REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Huțucă îl somează pe Făgădău să actualizeze tarifele cu Polaris și să își asume responsabilitatea în mod public

Huțucă îl somează pe Făgădău să actualizeze tarifele cu Polaris și să își asume responsabilitatea în mod public

Replica API 2 octombrie 2017 | 00:00 362

Partidul Național Liberal Constanța a transmis, prin vocea liderului Bogdan Huțucă, cu ocazia organizării unei conferințe de presă duminică, 1 octombrie, că situația actuală a Primăriei în disputa cu societatea Polaris scoate la suprafață vina funcționarilor publici care nu și-au făcut datoria. El a cerut public actualizarea tarifelor, potrivit hotărârii judecătorești din anul 2012, pentru a putea să aibă loc medierea părților, evitând astfel îndatorarea orașului.

„Am avut o perioadă destul de agitată în primul semestru, cu alegeri județene și alegeri la nivel național, ulterior a urmat vacanța parlamentară în care mai mult ne-am ocupat de consolidarea organizațiilor locale, urmând ca în perioada următoare să ne vedem mult mai des. După cum bine intuiți că subiectul discuției de astăzi este cazul Polaris. Nu avem cum să nu anticipăm o situație foarte grea pentru locuitorii orașului Constanța. Dacă la procesul care are loc între Primăria Constanța, instanța decide în favoarea Polaris cu privire la calculul penalitățiilor pentru neaducerea la îndeplinire a dispozitivului hotărârii judecătorești din anul 2012, Primăria Constanța va intra într-o stare de incapacitate de plată. Dintr-un municipiu cu un grad de colectare de 98% va ajunge un municipiu în prag de insolvență. Și toată această situație se datorează lipsei de responsabilitate a departamentelor din cadrul primăriei, a coordonatorilor din cadrul acestor departamente, a domnului primar Radu Mazăre și a actualului primar, Decebal Făgădău, care nu au pus în aplicare o hotărâre judecătorească din anul 2012, definitivă și irevocabilă. În această situație dezastruoasă pentru comunitatea constănțeană, spectacolul public este cel puțin unul grotesc, avem un primar - Decebal Făgădău, care pozează într-un om al echilibrului, care face apel la rațiune, la armonizarea tuturor forțelor politice din oraș pentru a rezolva o problemă spre binele cetățeanului, omițând un lucuru extrem de simplu - responsabilitatea dânsului pentru situația în care suntem astăzi. Pe cealaltă parte îl avem pe domnul inculpat, Eduard Martin, care și dânsul pozează într-un viitor Mecenas al acestui oraș, și care nu explică cum, ca un Robin Hood va lua bani de la autorități și va reîntoarce către cetățeni, omițând să ne spună că familia Martin s-a îmbogățit în acest oraș din astfel de contracte, extrem de costisitoare pentru cetățeni”, a declarat liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Consilierii locali liberali s-au abținut de la vot în ultima ședință, Huțucă justificând decizia colegilor săi.

„Aș dori cumva să explic votul PNL din ședința de Consiliu Local. Consilierii locali au cel puțin două atribute minime. Unul din ele este să respecte legea, iar celălalt este să acționeze în interesul cetățeanului - cel care i-a adus în această poziție de consilieri locali. PNL s-a abținut și s-a abținut din următoarele motive: un vot împotriva acestui proiect de hotărâre de consiliu local era un vot care îndatora constănțenii peste orice limită, condamna Constanța la subdezvoltare, omora servicii publice din cadrul Primăriei. Un vot pentru această hotărâre era un vot de ilegalitate, pentru că această hotărâre, așa cum a fost documentată, nu aducea la îndeplinire dispozitivul unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă și nu ar fi făcut altceva decât să facă CL complici alături de toți care sunt făptași la situația creată. La DNA se află un dosar, de fapt se află la ÎCCJ, deschis de către DNA și prin care se cere anularea acestui contract datorită faptului că acesta tarife au fost greșit fundamentate, majorate excesiv. Prejudiciul este de vreo 200 milioane de lei până în 2014, până la finalul contractului este de vreo 100 de milioane de euro. Încipuiți-vă că DNA câștigă acest proces, iar anterior acestei sentințe Primăria Constanța face o înțelegere cu Polaris pentru eșalonarea platei unei sume, sume care nu sunt consecința aducerii la îndeplinire a unui dispozitiv al unei hotărâri judecătorești”, a adăugat liderul PNL.

Astfel, liberalii nu vor altceva decât respectarea unei hotărâri judecătorești prin care să se actualizeze tarifele pentru a se putea găsi o soluție viabilă înainte de termenul de 5 octombrie, până la care mai există șansă de mediere între societatea Polaris și Primăria Constanța.

„Dorim să îl somăm pe domnul primar Decebal Făgădău cu privire la două aspecte: să aducă la îndeplinire hotărârea judecătorească din anul 2012 - să procedeze la actualizarea tarifelor și să iasă public și să își asume răspundere pentru situația creată”, a conchis Huțucă.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gasca de panarame salbatice, au cumparat un patid cu bani furati , si acum nu stiu ce sa faca !!
1
1
Care PNL, nu a existat si nici nu exista. Partidul a murit in noiembrie 1947, restul doar povesti. De cand mustele fac miere?
3
2
Cotcodacelile unui parlit care sta la aceeasi masa cu indivizi de teapa lui Boroianu, au efectul unei basini fasaite.
3
1
Replica nu il intrebati pe Htomanul de Parlamentar PNL.Infractorul Boroianu Robert Aurel,cum a furat,firme falimentate,evaziuni fiscale,spalari de bani,etc,etc.Si tot il prezentati peste tot,cine prosteste pe cetateni constanteni cu acest individ.
5
2
Astia de la PNL se contrazic singuri. Partidu lu peste prajit,plin de hoti prosti
3
0
PNL,,PMP,,PDL,,Niste jigodi.
7
0
Nu mai votati cipanii! Va lasa fara chiloti!
11
2
Noi la liberali vr sa dacem treaba , dar nu mai vrem pe Dragomir. Si nu uitati : Armanlu nu chiara !
4
1
ii doare-n breb pe penelisti de durerile Constantei. Ei vor o bucatica de cascaval.
14
0
Pnl esti de cacat. Micinosi si prosti.
13
3
Mazare mai are tupeu cand merge la ICCJ ? Sa dispara odata!
10
1
Vrajeala tipic liberala
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369