REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ialomiţianu: Guvernul a majorat, pe sub masă, salariile celor din structura centrală a ANAF

Ialomiţianu: Guvernul a majorat, pe sub masă, salariile celor din structura centrală a ANAF

Replica API 31 octombrie 2015 | 00:00 228

Întâlnire a Comisiei de finanţe a liberalilor

Întâlnire a Comisiei de finanţe a liberalilor

Gheorghe Ialomiţianu / Eugen Nicolăescu, Gheorghe Dragomir

Comisia de Buget Finanţe a PNL s-a întâlnit vineri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi ai administraţiilor locale din Constanţa, la hotelul Saturn din staţiunea cu aceeaşi nume. Alături de deputaţii Gheorghe Ialomiţianu (fost ministru de Finanţe), Eugen Nicolăescu (fost ministru al Sănătăţii) şi Gheorghe Dragomir, co-preşedinte al PNL Constanţa, s-au mai aflat, printre alţii, primarul Mangaliei, Cristian Radu, dar şi edilul din Albeşti, Gheorghe Moldoveanu. „Programul de guvernare al PNL nu trebuie pus într-o bibliotecă şi lăsat acolo. Trebuie să urmărim evoluţia lucrurilor şi să facem actualizări ale acestuia, de aceea este nevoie să ne consultăm cu profesionişti, să cunoaştem, în teritoriu, impactul măsurilor luate de guvern, criticile ce se aduc, precum şi soluţiile care pot fi găsite”, a declarat Eugen Nicolăescu.

„Ca o concluzie a întâlnirii de aici, mediul de afaceri este sufocat de o fiscalitate ridicată, mai ales în zona contribuţiilor sociale. Sunt foarte multe probleme la codul de procedură fiscală, oamenii se simt abuzaţi de stat, pentru că cei de la finanţe pot să facă practic orice doresc. S-a ajuns până acolo, încât dacă eşti investitor, eşti pedepsit pentru asta”, a mai spus Nicolăescu. La rândul său, fostul ministru Gheorghe Ialomiţianu a reprodus una din nemulţumirile oamenilor de afaceri prezenţi la şedinţa comisiei de finanţe:

„Nu e suficient să ai numai reduceri de impozite, ci şi investiţii în infrastructură. Actualul guvern a greşit, după ce a tăiat la ultima rectificare bugetară 1,6 miliarde lei de la investiţii în Transporturi, după ce s-a mai tăiat 1 miliard astă vară. O altă problemă este modul în care se cheltuie banii publici: nu sunt criterii de eficienţă, se fac fără nici o transparenţă şi se dovedesc ineficiente”.

Nicolăescu: Guvernul a dat 12 miliarde lei autorităţilor locale, pe criterii specifice „obiective” pesediste

Şi funcţionarii de stat au nemulţumirile lor, a completat Ialomiţianu, care susţine că trebuie impusă o lege a salarizării unitare. „Din păcate, guvernul măreşte acum salariile punctual. Este chiar un mic scandal, pentru că a majorat, pe sub masă, salariile celor din structura centrală a ANAF, de la Bucureşti, în timp ce angajaţii din teritoriu, cei care adună taxele, au fost neglijaţi”, a mai spus fostul ministru de Finanţe.

„Oamenii trebuie să ştie pe ce şi cum se cheltuiesc banii, care ar trebuie să fie alocaţi în beneficiul lor, nu a clientelei de partid. În schimb, guvernul a dat acum 12 miliarde de lei autorităţilor locale şi totul este în ceaţă. Nu s-a spus nici un cuvânt pentru ce anume au fost alocaţi. Vor fi ordine de ministru, prin care se alocă o sumă, fără absolut nici un criteriu, către o localitate sau alta, fără să fie publicate în Monitorul Oficial”, a precizat Ialomiţianu, completat de Nicolăescu: „Vor şti de aceşti bani doar ministrul şi primarul care a primit banii, atât. Au fost alocaţi pe criterii specifice, „obiective”, pesediste”.

La rândul său, deputatul Gheorghe Dragomir a concluzionat: „S-au luat bani de la investiţii. Ce să înţeleg de aici? Că au fost făcute fără cap, de la început? Avem o guvernare proastă. Când să mai cheltuie primarii banii primiţi acuma, că mai sunt două luni până la sfârşitul anului? Când să mai depună documentaţia şi unde?”. Problema a fost confirmată şi de primarul Mangaliei, Cristian Radu, care a recunoscut că nu ştie cum şi dacă va putea cheltui bani alocaţi de guvern, întrucât nu li s-a spus nimic în acest sens: „Nu ştim pe la ce uşi să batem, nu ştim de ce documentaţie avem nevoie şi nici când s-o mai depunem”.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272