REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

I-AUZI! Calitatea AERULUI din CONSTANȚA este EXCELENTĂ

I-AUZI! Calitatea AERULUI din CONSTANȚA este EXCELENTĂ

Replica API 21 ianuarie 2021 | 10:41 2367

Poluarea aerului este o problemă la nivel local, paneuropean și al emisferei. Poluanții atmosferici emiși într-o țară pot fi transportați în atmosferă, contribuind sau ducând la o calitate scăzută a aerului în alte zone. Poluarea atmosferică dăunează sănătății umane și a mediului. Din fericire, Constanța se numără printre cele mai puțin poluate orașe din țară.

Orașul de la malul mării se numără printre cele mai puține poluate orașe din țară. Potrivit monitorizărilor oficiale, în anul ce tocmai a trecut cel mai curat aer a fost la Constanța. Poluarea este moderată la mare datorită brizei, dar şi a faptului că pe litoral nu sunt foarte mulţi factori poluanţi industriali.

În ultima săptămână calitatea aerului a fost bună

Conform buletinelor de monitorizare, în ultima săptămână calitatea aerului a fost bună și acceptabilă, neînregistrându-se nici o problemă serioasă.

Conform statisticii publicate pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului, în perioada 11 - 14 ianuarie, calitatea aerului din Constanța a fost în parametri normali.

Indicele generat de calitatea aerului este stabilit în conformitate cu Ordinul 1818 din 2 octombrie 2020, publicat în Monitorul Oficial. Indicele de calitate a aerului se calculează pe baca indicilor specifici pentru indicatorii dioxidului de sulf (SO2), dioxidului de azot (NO3), ozonului (O3), monoxidului de carbon (CO), pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10) și pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 2.5 microni (PM2.5).

În județ există 7 stații de monitorizare

În județul Constanța există, în prezent, 7 stații de monitorizare. În Constanța sunt 3 stații dispuse astfel, una pe bulevardul 1 Decembrie 1918, o stație pe strada Prelungirea Liliacului și pe strada Mihai Viteazu. La Năvodari sunt 2 stații, una pe strada Sănătății și una în Tabăra Victoria. De asemenea, în Mangalia există 2 stații, una pe strada Decebal și una pe Șoseaua Constanței.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa-l in pace pe Golea ca la cat e de prost ar trebui sa plateasca taxa pe prostie! Probabil este dintre cei ''captivi'' la RADET si de aici si oftica lui pe cei cu centrale?!
0
0
bai prostovane centralele de apartament polueaza mult mai putin decat un CET pentru ca au termostat si lucreaza atat cat e nevoie, iar unde nu locuieste nimeni nu functioneaza, bine ca nu ai spus ca polueaza si aragazul sau sau buteliile de la arzatoarele de lipit tevi, uite din cauza unor idioti ca tine ne alegem cu taxe abuzive!!!
1
2
Poza nu e din Constanta. Si nici recenta. Sa vezi cand or sa fie zeci de mii de centrale de apartament si de cartier. Sunt destule situatii cand marea mai mult concentreaza noxele. Mai rau chiar, vezi orase din China, Italia si Anglia in aceeasi situatie.
3
1
Cat Latif este director la Apm, aerul din Cta va fi fb.
0
0
ba taranilor de la primarii,Nu mai taiati fooacii mirletzilor!Copacii filtreaza praful,reduc virusurile,dau oxigen,tin umbra ,maresc umiditatea,absorb codoiul,adica co2,si astea gratis,cu lumina soarelui.Exista idioti inculti care au distrus si distrug si acuma,venus,cap auroraneptun,olimp,mangaliasaturnul este ca dupa apocalipsa,toate statiunile.Taranoilor,cristian radu,iorgus zanfir,mazare,boul ala de la mera resorts,sa va dea Dumnezeu cancer de plamini cu sare,la toata famiglia!!!
2
0
da ,traim in rai si nu stiam
2
0
La poarta 6 km4-5
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218