REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

IADUL pe PĂMÂNT la Cuza Vodă: Oamenii URLĂ de FOAME după garduri, autoritățile sunt depășite

IADUL pe PĂMÂNT la Cuza Vodă: Oamenii URLĂ de FOAME după garduri, autoritățile sunt depășite

Replica API 5 mai 2020 | 23:11 89431

Localitatea Cuza Vodă se află, din data de 21 aprilie, în carantină parțială, fiind monitorizată atent de forțele de ordine. Odată cu această carantinare, un factor care ia amploare pe zi ce trece este foametea. Oamenii ies la garduri și striga după mâncare însă nimeni nu îi poate ajuta. Primăria s-a declarat depășită de situație și cere ajutorul oamenilor.

O parte importantă din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat, începând cu data de 21 aprilie a.c., în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. Contactat fiind, primarul comunei, Viorel Dulgheru a declarat faptul că în afară de cele 10 persoane infectate, nu a mai apărut niciun caz. Cu toate acestea, un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani s-a stins din viață, vineri noapte. „Nu au mai apărut persoane pozitive dar nici nu au mai fost testați. Problema mare este că zilele trecute a decedat un vârsnic de etnie romă și încă nu știm de ce” a declarat primarul comunei, Viorel Dulgheru.

„Nu avem ce să le dăm oamenilor de mâncare”

Primăria este într-o situație extremă, iar promisiunea făcută de Horia Țuțuianu, cum că îi poate ajuta cu alimente sau bani, s-a dovedit a fi în van. Acum aproximativ 1948 de persoane sunt în pragul disperării. „Nu avem ce să le dăm oamenilor de mâncare. Am avut o promisiune de la președintele Consiliului Județean Constanța însă nu ne-a putut ajuta pentru că nu există un cadru legal pentru așa ceva. Acum, singura finanțare o putem primi de la Ministerul Sănătății însă până atunci ce să facem? Oamenii ies la garduri și strigă după mâncare, nu au cum să iasă să își cumpere singuri sau să meargă la bancomate să își scoată bani măcar. Nimeni nu ne ajută” a mai adăugat primarul.

Acesta a mai spus și faptul că a făcut apel și la cetățenii județului Constanța și nu numai însă nimeni nu s-a oferit să ajute. Oamenii se feresc pentru că știu că în zona carantinată sunt doar romi însă după extinderea arealului, afectați au fost și familii de români, cu vârsnici și copilași.

Cum a ajuns localitatea Cuza Vodă într-o astfel de situație extremă

Trebuie să vă reamintim care a fost cauza izbucnirii acestui focar. Un cetățean de etnie romă din Fetești ar fi venit în vizită la o familie din comună deși manifesta simptomatologie de coronavirus. Astfel, alte 9 persoane au fost infectate.

Citește și:

ALERTĂ la Cuza Vodă: ‘Nu avem ce să le dăm oamenilor de mâncare’

Un rom din Fetești a băgat localitatea Cuza Vodă în CARANTINĂ parțială! VIDEO

RESPECTAȚI MĂSURILE, NU e DE JOACĂ: localitatea Cuza Vodă, SUPRAVEGHEATĂ din elicopter! VIDEO

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce minciuna, cica nu se pot duce la bancomate sau alimentara.Urla putoarea in ei asta e!
2
0
Stimati administratori ai acestui website si membri ai redactiei replicaonline Va solicit sa indepartati, de urgenta, toate comentariile cu caracter rasist, discriminatorii, defaimatoare, calomniatoare. Va aduc la cunostinta faptul ca permitand, fara o moderarare adecvata, si gazduind astfel de comentarii va faceti vinovati de incalcari ale legislatiei in vigoare, in mod particular a ordonantei impotriva actelor de discriminare. Astept reactia dvs, sper prompta si adecvata, asa cum ar fi trebui de fapt sa se intample din oficiu, de catre o entitate jurnalistica responsabila.
0
1
E alceva nu e virus ,virusul e ca acoperire,un motiv,alceva se urmareste,sa raspunda cineva de ce a scazut cererea de organe,si ne sunt prezentate doar sicrie inchise ?Cine controleaza cadavrele celor morti de virus,daca mai au inima,ficat rinichi?poate careva sa ridice un sicriu singur daca ar fi mort inauntru sa-l incinereze?
5
4
Numai revolutionari aici. Pe internet. In anonimat
19
5
De asta nu o sa evoluam niciodata..din cauza rautatii si rasismului..sa va fie rusine cu asa comentarii.Asa cum voi nu ati ales sa va nasteti romani,nici ei nu au ales sa se nasca rromi.Sa ii doresti cuiva sa moara de foame e strigator la cer..de altfel sunteti credinciosi si erati suparati ca nu ati participat la slujba de Inviere! E prea tarziu pentru o tara bolnava,pacat!
24
13
Bani de bmw uri aveti , talente pe voi. Cum nu are nimeni . si acum va e foamee?!!
30
9
oarba pe voi de
18
5
Care oameni? Oamenii care au muncit si muncesc, nu se plang niciodata.
38
14
Daca ati vorbit cu Tutuian psd se va rezolva altadata
10
9
cine sa cultive?? in Cuza Voda nu munceste nimeni...sat de rromi
44
8
prostii dreacului
21
4
am eu ce sa dau...
23
5
Dar sa cultive ceva ceapa, usturoi, cartofi in gradina nu stiu ?
27
7
Si daca nu erau in carantina ce faceau? Munceau? Nuuuu. Munca e pt tractoare si pt fraieri. Furau, inselau, scoteau la produs. Ce mila imi e de ei... Ce le-as usura suferinta cu cyclon b...
50
5
irigat, din zece in zece metri pastrat distanta si sapat santul, fara masti, in camp deschis trei mese pe zi daca realizeaza norma!
41
5
Daca le da lor, sa ne dea si noua!
24
6
de zeci si sute de mii de euro si mor de foame?
53
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272