REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

I-a apucat hărnicia pe primari: asfaltează străzi cu 1 milion de euro și cumpără costume populare

I-a apucat hărnicia pe primari: asfaltează străzi cu 1 milion de euro și cumpără costume populare

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 4900

Deși 2020 este un an aflat zub zodia coronavirusului și a stării de incertitudine în general, nu trebuie uitat faptul că este totodată și un an electoral, în care, cel mai probabil, cetățenii vor fi chemați de două ori la urne, o dată pentru alegerile locale, iar a doua oară pentru alegerile parlamentare.

Virusul a diminuat serios bugetul multor localități din județul Constanța, după cum spuneau mai mulți primari în urmă cu mai bine de două săptămâni, însă se fac în continuare reparații de drumuri sau achiziții de costume populare.

Străzi asfaltate cu aproape 1 milion de euro în Deleni

În localitatea Deleni drumurile vor fi asfaltate cu o sumă de 4 milioane de lei. Contractul se află în faza de evaluare tehnică și după financiară, iar primarul speră ca în cel mult două, trei luni, să înceapă lucrările. Data publicării anunțului a fost în urmă cu o lună și jumătate.

Marian Dan

Descrierea proiectului: Străzile ce urmeza a fi moderizate se află în Comuna Deleni și Satele Pietreni, Sipotele, Petroșani și au o lungime totală de 5.660 ml. Se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor cu 11 zile termen precizat și la secțunea I.3) din Instrucțiuni pentru Ofertanți în măsura în care se vor solicita clarificări în termenul precizat mai sus, Autoritatea contractantă, Primăria Deleni, în acest caz, va răspunde la aceste solicitări cu 7 zile înainte de data stabilită pentru depunerea ofertelor.

Achiziția poate fi văzută aici!

Ultima asfaltare a fost anul trecut, spune primarul din Deleni.

„Da, avem un proiect european de asfaltare. A fost deja licitația, în acest moment este evaluarea. Sperăm să nu avem contestații și în două, trei luni să înceapă. Avem deja doi experți cooptați care se ocupă de acest lucru. Avem de asfaltat satul Petroșani. Am mai avut un proiect vechi, în care Pietreni și Deleni au fost asfaltate. Asta s-a întâmplat în urmă cu un an”, a spus primarul din Deleni, Marian Dan.

Lucian Chitic

40.000 de euro pentru achiziția de costume populare în Tortoman

În comuna Tortoman există un alt interes în momentul de față. Aici nu este vorba de drumuri asfaltate, ci de costume populare pentru ansamblul folcloric din comună, chiar dacă primarul a dat certitudini că nu vor exista evenimente de acest gen în viitorul apropiat. Suma achiziției este de 213.000 de lei, aproximativ 40.000 de euro. Este vorba despre achiziționarea a „10 costume populare Dobrogea fată, 10 perechi pantofi 10 costume tip Dobrogea băiat, 10 perechi cizme 5 costume tip Moldova fată, 5 perechi pantofi 5 costume tip Moldova baiat, 5 perechi cizme 5 costume tip Oltenia fată, 5 perechi pantofi 5 costume tip Oltenia băiat, 5 perechi cizme Grupe de tineri 12-35 ani 10 costume tip Dobrogea fată, 10 perechi ghete 10 costume tip Dobrogea băiat, 10 perechi cizme 5 costume tip Moldova fată, 5 perechi ghete 5 costume tip Moldova băiat, 5 perechi cizme 5 costume tip Oltenia fată, 5 perechi ghete 5 costume tip Oltenia băiat, 5 perechi cizme 10 costume tip Călușari Termen de livrare: 1 lună de la emiterea comenzii ferme, în scris. Termen de garanție: 12 luni Termen limită de răspuns la solicitările de clarificări/informații suplimentare: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor”.

Primar Tortoman: Este un proiect cu fonduri europene. Este timpul de făcut evenimente acum? Doamne ferește!

Primarul din Tortoman, Lucian Chitic a vorbit despre un proiect cu fonduri europene și a dat asigurări că nu se pune problema de organizarea de evenimente în viitorul apropiat. „Este un proiect cu fonduri europene. Aceste costume vor fi achiziționate pentru ansamblul folcloric al comunei. Este un proiect european pentru căminul cultural, unde avem de luat niște costume populare din Dobrogea, Oltenia și Moldova. Nu vom avea evenimente în acest sens. Este timpul de făcut evenimente acum? Doamne ferește, nu. Nu ne arde de așa ceva”, a spus primarul, Lucian Chitic din comuna Tortoman.

Achziția poate fi văzută aici!

În Chirnogeni se fac lucrări de amenajare a trotuarelor cu 80.000 de euro

În comuna Chirnogeni, chiar în această lună, mai exact pe data de 18 mai vor începe lucrările de amenajarea a trotuarelor și betonarea șanțurilor de scurgere a apelor fluviale. Toate acestea vor costa 467.486 de lei, adică în jur de 80.000 de euro.

Gheorghe Manta

Primarul din Chirnogeni, Gheorghe Manta, a declarat că lucrările se vor derula începând cu data de 18 mai și că mai pregătește și alte proiecte în ceea ce privește reparația străzilor din localitate în acest an. „Este vorba despre o tramă stradală. Vom amenaja un trotuar, vor fi betonate șanțurile de scurgere a apelor fluviale și accesul în gospodării pe o stradă din localitatea Chirnogeni. Licitația s-a ținut. Vor începe lucrarea din 18 mai. Atunci au primit ordinul. Noi avem contractele în desfășurare, de asfaltare, de amenajare a canalelor de scurgere fluvială, construirea de poduri, dar aceste lucrări au fost făcute în anii anteriori și au o perioadă de implementare de trei ani. Vom avea și în acest an lucrări de reabilitare a drumurilor. Așteptăm să obținem avizele și să sperăm că vom începe lucrările anul acesta. Eu aș vrea să încep lucrările și mâine, dar nu ține de mine”, a declarat primarul din Chirnogeni, Gheorghe Manta.

Aici poți vedea achiziția!

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De departe cel mai mizerabil este chitic de la Tortoman, asteptam cu nerabdare momentul arestarii sale
0
0
Toti primarii pe ultima suta de metri asfalteaza,plombeaza,schimba bordurile in final treaba de mantuiala.Banii sunt impartiti intre firma care realizeaza si primarii baieti buni.
3
0
Vacarul nostru nu misca nimic!Cu consilieri ca Gogoi,Oaia,Vulpe,etc se duce la vale!Mai bine il alegeti pe Bula!
5
0
Doar la Castelu nu se intampla nimic!Adica mai nimic ca,in iarna primarele la al 5-lea mandat ne-a aburit cu niste plancarde despre asfaltarea unor strazi si acum in primavara le-au dat jos fara alte lamuriri!
4
0
Astea cu costume pentru zilele de ,,zdringhi-zdringhi of-of,mai,mai ! ''cu mici,bere,ragaieli si mult gunoi dupa e cam de porc,insa daca se asfalteaza cu adevarat bine,este cat se poate de OK . Vreti fara gropi dar fara asfaltare ? Pai atunci hai fiecare cu galeata,lopata si alte alea la munca voluntara. A, nu stiti cum se face si e greu, pai lasati galagia gurii si vedeti de altii care va fura si-i votati ca bolovanii,doar pentru ca cica ei dau muie PSD,cand de fapt va dau voua,multa si des.
3
0
strazilor este investitia cea mai rentabila ? Oare, banii se duc pe apa ploilor si in buzunarele clientelei abonate de ani buni la lucrari ce se repeta an de an , facute de mantuiala!Banii trebuesc investiti in locuri de munca profitabile, s a aduca profit oraselor si satelor si din ei sa se dezvolte utilitatile, sa se construiasca scoli, dispensare , asezaminte culturale etc. s a prospere locuitorii ,civilizat , educat !
10
1
au intrat hotii in sevraj.sa te tii acum zilele orasului,satului,borduri peste borduri,panselute peste panselute,iar bizonii liberi la moarte in spitale mizerabile!
8
2
situatie...se asfalteaza in draci si se cumpara costume.Banii si parandaratul trebuie sa circule.
8
2
A plecat veorica proasta neamului, dar a ramas prostul neamului iohannis.
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212