REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

IATĂ CĂ SE POATE! CNAIR va monta parapet până în Valu lui Traian, dar și pe DN 22

IATĂ CĂ SE POATE! CNAIR va monta parapet până în Valu lui Traian, dar și pe DN 22

Replica API 10 mai 2018 | 00:00 390

Primul anunț că va fi montat parapet median pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian, a stârnit multe ropote de aplauze pentru cei de la Drumuri Naționale. Multe accidente mortale s-au produs pe această porțiune, iar cererea oamenilor, cât și a reprezentanților de la Poliția Rutieră, a părut să fie ascultată de CNAIR. Totuși, la începutul anului în curs, parapetul median a fost montat pe o porțiune unde se produceau mai puține accidente. Vorbim aici de porțiunea cuprinsă între km. 252+950 și 256+000. Conducătorii auto au posibilitatea, în prezent, de a întoarce la km 254+000 - Nod Rutier A4 și la girațiile de la km 255+400, respectiv km 256+000 - intrare în Municipiul Constanţa. Lucrările, însă, vor continua! Potrivit CNAIR, în cursul acestui an sunt vizate două porțiuni de drumuri naționale care urmează să aibă montat parapet median: DN 3 și DN 22.

În cel mai scurt timp, vor începe lucrările de montare a parapetului median pe DN3, între km. 249+700 și 253+000, pe o porțiune de 3,3 km. Asta înseamnă că extinderea se va face până la intrare în localitatea Valu lui Traian, ceea ce va reduce considerabil numărul de accidente rutiere care se produc peste linia dublă continuă.

De asemenea, regia are în plan și montarea parapetului de la ieșire din localitatea Lumina, spre Ovidiu, dar până la magazinul Celsy. Vorbim aici de DN22, pe porțiunea cuprinsă între km. 286+000 și 287+000, reprezentând 1000 de metri liniari.

Contractul de furnizare, transport și montare a parapetelor rigide prefabricate de beton este încheiat de către CNAIR SA, iar comenzile sunt emise centralizat pentru toată rețeaua de drumuri naționale din țară. Momentan, nu se cunosc datele la care vor fi amplasate parapetele, cu precizarea că cele două porțiuni sunt luate în calcul pentru cursul anului 2018.

După ce cotidianul „Replica” de Constanța a atras atenția asupra accidentelor și s-a solidarizat cu cetățenii care au inițiat o petiție, reprezentanții CNAIR au decis să monteze parapete din beton pentru a delimita sensurile de mers pe DN3, porțiunea dintre Constanța și Valu lui Traian.

Contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect la momentul respectiv, şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu (fost şef al Serviciului Rutier), a apreciat că separatoarele de sens montate pe drumurile dintre Constanţa şi Lazu, respectiv Constanţa şi Ovidiu, au pus capăt multor accidente rutiere. „Înainte de montarea acestor separatoare, erau foarte multe accidente spre Lazu sau spre Ovidiu. Montarea lor de către Regionala de Drumuri a pus capăt unor astfeld e evenimente tragice. Se petrec accidente şi acum, însă nu mai sunt atât de multe sau atât de grave ca înainte.

Ar fi o idee foarte bună ca separatoare de sens să se monteze şi pe DN3. Ar fi mai puţine accidente rutiere provocate de cei care întorc peste banda dublă continuă, cât şi din pricina celor care traversează neregulamentar. Acestea sunt cele două cauze principale de producere a accidentelor pe DN3”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Constantin Dancu, şedul IPJ Constanţa, când ideea montării parapetului median era doar o simplă idee.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi fost bun un sens giratoriu si undeva spre intrare in valu sau poate chiar la iesire din peco ul de la murfatlar, sa nu fim nevoiti sa mergem pana la intrare in oras sa intoarcem .. Ca na.. dubla continua.. dar ne adaptam la conditiile date!
0
0
puteti continua cu parapeti si intre valu si basarabi pentru pilotii de formula 1 care vor sa alimenteze in peco si taie linia dubla continua !!!
1
1
O rezolvare de rahat a unei probleme pe care polutia romana trebuie s-o rezolve in alt fel!!
0
2
...sa ii vedem la o iarna cu zapada abundenta cum a mai fost ce vor face...pe unde vor intoarce utilajele
2
1
Trebuie neaparat reamenajat fostul sens giratoriu de langa padure sa poata intoarce lumea sa manance mici la popas, exact cum sustinea si cineva de mai jos, haha.
2
1
Foarte buna initiativa. Sper totusi sa se redeschida giratoriul din fata de la Cardinal motors sa intoarcem si noi cei din Cretoiu si cei care gresesc intrarea pe autostrada.
7
1
Da..da.. Trebuia mai de mult timp montat!!?
5
0
vreau si la popas valu un sens sa pot manca mici cand vin de la murfatlar ms
6
0
tu esti proprietar pe teren nu pe dn ,nicaeri in lege nu specifica sa-ti facilitezi tie bisnitar nenorocit iesire dupa tarlaua ta in ambele sensuri ,o sa ma tin de capul vostru sa va ruinez ,vezi pe noi ne duce capul sa va dam in gura
5
1
Buna ziua, noi proprietarii de terenuri de la vaporas trebuie sa intoarcem pe autostrada ceea ce nu este chiar asa usor daca tot ati facut sens giratoriu la Dacia service de ce nu se asfalteaza drumul paralel cubdn 3 intre dacia service si vaporas s ar rezolva toate problemele zonei si ar fi util si sensul giratoriu .Este vorba de a asfalta cateva sute de metri
2
1
domnilor va rog sa-mi faceti sensuri giratorii in dreptul terenurilor mele ,ca vreau sa le vand cu un pret bun ,daca blocati iesirea spre constanta ma nenorocitzi si asa am pierdut ,terenurile cu dechidere la dn 3 constanta valu scad ca si valoare cu 80% ,va dati seama ce nenorocire
3
4
cam cate sute de miliarde de euro vor costa astea ?
5
1
Sens giratoriu la iesire din Lumina, cand vor monta?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367