REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Husseim Shamieh, medicul acuzat de o constănțeancă de mutilare, „vânat“ și de alte paciente supărate!

Husseim Shamieh, medicul acuzat de o constănțeancă de mutilare, „vânat“ și de alte paciente supărate!

Andreea Vlaicu 23 februarie 2024 | 00:00 2933

La finele lunii decembrie, polițiștii din Constanța au efectuat o percheziție la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de vătămare corporală din culpă. Trei victime, dintre care una din Constanța, l-au acuzat pe doctorul estetician Hussein Shamieh că au fost mutilate. Ulterior, medicul a ajuns în atenția procurorilor, care au deschis și un dosar penal. Iată că apar noi victime la orizont... una dintre ele formulând o sesizare către Comisia de Monitorizare și Competență Profesională pentru Cazurile de Malpraxis. Femeia îl acuză pe doctor de incompetență, în urma unei intervenții chirurgicale de abdominoplastie cu liposucție. Pacienta a fost operată în clinica Russian Aesthetics din București. Alte paciente l-au dat în judecată, solicitându-i daune delictuale.

Husseim Shamieh, medicul acuzat de o constanteanca de mutilare, „vanat“ si de alte paciente suparate!Hussein Shamieh

Chiar dacă doctorul a fost pus sub control judiciar, victimele mutilate de acesta continuă să apară, dovadă face și faptul că un nou caz iese la suprafață. Este vorba despre o femeie care a contactat doctorul plastician în vederea efectuării unei abdominoplastii cu lipoaspirație, procedură prin care urma să scape de grăsimea și excesul de piele cu care a rămas după naștere. Înainte să continue cu operația chirurgicală, pacienta a trecut prin două intervenții, de mărire a buzelor și de estompare a ridurilor de expresie, efectuate tot de doctorul Shamieh, în urma cărora a suferit dureri groaznice, i-au apărut hematoame, vânătăi și gâlme în buze. Totuși, a hotărât să meargă mai departe cu abdominoplastia, în ciuda experienței neplăcute de până acum.

A doua zi după operație a fost externată, fără să i se recomande purtarea unui corset medicinal, care după astfel de intervenții, este necesară. Pacienta a purtat totuși un corset pe care îl avea deja achiziționat. În perioada postoperatorie a insistat să i se ofere corsetul special, însă fără rezultate. La scurt timp, abdomenul a început să i se umfle și să prezinte dureri acute și acumulare de lichid, moment în care i s-au prescris antibiotice, perfuzii, injecții și i s-a oferit și corsetul medicinal pe care trebuia să-l poarte. Cu trecerea timpului, durerile au coborât în zona inghinală și pe piciorul drept. Victima a depus o sesizare la Comisia de Monitorizare și Competență Profesională pentru Cazurile de Malpraxis.

Husseim Shamieh, medicul acuzat de o constanteanca de mutilare, „vanat“ si de alte paciente suparate!

Hussein Shamieh a susținut că povestea pacientei nu corespunde în totalitate realităţii, fiind omise o serie de aspecte cu scopul de a-şi fundamenta, în acest mod, acuzaţiile. A mai relatat că i-a comunicat faptul că trebuie să poarte un corset special, dar aceasta a spus că va purta corsetul pe care îl are deja, pentru a nu mai cheltui bani. A spus că i s-au comunicat toate riscurile intervenţiei şi i s-a recomandat tratament, dar femeia nu a fost cooperantă şi nu a respectat toate recomandările. 

Ce decizie a fost luată?

La aproape un an distanță de la procedura chirurgicală, pe 16 noiembrie 2021, în urma analizării dosarului cauzei, constituit din documentele medicale depuse de pacientă, precum și a raportului de expertiză efectuat în cauză, comisia a decis, in unanimitate, că nu au fost identificate criteriile de încadrare a atitudinii terapeutice a doctorului Shamieh, inclusiv a complicaţiilor postoperatorii (a cicatricei dureroase postabdominoplastie) într-un caz de malpraxis.

Reamintim că medicul specialist în chirurgie plastică a fost pus sub control judiciar fără a putea să părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura, după ce a a efectuat mai multe intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra unor paciente din București și Constanța, în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente. Precizăm că pe rolul instanțelor mai sunt paciente care l-au dat în judecată, solicitându-i daune delictuale!

Cine este Hussein Shamieh?

Hussein Shamieh este medic specializat în chirurgie plastică estetică și micro chirurgie reparatorie, el lucrând, de-a lungul timpului, pentru mai multe clinici. Printre pacienții celebri care i-au trecut prin mână, pentru diverse microintervenții estetice – și nu numai – se numără Jador, Alessia, Naba Salem și mai mulți influenceri din lumea TikTok.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mie mi a facut marire de carici. Nu a reusit. Mi a construit doua si groase. Ce sa fac? Sa i cer banii inapoi?
1
0
Deabia asteptau hienele sa infulece o halca!
1
0
Cat de cretini sa fii sa te tratezi la medici araboi care nici nu au trecut pe la facultate au luat examenele pe spagi
7
0
Vrem botoxate sa o servim dintr-o dată.Va meritați soarta parașutistelor !
8
1
Toate ciorile arabesti sau africane s-au aciuat la r*mânica. De unde sa fie ăștia doctori? Bine ca găsesc curvistine autohtone care stau cracanate la babuini astia
10
0
La ce fatza are...nici unghiile nu l-as lasa sa mi le taie
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436