REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

"Iarba de aur", planta care poate fi un leac natural pentru obezitate. Cui este contraindicată

"Iarba de aur", planta care poate fi un leac natural pentru obezitate. Cui este contraindicată

Replica API 15 august 2022 | 00:00 1113

”Iarba de aur” sau ”Fierea pământului”, cum mai este numită Ţinatura este unul dintre remediile naturiste folosite în fitoterapie inclusiv în caz de obezitate. Planta este recomandată frecvent pentru detoxifiere si revigorare dar şi pentru pierdere în greutate.

Printre multiple alte indicaţii terapeutice, ”fierea pământului” conferă şi acţiune antiinflamatoare, antipiretică, sedativă pentru sistemul nervos central, antibacteriană, pe lângă cea tonică şi moderat laxativă.

Planta creşte în tufişurile de la marginea pădurilor şi pe pajişti umede şi este uşor de recunoscut după tulpina dreaptă, ramificată în partea superioară şi florile rozalii, adunate în vârful tulpinii. Pulberea se obține prin măcinarea plantei uscate cu râşniţa de cafea sau de zahăr.

Produsul obţinut se păstrează în borcane de sticlă închise etanş, în spaţii răcoroase, ferite de lumină, timp de cel 20 de zile, scrie antena3.ro.

”Iarba de aur“ nu este pentru oricine

Cereţi sfatul unui medic înainte de a începe o cură, chiar şi dacă e vorba de pierdere în greutate cu ajutorul plantelor medicinale.

În cazul ținaturii, este bine de ştiut că nu oricine o poate folosi. Planta este contraindicată femeilor însărcinate, pentru că poate produce contracţii uterine.

Ţinatura este contraindicată şi celor care suferă de gastrite hiperacide sau de ulcer gastric.

Persoanele foarte slăbite trebuie să fie foarte atente mai ales la efectul tonic amar al tinaturii, care poate accentua această stare.

Planta poate agrava, de asemenea, la cei care au asemenea probleme, crizele biliare, ca urmare a contracţiilor musculaturii netede şi poate accentua durerile asociate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102