REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

HULIGANII și DERBEDEII s-au INSTALAT peste LOCURILE de JOACĂ ale copiilor

HULIGANII și DERBEDEII s-au INSTALAT peste LOCURILE de JOACĂ ale copiilor

Replica API 26 octombrie 2020 | 00:24 4726

Locurile de joacă din Constanța au constituit întotdeauna un subiect controversat și înainte, dar și după renovarea acestora. Problema este una deosebit de spinoasă întrucât multă lume reclamă că acestea sunt vandalizate și folosite în cu totul alte scopuri de găști de adolescenți, în special după lăsarea serii. Dar nici adulții nu se lasă mai prejos și, atunci când vin cu odraslele în parc, sparg zeci de pungi cu seminte și aruncă cojile și ambalajele pe unde apucă. În urma lor rămâne un adevărat dezastru și locuri de joacă îngropate, la propriu, sub cojile de semințe aruncate cu nesimțire pe jos.

zona Tomis III

Recent, un loc de joacă din zona Palas a devenit ținta unor astfel de „huligani” care nu au mai ținut cont că printre cei care ar trebui să beneficieze de acele parcuri se numără, poate, și copiii, nepoții, frații ori verișorii lor.

zona Palas

Aceștia, nu doar că și-au bătut joc de munca autorităților care de bine, de rău s-au chinuit să amenajeze câteva zone în care copiii să se poată juca, ci și-au bătut joc și de cei enumerați mai sus, mai ales în această perioadă de criză, în care pericolul generat de COVID pândește la orice pas, iar igiena ar trebui să fie sfântă. Locul de joacă arăta ca după bombardament, atunci când a fost descoperit de un locatar. Mii de coji de semințe zăceau împrăștiate pe o masă, pe scaune și pe jos. Potrivit locatarilor zonei, Poliția Locală face eforturi pentru a-i îndepărta pe cei care vandalizează locurile de joacă din cartier, dar, chiar dacă sunt alungați, ei revin la „locul faptei” după un timp.

Țara Piticilor

Situația este asemănătoare și în Tomis III

În Tomis III, situația este una similară. Mai mulți adolescenți au acaparat locul de joacă amplasat în vecinătatea clubului Pensionarilor de pe strada Duiliu Zamfirescu. După reamenajarea acestuia, tot mai mulți adolescent, unii de etnie romă, au început să se adune acolo și să deranjeze locuitorii zonei. Aceștia fac gesturi și afirmații obscene, joacă barbut, sparg semințe, fumează și beau alcool în locul proaspăt amenajat. Nici parcul Țara Piticilor nu a scăpat de asemenea incidente. Zilele trecute, o femeie aflată în stare de ebrietate s-a plimbat nestingherită printre minori și doar prin intervenția poliției și a cadrelor medicale aceasta a putut fi calmată, după ce a făcut un circ în toată regula.

zona Far

În parcul de la Far răsună manelele

Nici în parcul de lângă far copiii nu au liniște, și asta din cauza unor tineri care au pus stăpânire pe zonă, pe acorduri de manele. În plus, nici romii nu le dau pace minorilor întrucât iși tot fac veacul prin zonă, aflându-se ba la cerșit, ba la scormonit prin pubelele de gunoi din apropiere.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politie locala inexistenta ! Stau ascunsi in masini pe la umbra ! Trebuie scosi din masini si sa patruleze !
2
0
Dragilor..nu sunt nici huligani..nivi derbedei...sunt premianti..olimpici ca cei pe.care politia ia surprins in cuetea scolii.cand scoala si curtea scolii erau inchise. Acesti olimpici invata...invata cum sa sparga samanta si cum sa bea berea...combinatia perfecta. Daca politia le da amenda sau ii ia la sectie..vine tatuca cu televiziunile si cu voi si sa vezi taraboi..se ajunge pana la ministru..capete taiate...floci. Pune-ti mana pe carte olimpicilor
4
0
Domnule Primar Ales va rugam sa desfiintati Polutia Locala ! Sunt o adunatura de pile si putori semianalfabete ce nu isi justifica salariile !
5
1
Politia locala doarme in ghete ???? Normal ar fi fost sa supravegheze parcurile si locurile de joaca nu sa dea amenzi de circulatie
7
1
tiganii sunt doar partea vizibila.sunt multi albi care se comporta tiganeste.solutia e glont pe teava si curatenie la bipezi.sau novichok din avion.n-o sa-i reggrete nimeni
7
0
Sunt doar TIGANI. Tiganii sunt o rasa inferioara care nu poate fi educata. Solutia este eradicarea lor.
16
1
.... "palas" nu este Palas ci chiar cel din intersectia de la CORA: sunt 2-3 luni de cand a fost deschis copiilor si deja a devenit un real pericol pentru acesti din cauza gastilor de tiganusi care-si fac veacul pe acolo!
9
0
Mazare si fagadau...ati distrus orasul..l ati umplut de tigani....sa nu va ajunga banii furati...de lumanari
10
4
Politia locala sa circule si sa le dea amenzi si munca in folosul comunitatii si sa le interzica la locurile de joaca pentru copii ca ele au fost facule pentru micuti!
12
3
In parcul de la Far este o gasca de derbedei care ar cam trebui saltati de politie si amendati. Se aduna in fata la Profi unde folosesc o boxa portabila prin care rasuna manelele, iar pe gura lor ies numai numai injuraturi. De asemenea lasa si mizerie in urma lor, dar daca nimeni nu i-a educat pana acum nu ai ce sa mai ceri. Pot fi educati prin amenzi.
9
2
Camere ,amenzi mari si se rezolva
11
3
Asa numeste ea tineretul capitalist rouman.
1
3
Creu de numit loc de koaca pt copii ceea ce se vede pe imagine.Cum sa pui niste tobogane la marginea soselei .ce ar putea spune un psiholog :?Tinerii au locuri de relaxare ?Baruri , pacanele...Primaria a vandut din spatiul strazii unora care au stiut sa se extinda si abia te strecori intr o dunga pe asazile trotuare ..Sa faci o plimbare in doi trebuie sa pleci in alt oras
5
3
Experienta mea personala cu politia locala a fost una execrabila. Nici cu dovada filmata la 5 mm de nasul lor nu dau amenzi, te iau peste picior de parca ei sunt singurii cunoscatori ai legii. Mai rau, i-am vazut cum fraternizeaza cu derbedeii, ca si cum locatarii din zona sunt de vina ca reclama si nu aia care fac galagie la 2 noaptea.
14
0
numai vine politia sa aresteze copilasii???!!...
2
2
Asa este peste tot in Conatanta,generatia nesimtirii distruge orice aduce a civilizatie si bunastare
14
3
Sa vezi ce tiganie mondiala e si la locul de joaca din parcul de la opera de pe bdul Tomis. Seara e minunata, roiesc la acel loc de joaca mai ceva ca mustele la kkt. Sincer, ne este tare dor de Antonescu.
11
1
...ati uitat de Faleza Nord...este la fel ...
5
1
Ce face? Se poate pune in intinerariul de patrulare cate un loc de joaca.
7
1
Ca vorbim de locala sau nationala. Educatia precara a facut ca majoritatea tinerilor sa nu respecte nimic sa distruga si sa murdareasca. Daca educatia lipseste trebuie aplicat dresajul prin amenzi.
15
1
Cand politistii de la sectia 2, i a condus la sediu pentru a le stabili identitatea, toata populimea s a revoltat. Oamenii sunt usor de manipulat, asta e Romania.
35
1
puneti bata pe ciori.ce amenda ?biciul pe ei.cu animale ca astea nu poti vb civilizat .
26
1
camerele se distrug foarte usor daca cineva doreste
1
5
Lipsa de educatie!Sa vezi cum sunt lasate trotinetele electrice prin oras!
18
1
nu poti sa pui paza permanenta, nu le poti interzice accesul pe loc public, dar se pot monta camere dupa cateva amenzi, incep sa se educe, incet, incet...
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102