REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.2° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
32.2° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

I-auzi! Șefa Serviciului Achiziții, de la CNE Cernavodă, este fina celui care câștigă contracte pe bandă rulantă cu centrala!

I-auzi! Șefa Serviciului Achiziții, de la CNE Cernavodă, este fina celui care câștigă contracte pe bandă rulantă cu centrala!

Mirela PASCAL 11 mai 2023 | 00:00 15497

General Concrete Cernavodă SRL și-a câștigat, pe bună dreptate, renumele de firmă abonată la contractele cu statul, mai ales cu CNE Cernavodă. Societatea de construcţii este patronată de afaceristul Valentin Popescu, despre care se spune că ar fi sponsorizat partidele în campaniile trecute, și de ani buni, reușește să câștige pe bande rulante licitații greoaie. Cel mai recent este contract de circa 7.602.600 de lei, fără TVA, și vizează serviciile de exploatare, întreținere și reparații ale structurilor și echipamentelor aferente obiectivelor circuitului hidrotehnic de captare şi evacuare a apei de răcire din şi, respectiv, în Dunăre, de la Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă, în cadrul unei perioade contractuale de 48 de luni.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

 

Ceea ce nu se știe, însă, este faptul că patronul societății, Valentin Popescu, este nașul de cununie al șefei Serviciului Achiziții, Ileana Tiron, dar și al inginerului șef Centru de Pregătire din cadrul aceleiași companii, Cristian Tiron.

Încalcă șefa de la Achiziții legislația cu privire la conflictul de interese și Ghidul de Etică și Integritate al Nuclearelectrica?

 

Haideți să vedem dacă Ileana Tiron este în conflict de interese! Printre atribuțiile unui șef Serviciu achiziții de la Nuclearelectrica se numără coordonarea și urmărirea aplicării procedurilor și politicii SNN privind activitățile de achiziții publice, în conformitate cu prevederile legislative în domeniu și cu atribuțiile ce ii revin din Regulamentul de Organizare si Funcționare al societății.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

De asemenea, șeful de achiziții răspunde de organizarea și desfășurarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții de servicii și de lucrări, verifică documentele de inițiere, derulare, respectiv de finalizare proceduri de achiziții pentru SNN, asigură suport în elaborarea punctelor de vedere la contestațiile în cadrul procedurilor de atribuire, asigură suport și participă la activitățile privind negocierea contractelor de prestare servicii și a celor de execuție de lucrări, asigură suport pentru derularea contractelor de achiziţii, verifică actele adiţionale la contracte sau contractele subsecvente acordurilor cadru şi le înaintează spre verificare şefului direct, răspunde de întocmirea documentației necesare pentru obținerea aprobărilor, autorizărilor și licențelor necesare desfășurării operațiunilor de import, etc. Într-un cuvânt se implică și răspunde de toate procedurile de licitație publică.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

Ghidul de conformitate-Etică și Integritate al Nuclearelectrica

La o scurtă analiză a Ghidului de conformitate-Etică și Integritate al Nuclearelectrica aflăm că sunt interzise participarea la un proces decizional, în legătură cu o rudă sau o societate la care există un interes personal, implicarea unei societăți în care deține un interes personal direct, indirect, prin rude, afini sau parteneri în desfășurarea activităților zilnice,  furnizarea de informații sensibile unui concurent sau unei terțe părți, unor persoane din afară companiei.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

Ghidul de conformitate-Etică și Integritate al Nuclearelectrica

Același ghid de etică ne informează că înainte de a participa la luarea unor decizii sau înainte de a desfășura activități care se încadrează în categoria conflictelor de interese actuale sau potențiale, persoana  care se presupune că ar fi în conflict de interese trebuie să acționeze transparent și echidistant și să declare conflictul de interese șefului ierarhic și Biroului de Conformitate pentru a preveni materializarea acestuia. Relațiile de afaceri, rudele, soții, soțiile, cu alte persoane sau prieteni apropiați pot genera un conflict de interese. Angajatul care încalcă aceste reguli și politicile companiei în materia gestionării conflictelor de interese este pasibil să facă obiectul unei anchete și, dacă este cazul, să suporte măsuri prevăzute de dreptul muncii, sancțiuni civile sau penale, după caz.

Valentin Popescu, de negăsit, pentru un punct de vedere…soția lui, puțin cam supărată!

Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la patronul societății General Concrete Cernavodă, însă, în ciuda eforturilor noastre, nu am reușit să-l găsim pe Valentin Popescu. În schimb, am ajuns la soția acestuia, Ana Popescu, care s-a arătat extrem de deranjată de investigația noastră jurnalistică, precizând-ne că nu ar trebui să ne intereseze legătura de rudenie dintre cele două familii. ”Aveți informații eronate. Nu este problema dumneavoastră legătura de rudenie”, ne-a spus Ana Popescu. Adevărat, nu este problema noastră, atâta timp cât relațiile nu sunt puse sub incidența conflictului de interese care ar putea atrage, de la sine, câștigarea unor contracte cu statul. Revenind, Ana Popescu nu a vrut să ne dezvăluie dacă este nașa soților Cristian și Ileana Tiron, însă a ținut să ne pună la curent cu faptul că cea din urmă ”nu mai este de mult șefă la Achiziții”.

Ori nu este informată ori a fost informată prost căci Ileana Tiron este șefă la Achiziții, după cum ne-a confirmat reprezentantul CNE Cernavodă, departamentul Relații Publice. Precizăm că tot prin reprezentantul companiei am încercat să aflăm și punctul de vedere al șefei Ileana Tiron, însă până la închiderea ediției, acesta nu ne-a contactat.

Ana Popescu a încercat să ne intimideze

Ca un detaliu important, punctăm faptul că Ana Popescu a revenit, la scurt timp după convorbire cu un apel telefonic, încercând să ne intimideze și amenințând să nu cumva să apară un articol legat de acest subiect, căci va avea grijă…

Lăsând la o parte acest aspect, că cele două familii au o legătură observăm și din declarația de avere a lui Cristian Tiron, pe anul 2022, de unde aflăm că Ileana Tiron împarte cu aceeași Ana Popescu un teren în Năvodari, de 1100 mp.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala! în declarația de avere a lui Cristian Tiron apare un teren pe care soția Ileana îl împarte cu Ana Popescu

Legat de acest subiect, Ana Popescu ne-a declarat: ”Nu vă interesează ce terenuri am sau nu am”.

General Concret, contracte de milioane de euro cu CNE Cernavodă

Așa cum am arătat și mai sus, General Concrete Cernavodă a obținut, de-a lungul timpului, nenumărate contracte cu CNE Cernavodă. Cel mai recent este contract de circa 7.602.600 de lei, fără TVA, și vizează serviciile de exploatare, întreținere și reparații ale structurilor și echipamentelor aferente obiectivelor circuitului hidrotehnic de captare şi evacuare a apei de răcire din şi, respectiv, în Dunăre, de la Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă, în cadrul unei perioade contractuale de 48 de luni. Însă, a mai bifat, anterior, și contractul pentru servicii de exploatare, întreținere și reparații a sistemului de alimentare cu apă din foraje, stația de clorinare și stația de tratare, lucrări de supraînălțare a barajelor de gabioane aferente uvrajelor nr.3, respectiv nr. 6 din Valea Seimeni, contract în valoare de peste 31.000 de euro.

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

 exemplu de contract obținut de General Concrete cu CNE Cernavodă

De asemenea, a mai bifat contractul privind serviciile de conservare pentru piesele de schimb și echipamente existente în depozitele CNE Cernavodă, contract de 548.506 euro, achiziţiei de servicii de manipulare manuală şi mecanizată a produselor din depozitele CNE Cernavodă, contractul privind serviciile de manipulare manuală şi mecanizată a produselor din depozitele CNE Cernavodă, valoarea totală a achiziţiei fiind de 359.537,65 de lei, contractul fiind încheiat în 2019, însă și în 2021 a primit un contract similar, pentru suma de 6 milioane de euro, fiind singura firmă înscrisă la procedura de licitație. Iar lista poate continua!

I-auzi! sefa Serviciului Achizitii, de la CNE Cernavoda, este fina celui care castiga contracte pe banda rulanta cu centrala!

 exemplu de contract obținut de General Concrete cu CNE Cernavodă

Și, pentru că îi merge atât de bine în afaceri, Valentin Popescu și-a mai înființat o firmă anul trecut, Nicolae Bălcescu Regenerabile SRL, care se ocupă cu producția de energie electrică cu care vrea să mai câștige, probabil, niște contracte cu statul.

Acestea fiind spuse, lăsăm în seama organele abilitate, dacă se vor autosesiza, să afle dacă Ileana Tiron se află în conflict de interese, dacă procedurile de achiziție publică, în urma cărora societatea cu pricina s-a umplut de bani, s-au derulat în conformitate cu legea și dacă Ileana Tiron, prin prisma funcției sale, a influențat sau nu câștigarea contractelor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daca se etie asta atunci de ce mai este libera
1
0
ca footacul primariei declar ca popescu cel chior e mai hot decat mine ! i-as lua baba-n poola !
5
2
ce institutii ale statului de drept sau sesizat pana acum?nu a depus nimeni sesizari si plangeri?
3
0
Simplu, bagati amandoi la puscarie si gata.
7
0
Dute dracului de scârbă mâncătoare de c***t eu lucrez de 20 de ani la căcatul de Popescu Valentin pe minim pe economie și tu vii sa ne arăți noua că ești deșteaptă pizdii.Sa vii tu in șantier la Cernavodă sa vezi cum muncesc eu jigodie împuțită să țin familia Popescu care se sparge in concedii de lux.Sa mă cac pe tine și pe familia Popescu jigodie împuțită.
11
2
Oameni buni, ma minunez cum aruncați cu noroi peste o firma super calificata și utilaje de specialitate in aceste lucrări pt a obține licitația, lucrări pe care le finalizează de zeci de ani. Nu mai intrați in viața privata a patronului Valentin Popescu și a familiei lui.
4
13
Sunt soția lui LOJNITA Mircea și eram muritoare de foame la Seimenii Mici.De mici copii am inceput sa ne croim existența făcând foamea și vânzând lapte de la capre,oi și vaci la firma lui Popescu Valentin de la General Concrete.Si așa începe epopeea dragostei mele de copil cu patronul Tinel până mi a făcut o casa pardon vila și mă pus director de școală la Seimenii Mici.
16
2
Un c****t de reportaj, cu căcati de reporteri. Nu meritați sa pomeniți numele acestei instituții, la cât de retardați sunteți. În locul vostru m-aș lasă de meserie, ca oricum scrieți numai mizerii.
7
10
Credeți că un ghid are vreo importanță pt căpușele astea. Acum citeva zile am Ana Birchal angajata aici,care era pe sub birouri la PSD.
11
1
De ce comentariile sunt selectate si nu postati tot,decat trivialitatile,cumva libera exprimare nu este permisa?Cumva comentariile decente si pertinente nu sunt permise?
12
2
Asta e o parte foarte mica din ce se intampla acolo. Si daca asta zic ca e o mica parte, va puteti imagina ce este in realitate!
12
3
Despre primaria Cernavoda de ce nu lasa - ti loc de comentat ! Oare !? Noi suntem idiotii !
18
0
Alex Nedelcu Inginerul Sef Radioprotectie este actionar la NuclearelectricaServ pentru a trage bani si din aceasta firma. Acessta nu este conflict de interese? angajat cne si actionar la o firma care are contracte cu CNE Cernavoda.
14
6
Nu se baga nimeni sa starpeasca coruptia. Mananca toti.
12
1
wow!
2
2
De ce nu ne scrii când se îmbata Tunel Popescu și caută femei prin colonia din Columbia sa le reguleze?.De ce nu ne scrii cate birocrate au rămase neregulate de Popescu?.De ce nu ne scrii cum sunt tratați salariații de la General Concrete care muncesc pe minim pe economie și cum ii tratează și isi bate joc de ei cățelusul Mircea LOJNITA???
27
4
Gresit! Finii nu intra in categoria rudelor mentionate de legislatia in vigoare privind conflictul de interese.Pai daca nu intra nepotii(sunt cazuri multe in care unchii/matusile au nepoti in consiliile locale ) voi vreti sa intre finii!!!!
10
8
Mars meltenilor luati mwwiee cu kkt sunt bugetar fac ce vreau
4
10
am vechime in politica, banii vin si pleaca unde trebue!
5
9
Ba da fa Ana Popescu chiar ne interesează de unde ai tu terenurile și cam câte ai pt ca tu ești o bugetară pe salariu fix și suntem foarte curioși cum ai bani și de terenuri și de traiul zilnic!
18
4
ce te deranjeaza sunt... increngaturile, gastile, inrudirile , acolo unde iese banul!se ...trag unii pe altii si formeaza ...clanul! centrala castiga ,e o sursa de venituri banesti transformate in averi mari care se fac din salarii colosale!un sfert se duc la ...cine trebue!pretul energiei creste, banul sporeste ,amarasteanul plateste!
18
1
Eu sunt cățelușul de casa al familiei Popescu patron la General Concrete care mi-a construit o vila in satul Seimenii Mici și pentru serviciile de care eu beneficiez din partea patronului i-am dat soția sa o reguleze să trăiesc bine sa și eu sifonez colegii și muncitorii .
23
4
Deci votăm AUR sau Noua Dreaptă la Cernavodă...
10
15
De ani de zile eu și Tunel Popescu dam paraindaraturi de sute de mii de euro șefilor de la snn sa trăim bine,eu cu farmaciile și el cu fetițele.Daca mergi pe platforma cine salariații General Concrete cele mai grele munci efectuează,cel mai p***t îmbrăcați și cel mai p***t plătiți la minim pe economie.Asa pot să țin și eu salariații care ne iubesc in apartamente fara sa plătească utilitățile și chiria,pe fratele meu George într-o casă în Cernavodă pentru care eu plătesc toate utilitatile s.a.m.d.Traiasca snn care ne-a adus cu traista in bat din Oltenia sa ne facă pe noi oameni.
21
4
Afara cu rapandula asta de la achizitiii , afara M.U.I.S.T..O.Huoooooo !Afaraaaaaaa
23
3
Poate scrieți și cum se fac angajările stimata redactie(șpagă pe 10000¬20000 euro) în funcție de pozitie
26
4
Statul zicea că face economii și când colo aruncă cu milioane de euro la firme private Tara e furată de politicieni și nimeni nu le pune frană Dacă un ziar scrie că se fură bani de la o instituție Organele de control ale statului de drept strâmbe sânt mute și surde
26
3
“investigatia” de care este atat de mandra replica nu arata decat un singur lucru - relatia de rudenie si nimic altceva in afara unor insinuari fara nici o acoperire; firma este de foarte multi ani pe platforma si a avut intotdeauna contracte mai mici sau mai mari cu centrala; daca ar fi asa cum spuneti de ce v-ati trezit abia acum si nu ne-ati spus asta cu mai multi ani in urma ptr ca in “logica replica” am putea banui ca replica a luat spaga pana acum ca sa taca iar acum nu a mai primit spaga sau e prea mica
22
23

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712