REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ian McKellen speră să amuze publicul cu spectacolul de pantomimă ''Mother Goose''

Ian McKellen speră să amuze publicul cu spectacolul de pantomimă ''Mother Goose''

Redacție 6 octombrie 2022 | 00:00 182

Veteranul actor Ian McKellen speră să aducă zâmbete pe chipurile spectatorilor britanici cu noul său spectacol de pantomimă, o producţie extinsă a musicalului ''Mother Goose'', informează Reuters.

Ian McKellen

Actorul, în vârstă de 83 de ani, va interpreta personajul principal care, alături de soţul său, Vic, jucat de comediantul John Bishop, administrează un sanctuar de animale în interiorul unui magazin abandonat care a aparţinut odinioară companiei Debenhams, citează Agerpres.

Actriţa şi prezentatoarea Mel Giedroyc interpretează personajul unei gâşte cu un dar special, a cărei sosire schimbă viaţa protagoniştilor.

Asemenea altor spectacole de pantomimă - producţii clasice de Crăciun în Marea Britanie - ''Mother Goose'' promite să înveselească spectatorii de toate vârstele. Producţia va realiza totodată un turneu prin ţară şi va fi jucată până de Paşte.

''Când eram copil, existau spectacole de pantomimă care aveau premiera... a doua zi după Crăciun şi se jucau până în Sâmbăta Mare... şi exact asta vom face'', a declarat McKellen care, alături de Bishop, a acordat luni un interviu Reuters.

''Este un risc, vom vedea dacă mai funcţionează, dar vă spun din nou, când eram copil, erau pantomime itinerante, nu a mai rămas aproape niciuna în zilele noastre. Aşa că ne vom întoarce la ingredientul care a făcut ca pantomima să aibă succes în trecut. A veni în întâmpinarea publicului atunci când acesta are cea mai mare nevoie de noi şi cred că lunile de iarnă sunt cele mai potrivite''.

Deşi spectacolele de pantomimă nu sunt o noutate pentru McKellen, actorul, care a jucat în ''Lord of the Rings'' şi ''X-Men'', a devenit popular datorită rolurilor de teatru în piese de William Shakespeare.

''Fie că e vorba despre soldaţi care mărşăluiesc pe străzi la o înmormântare sau de o mulţime la un meci de fotbal cântând la unison, fie că este o familie care merge la o pantomimă şi se aşează alături de o altă familie... Tuturor ne pasă de aceleaşi lucruri şi este exact esenţa pantomimei'', a spus el, referindu-se la spectacolele care îi reunesc pe britanici în sălile de spectacol.

''Şi a fi (alături de Bishop) un fel de maestru şi maestră de ceremonii al acestui haos distractiv este mai bine decât să-l joci pe regele Lear... Nu e mai bine, e diferit''.

''Mother Goose'' va avea premiera pe 3 decembrie la Brighton după care se va muta la Londra, unde va fi jucată până la sfârşitul lui ianuarie. Va merge apoi în turneu în Marea Britanie şi va fi avea totodată reprezentaţii şi în Dublin.

''Toată lumea ştie că acolo este o criză a costului vieţii, sunt o mulţime de ştiri negative pe acest subiect'', a spus Bishop. ''Oamenii au nevoie de evadare, au nevoie de bucurie. Dar au nevoie să trăiască aceste sentimente în familie''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272