REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Iată când pot merge credincioșii la biserică! VIDEO

Iată când pot merge credincioșii la biserică! VIDEO

Replica API 14 aprilie 2020 | 23:23 7436

Credincioșii au intrat în Săptămâna Mare și majoritatea enoriașilor se întreabă cum vor arăta sărbătorile pascale în acest an. Sfânta Lumină va putea fi luată de la biserică sau enoriașii trebuie să-i aștepte pe preoți sau voluntari în apropierea caselor? Răspunsurile sunt oferite de preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, în cadrul unui interviu oferit ziarului Replica.

Eugen Tănăsescu

Puncte de distribuție a pâinii sfințite

După slujba de joi dimineață, Sfânta Liturghie, se sfințește pâinea binecuvântată pe care, de regulă, credincioșii o luau în noaptea de Paști, la slujba de Înviere. Întrucât credincioșii nu pot veni la biserică în noaptea de Înviere, Patriarhia Română a luat decizia să pună la dispoziția enoriașilor puncte de distribuție a pâinii sfințite.

"Patriarhia Română a încheiat un protocol de colaborare cu MAI, urmând ca fiecare parohie să înființeze niște puncte de distribuție a Paștilor, a pâinii sfințite. Credincioșii au voie ca vineri și sâmbătă să vină la biserică, atunci când nu este slujbă, să ia această pâine binecuvântată. În seara de sâmbătă, înainte de seara Învierii, va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim, într-un program asemănător anilor trecuți.", spune Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

"Aici se vede beneficiul construirii de biserici"

Protocolul de colaborare încheiat între Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Afacerilor Interne vizează și distribuirea Sfintei Lumini, care va fi dusă credincioșilor cu ajutorul unor voluntari. Enoriașii trebuie totuși să se înscrie într-o listă la parohia de care aparțin, astfel încât să fie luați în evidență pentru distribuirea Luminii.

"Cei care doresc Sfânta Lumină, se trec pe o listă de așteptare la parohie, iar voluntarii le-o vor aduce . Aici se vede beneficiul construirii de biserici. Orice biserică are un sector în jurul ei, care nu este foarte mare. Mai sunt sectoare de acoperit, însă este vreme ca voluntarii să ajungă în timp util, cu lumina, la credincioși. Patriarhia a gândit acest program pentru a depăși acest moment dificil, fiind pentru prima dată din istoria comunistă și post-decembristă când credincioșii nu vor putea veni la biserică în noaptea de Înviere. Este o istorie dureroasă, dar creștinii au exercițiul crucii.", a mai adăugat preotul Eugen Tănăescu. Mai multe detalii puteți afla din video-ul de mai jos.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tanasexu este curva lui Teodosu
0
0
Mai asculta cineva la ce spune acest semidoct Tanasescu? Cine ar fi crezut ca, pe langa virus, vom fi nevoiti sa ne luptam si cu ignoranta din biserica?
1
0
Tanasescu un bulangiu cu spaga in sange. Un arcipin sclav de pe epoca lui mazare. Un borfas cu rochie neagra. Invarte mercedesuri si imobiliare. Biserica
2
2
Sunt aproape 5 luni de cand a aparut virusul asa..ce se stie despre el? Ca poti sa-l iei,dar poti sa-l si dai Ca poti fi simptomatic ,dar si asimptomatic. Ca sta pe suprefete 4 ore..sau 48 ore Masca e buna ..dar nu prea Poti sa nu ai nimic..dar poti sa si mori Multumim "specialistilor" din lumea intreaga ca stim atatea despre virus!!
2
2
Inca putin si o sa se termine si cu mizeria asta numita religie! N-o sa va alunece sarmalele si cozonacul pe gat fara lumina lu' peste, credinciosilor? Credinta? Stiti voi ce este aia credinta, indobitocitilor si pupatorilor de ciolane putrezite?!
4
2
Dumnezeu este mai presus de lege !
6
7
"Nimeni nu este mai presus de lege"!Crestinii catolici au putut sa respecte legea,crestinii ortodoxi nu.
11
6
stai tu acasa ma boule daca tu alegi sa iti traiesti viata dupa ce iti zice medicul, si nu nu mergem la spital cand ne imbolnavim ci la Sfanta Biserica caruia ii dam bani dupa ce statul bandit mafiot si talhar ca tine ne-a luat 10.5% din venit pentru spitale in care nu beneficiem de nimic decat mizerie infectie indolenta tupeu si agresivitate din partea uno melteni de paznici si a unor macelari cu diploma luata pe spaga ce omoara deliberat oamenii fara a putea fi trasi la raspundere ca sunt aparati de consiliul criminalilor pardon medicilor
8
10
stati dracu acasa ca doctori aia nu sint prosti si voi destepti pamintului.......cind va inbonlaviti de ce nu mergeti la biserca sa va tratati si stati in usa spitalelor ca milogi....la spitale un banut nu dati dar la popi le umflati buzunarele.....
13
6
iar neomarxismul UE si mai rau. da locuiesc in casele de atunci cu pereti strambi, camere mici, izolatie fonica si termica slaba, mucegai si gandaci la greu fara intimitate fara aerisire lumina naturala etc, locuri de munca in conditii si mai infecte sa zica batranii de frigul si mizeria din celebrele fabrici si uzine cu randamentmai mic ca al locomotivei cu aburi, ideologie tembela propagata peste tot FOAMETE SI LIPSURI! Nu, nu puteai progresa! Cat despre guvid STATUL NU ARE DREPTUL SA DICTEZE SANATATEA OMULUI cu amenzi, doar sa informeze! fiecare e liber sa aleaga dc se protejeaza sau nu!
6
7
dovada orasul constanta unde 90% din oameni locuiesc in casele facute atunci,educatie si asistenta sociala erau,locuri de munca erau,puteai progresa,etc.revenind la subiect,credinta si speranta sunt ultimul bastion in calea raului.apoi cand ai nadejde esti optimist si poti face cam orice.chiar credeti ca nu va puteti infecta si de acasa?vine unu la usa,pune mana pe clanta usii sau pe o punga de cumparaturi si gata.asta e prosteala pe fatza,altii se gandesc cum sa inceapa treaba cu mult mai multe cazuri si victime si noi ne gandim cum sa tinem tinerii buni de munca incuiati.Sarbatori fericite.
4
10
Despre asta e de fapt vorba: INVIEREA DOMNULUI! Neomarxistii ataca RELIGIA, comunistii atacau doar proprietatea. Au incercat dar n-a mers. Dovada ca in comunism lasau oamenii la Biserica! Neomarxistii nu te lasa la Biserica chipurile pt sanatatea ta, comunistii te lasau dar te duceau in sclavie in CAP-uri si uzine defecte. Scopul lor e sa reinstaureze comunismul pentru ca omul alege mereu raul cel mai mic! Deci MERGEM LA INVIERE! Si dk militienii se opun, ii OMORAM sau murim incercand! Nu mai stergeti comentariile! Va place sau nu, asta e realitatea si vine in forta peste voi!
9
9
Exista un singur mod de a verifica - mergi la Sfanta Biserica de Inviere!
7
11
au inebunit popii de 2 luni fara prosti care sa cotizeze la biserica. Pai ce pula mea facem ??? Avem leasing-uri de platit la Mertzane de unde daca nu mai vin prostii la liturghie ??!! Muie la biserica si popi !
14
8
Nu cred in regulile lui Tanasescu -----Ordonantele spun ca nu avem voie noaptea si ca sintem amendati !
13
9
Si alte reguli ptr firmele germane de recrutare culegatori de sparanghel!
11
7
Stat in stat!Reguli pt.unii,alte reguli pt.Biserica!
13
6
Gura pacatosului adevar graieste!
3
2
baraca ai de placaj fara autorizatie de constructie si pentru incendii se numeste biserica ? nu va mai satura nimic sa mai faceti un ban sa va luati masini si sa va construiti hoteluri .niste hoti
13
12
Mai tanasexule, dormi bine? Chiar nu va este rusine? Voi sunteti mai presus de lege si cutume morale? O cam fortati. Cum sa indemni populatia sa iasa la poarta sa primeasca lumina? Daca cel care imparte este contaminat? Si app, lumina nu e cum s-ar zice naturala. Anul asta nu a mai fost mangla cu lumina de la ... Si ce sa crezi, o sa se faca pastele si cu lumina aia de la bricheta voluntarului! Hai ma, chiar ne luati de prosti? Stragaopolus.
16
12
Hotii imbracati in sutana, si cu luminarea aprinsa vor bate la usile credinciosilor, dindu-se voluntari de la facultatea de teologie. Prostimea va deschide usa.
13
12
Ba cacatilor ,nu mai luati in deridere numele Domnului!sinteti in saptamina mare,o sa plingeti si nu o sa stiti de ce!cunosc cazuri tpitilor!Dzeu nu da cu paru' cretinilor!cind o sa intrati in cacat,o sa aveti probleme si nu o sa stiti de ce,aduveti-va aminte ce porcarii debitati!si ptr Alina ,sa-mi sugi pula tirfa imbecila,da' m-am razgindit,nu-ti mai dau muie caiti place!
11
18
Nu ma nu are nimeni nimc cu prf.Daniel sau cu BOR,uite duminica asta a foat pastele la catolici si ei care au urmat regulile impuse de starea de urgenta fara sa fie vreun preot care sa critice interdictiile cu toate ca ar fi vrut si preoti si credinciosi sa celebreze cea mai mare sarbatoare a crestinatati in biserica.
15
12
Satana asta ne minte mereu
14
11
Prea tristul Teo ce zice, a scapat de dosar, e fericit acum, e prea-fericit. Saracilor
12
11
specimen fara Dumnezeu sunt maluite in vitro. asa ca nu le poti cere nimic. si animalele au suflet. ei nu.
5
10
Beneficiul construirii de biserici? Mars ma de aici cu cotetele tale!
13
13
Multumim parinte !
13
15
I s-a inmuiat credinta rau de tot. I-a dat Orban cu suspendare la Inviere, Danel executa fara sa cracneasca, de parca Invierea ar fi negociabila. Ba Danele, daca ti-a luat taina Invierii, poti sa inchizi linistit pravalia BOR, n-o sa-ti mai calce niciun fraier, pardon credincios pragul la biserica. Macar ne-am lamurit, iar Securitatea prin Danel, i-a mai aplicat una la ficat lui Hristos.
14
14

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272