REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

I-a ‘SPART’ fața vecinului pentru că l-a DENUNȚAT că FURĂ CURENT

I-a ‘SPART’ fața vecinului pentru că l-a DENUNȚAT că FURĂ CURENT

Replica API 7 iunie 2021 | 23:02 7841

Vasile G. A a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, după ce și-a lovit vecinul cu pumnul în față, provocând-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale. Conflictul ar fi pornit de la faptul că inculpatul bănuia victima că l-ar fi denunțat că fură curent electric, din această cauză Vasile G. amenințând în mai multe rânduri întreaga familie a inculpatului.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declarațiilor victimei, problemele cu inculpatul au apărut încă din anul 2009 când Vasile G a început să amenințe atât victima cât și întreaga lui familie, din cauza unui posibil denunț al acestuia în privința furtului de curent. De fiecare dată când îl vede, începe scandalul, aruncă cu pietre, îl aleargă cu furca sau chiar și cu toporul. Chiar dacă victima a anunțat organele de poliție pentru a lua măsuri cu privire la faptul că Vasile G. face scandal, și deși a fost amendat, acesta a spus că nu-l interesează și că a făcut pușcărie o dată și va mai face. În ziua conflictului, victima se ducea spre casă, moment în care l-a văzut Vasile G. în curtea sa. Bărbatul a început să jignească apoi a spus că își va pune nepoții să bată victima, și că, deși a primit 10 milioane amendă de la poliție, nu-l impresionează, timp în care a venit soția inculpatului și a spus că soțul ei o să îl omoare.Apoi, Vasile G. a lovit cu pumnul în față și în umăr victima, aceasta a încercat să îl prindă, iar inculpatul a scos un cuțit și a încercat de două ori să lovească și apoi a fugit la el în curte. Victima a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Ce a spus instanța

La individualizarea pedepsei, instanța a avut în vedere modul și împrejurările de săvârșire a faptelor, leziuni traumatice care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiționat oprobriul public, dar și datele personale ale inculpatului, care este în vârstă de 67 de ani, cu antecedente penale, cetățean român, căsătorit, studii medii, ocupație – pensionar, fără loc de muncă, care pe parcursul urmăririi penale a avut o atitudine sinceră, recunoscând și regretând săvârșirea faptei. Instanța a decis condamnarea inculpatului la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. Sentința a fost dată în data de 5 mai 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce trageti pe nas in redactie,naspetelor?
4
1
cei de la ENEL ar trebui sa ia la verificat consumul la fiecare familie in parte si acolo unde factura este sub 100 lei pe doua luni, sa mearga sa controleze ca sa nu se mai ajunga sa se toarna vecinii intre ei.Sunt unii care platesc factura si de 20-30 de lei, asta nu vi se pare suspect?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212