pe cât pot''.

''Why Didn't They Ask Evans'', din distribuţia căruia mai fac parte Emma Thompson, Jim Broadbent şi Paul Whitehouse, va fi difuzat pe platforma de streaming BritBox începând de marţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108