REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Iată ce lucrări edilitare se efectuează în această săptămână la Constanța

Iată ce lucrări edilitare se efectuează în această săptămână la Constanța

Replica API 30 martie 2021 | 23:55 1623

Zona carosabilă aferentă străzilor Răchitași, Tabla Buții, Onești, Grozești, Dragoslavele, porțiunile cuprinse între strada Chiliei și bulevardul Mamaia și Unirii, tronsonul delimitat de străzile Ion Rațiu și Zorelelor intră de astăzi în proces de modernizare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin cu utilaje pentru decopertarea carosabilului.

În paralel, continuă modernizarea trotuarelor pe strada Unirii, între strada Zorelelor și bulevardul Mamaia și pe strada Dragoslavele, între strada Chiliei și bulevardul Mamaia.

De asemenea, se reabilitează infrastructura pietonală din zona Poarta 1 și plaja Modern. În zona Poarta 1, dalele moderne schimbă aspectul suprafeței pietonale. În cadrul lucrărilor, se consolidează și pereții de sprijin.

Treptele de acces dinspre strada Ștefan cel Mare sunt stabilizate prin montarea de cofraje din metal. Mai exact, se vor placa cu oțel contratreptele și pereții laterali ai scărilor.

În Portul Tomis, se lucrează la crearea unui sistem pentru drenajul apelor pluviale. Zona pietonală este reamenajată pentru a permite amplasarea rigolelor. Pentru respectarea normelor de protecție a mediului, se instalează un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe strada Badea Cârțan, pe terenul delimitat de aleile Lotca și Licurici. Se creează zone destinate circulației pietonilor, prin montarea bordurilor noi.

Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată prin montarea indicatoarelor de informare în mai multe zone din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare. Pentru siguranța participanților la trafic, se aplică marcaje la trecerile de pietoni și în parcările amenajate.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incepeti fratilor cat mai multe lucrari, ca nu se circula destul de greu in oras. Mai terminati dracu' din ele si pe urma va apucati de altele si lasati in pace bordurile si carosabilul care-i in stare buna, rezolvati trotuarele care-s importate de pe luna. Eventual faceti o verificare la pretul bordurilor, ca prea sunt interesati sa schimbe acolo unde nu-i nevoie.
0
0
Schimbati borduri ,cat mai multe .Pe Bd.Mamaia bordurile nu mai rezista mai mult de 200 de ani .Sa fie schimbate urgent ,afacere tare ,cca .200.000 de bucati....
1
0
in zona scolii 37 e ca-n call of duty
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108