REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

I-a turnat concubinei OALA cu apă FIERBINTE pe cap, din GELOZIE

I-a turnat concubinei OALA cu apă FIERBINTE pe cap, din GELOZIE

Replica API 5 martie 2021 | 01:37 2310

Conflictele conjugale din cauza geloziei pot degenera de foarte multe ori în adevărate drame. Din cauza unor postări de pe o rețea de socializare care l-au făcut gelos, Sergiu V. și-a lovit în mod repetat concubina, a strâns-o de gât iar într-un final a aruncat cu apă fierbinte pe ea. Victima a cerut ordin de protecție împotriva concubinului deoarece nu se simte în siguranță în prezența lui.

Declarațiile reclamantei

Conform declarațiilor victimei, aceasta a arătat că are o relație de concubinaj de 4 ani cu pârâtul. Acesta, de-a lungul timpului, a comis față de ea mai multe abuzuri, atât fizice, cât și psihice. Situația s-a agravat pe data de 04.04.2020 când pârâtul a găsit pe telefonul ei un schimb de like-uri între ea și o persoană de sex masculin, pe Instagram. Sergiu V. i-a cerut să îi mărturisească că l-a înșelat, a început să o strângă de gât, i-a introdus un tricou în gură – pentru ca vecinii să nu audă – și îi spunea: ”Vezi cât de ușor este să te omor? Nu ai nicio putere, o să te omor și nu ai cum să scapi”. A continuat să îi dea palme repetat, iar în pauze o strângea din nou de gât, spunându-i că va face pușcărie pentru ea dar nu îi este frică. A amenințat-o că îi mutilează fața, că îi distruge nasul pe care nu îl merită (ea având o operație de rinoplastie). De asemenea, i-a interzis să vorbească cu prietenele ei despre acest subiect și ulterior a aflat că i-a restricționat apelurile telefonice, umblând în setările telefonului, astfel încât să nu poată apela pe nimeni.

”Hai să vedem dacă se rupe”

Conflictul a continuat după alte 4 zile, când pârâtul i-a spus că discuția nu s-a terminat, că știe că îl minte și că așteaptă să mărturisească lucrurile pe care i le-a ascuns. Reclamanta i-a spus că nu l-a înșelat, că nu plănuia acest lucru, întâmplările de pe Instagram fiind un fel de joculeț, fără implicații. Acest lucru l-a înfuriat pe pârât, care a tras jaluzelele, a dat drumul la muzică la volum mare și s-a năpustit asupra ei. A apucat-o de mână, i-a îndoit-o într-un mod nefiresc, spunând: ”Hai să vedem dacă se rupe”. Apoi a întins-o pe jos, a apucat-o de picior și a început să aplice presiune pe genunchi, spunând: ”Hai să îl rupem pe ăsta mai bine”. Apoi a pus-o în genunchi pe jos și, venind prin spatele ei, i-a îndoit un braț la spate, o trăgea de umăr, spunându-i că îl poate dizloca și să vadă atunci ce o va durea. A luat un tricou, i l-a introdus în gură, apoi s-a oprit puțin și i-a spus reclamantei să mărturisească.

I-a aruncat oala cu apă fierbinte în cap

Întrucât reclamanta i-a spus că nu l-a înșelat, pârâtul s-a enervat și a zis că va trece la următoarea metodă, respectiv va merge să fiarbă apă și să o arunce pe ea. De asemenea, a zis că ar putea să o înece, punându-i un prosop pe față și turnând apă puțin câte puțin, nu ca să o omoare, ci să o tortureze, să înceapă să vorbească mai repede. A adus oala cu apă, i-a aruncat puțin peste picior, a vrut să îi arunce pe față dar s-a apărat cu mâinile și i-a aruncat în cap. Ulterior, pârâtul a verificat temperatura apei și a spus că nu e suficient de fiartă și s-a dus să o mai pună pe foc. Reclamanta s-a pus în canapea, pârâtul a venit peste ea și a început să o strângă de gât până își pierdea cunoștința, apoi era trezită de pârât cu palme, întrebând-o apoi ce a visat și dacă este gata să mărturisească. Apoi a venit cu apa fierbinte, i-a turnat pe picior și în cap. Reclamanta a arătat că îi este teamă de lucrurile pe care pârâtul i le-ar putea face, îi este frică pentru viața, integritatea sa fizică și psihică. Totodată, îi este frică să nu încerce ceva și împotriva părinților ei.

Ce a spus instanța

Din declarațiile părților, coroborate cu certificatul medico-legal, instanța reține că pârâtul a supus-o pe reclamantă unor veritabile torturi fizice și psihice, demne de un adevărat scenariu de film, probabil chiar inspirate din filme de acțiune/thriller, pe fondul unei gelozii. Toate violențele fizice și psihice: strâns de gât, turnat apă fierbinte, muzica tare pentru ca vecinii să nu audă, denotă un comportament extrem de violent al pârâtului, ce poate primi chiar calificarea de comportament patologic.

Instanța a decis să emită împotriva lui Sergiu V. un ordin de protecție pentru o perioada de 3 luni de la data pronunțării hotărârii, fără somație sau trecerea unui termen și obligă pârâtul să păstreze distanța minimă de 100 m față de reclamantă, cât și față de locuința acesteia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272