REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje și doar 79 de locuri de parcare. Video

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje și doar 79 de locuri de parcare. Video

Mirela PASCAL, Cristina BÄ‚RBUCEANU 2 martie 2023 | 00:00 16179

În viitorul apropiat, în carterul Palas e foarte probabil să fie „îngrămădit” un mall ridicat pe 7 etaje È™i cu aproape 79 de locuri de parcare. Procedurile au fost demarate în urmă cu mai bine de 13 ani de către proprietarul terenului pe care urmează să se realizeze investiÈ›ia, însă din varii motive proiectul nu a mai fost continuat. Acum, terenul a fost scos la vânzare cu aproape 1 milion de euro, destinaÈ›ia terenului fiind aceeaÈ™i.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. Video

Că oraÈ™ul ConstanÈ›a este raiul investitorilor, nu mai este o noutate. Aproape că nu a mai rămas petic de pământ pe care să nu se fi construit ceva, chiar dacă, în unele situaÈ›ii, construcÈ›iile au fost ridicate ilegal.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. VideoTerenul este de fapt o groapă imensă

Ilegalități dovedite de instanță... Lăsând deoparte acest aspect, observăm că, în continuare, se anunță investiÈ›ii imobiliare pe bandă rulantă.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. VideoAșa arată proiectul pentru ridicarea centrului comercial

Un teren disponibil pentru un mega proiect este în cartierul Palas, pe bulevardul I.C Brătianu, numărul 184-186, unul dintre cele mai importante bulevarde din Constanta, situat, mai exact, în zona Doi CocoÈ™i.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. VideoGroapa de pe teren prezintă semnele unei viitoare construcții a unui centru comercial

În 2009, a fost eliberat certificat de urbanism pentru un mall

Terenul de 2615 mp, împrejmuit cu un gard, are o poveste destul de interesantă în spate. În 2009, a fost eliberat un certificat de urbanism pentru societatea Alexandra 2000 SRL, proprietarul imobilului, iar destinaÈ›ia terenului, conform documentaÈ›iilor aprobate, este de complex comercial È™i funcÈ›iuni conexe cu regim de înălÈ›ime de S+P +5 -6 etaje. De asemenea, erau prevăzute, la acea dată, È™i 79 de locuri de parcare. PuÈ›ine, am putea spune, pentru un proiect de o asemenea anvergură. Dar să trecem peste acest mic detaliu!

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. Videocertificatul de urbanism emis în 2009

Timpul a trecut, proiectul a fost demarat, ”finalizându-se perna de piatra È™i coloanele pentru protecÈ›ia si susÈ›inerea terenului”, spune vânzătorul.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. Videoașa ar arăta viitorul mall

Proprietarul pare să nu fi făcut față crizei economice din ultimii ani, aÈ™a că a decis să abandoneze proiectul È™i să vândă terenul. Și se vinde... cu 850.000 de euro. Desigur, cine doreÈ™te să cumpere acest teren, îl ia la pachet cu certificatul de urbanism eliberat È™i documentaÈ›iile aferente pentru construirea mall-ului, mai spune vânzătorul.

Ia ghici ce-i lipsea cartierului Palas! Un mall cu 6 etaje si doar 79 de locuri de parcare. Video

Cine este proprietarul!

Dacă urmărim datele financiare ale firmei SC Alexandra 2000 SRL, proprietarul terenului, înÈ›elegem graba de a efectua tranzacÈ›ia.  Societatea, care are unic asociat al firmei pe Valentin Zaharia, avea în 2021 datorii de peste 15 milioane de lei È™i o cifră de afaceri de peste 13 milioane. Firma activează È™i în domeniul turismului, deÈ›inând hotelul Vera, din Eforie Nord.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cine sa mearga la mall-ul respectiv ?!... Papuasii din zona, mai bronzati in nastere ?!...
4
1
Să facă, să adune toate stăncuțele din zonă acolo, ca să nu mai treacă dincolo de Cora!
7
0
E de lucs
5
1
Dacă este terenul pe care îl știu, I.C. Brătianu colț cu Enăchiță Văcărescu, lângă 2 Cocoși, atunci vorbim de cartierul Brătianu, cartierul Palas începe după podul IPMC, cu strada Sasu Gheorghe sau Vasile. Și este totuși la o distanță considerabilă.
15
1
Mai întâi trebuie să schimbați numele cartierului în DALAS apoi mall-ul.
8
1
Lol. A schimbat nivele cu etaje. Mici mai sunteti ba
3
0
Alte subiecte de interes , ceva care sa ne atraga atentia nu terenul ala care de cel putin 25 de ani dupa ce a fost demolata casa batraneasca , a ramas de paragina . Ori daca vreti sa va ajut , pot sa fac asta . Teren de vanzare 2615 metri patrati . Tel 0740309944
3
0
Ăștia sunt chinezismele,chipurile"CONFISCATELE" O vrăjeală ieftină...lucruri de p*****a calitate cumpărate din China fff ieftin...
5
2
Intretimp, a ramas lefter.
6
1
zona este Bratianu dar nu asta este problema!Cineva a pus ochisorii pe acest teren si face tam tam sau proprietarul reclama!
14
1
Sa ne cacam in betoanele lor !
11
0
Acolo a mai fost un mall prin anii 97-2000 . Vizavi . S a inchis din cauza ciorolor . Nici asta nu vad sa mearga
21
1
Nu mai faceti mall in orase pt ca in tarile dezvoltate in fiecare oras sunt maxim 6mall-uri .Faceti in comune dezvoltate spre oras pentru a le popula .Creati totodata locuri de munca si atunci aerisiti orasele supraaglomerate . Toti trag la Constanta si Bucuresti .Unii au ajuns sa traiasca in gințu si triburi cate 8 intr-o camera ....
21
0
No problemo. Act 2009, au ratat 2019 dar se asigura pentru 2029. Nu mai conteaza ca suntem in 2023. Articole si titluri sa fie. Restul e can-can.
16
1
Alexandra 2000 detinea magazinul de la etajul 1 al blocului cu bancile Transilvania si Garanti de la casa de Cultura. Daca retin bine. Un magazin mare si frumos. Altceva: nivelele sunt instrumente folosite in constructii. Dvs v-ati referit la niveluri, nu-i asa?
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468