REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iată ce PRIMĂRII din județ ACCEPTĂ plata TAXELOR ONLINE

Iată ce PRIMĂRII din județ ACCEPTĂ plata TAXELOR ONLINE

Replica API 18 ianuarie 2021 | 16:05 3871

În județul Constanța 12 primării sunt înrolate pe platforma Ghișeul.ro. Acest lucru înseamnă că cetățenii care aparțin de aceste UAT-uri au posibilitatea de a plăti online impozitele şi taxele stabilite, precum și amenzile contravenţionale. În acest fel, este evitată prezența fizică la sediile primăriilor și sunt diminuate cozile formate la ghișee.

12 UAT-uri acceptă plata taxelor online

Plățile online susțin distanțarea socială recomandată pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și economisirea timpului petrecut pentru deplasarea la sediile organizațiilor. Instituțiile publice din Constanța care acceptă plata taxelor și impozitelor prin intermediul platformei Ghișeul.ro sunt: Agenția Națională de Administrare Fiscală-ANAF, Primăria Cernavodă, Primăria Corbu, administrația locală Cumpăna, UAT Eforie, Primăria Hârșova, Primăria Mangalia, UAT Medgidia, Primăria Murfatlar, administrația locală de la Ovidiu, Primăria Techirgiol, UAT Valu lui Traian, dar și Primăria Constanța.

Ce este Ghișeul.ro

Nevoia digitalizării primăriilor a fost resimțită mai ales de la începutul anului 2020, de când pandemia provocată de SARS-Cov-2 a determinat schimbarea semnificativă a modului de lucru. Ghișeul.ro este o platformă ce oferă cetățenilor posibilitatea de a plăti online impozitele şi taxele stabilite, precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. În acest fel, este evitată prezența fizică la sediile primăriilor și sunt diminuate cozile formate la ghișee. Plățile online susțin distanțarea socială recomandată pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și economisirea timpului petrecut pentru deplasarea la sediile instituțiilor.

Cozi la taxe și impozite locale

Cu toate beneficiile aduse de această paltformă online, constănțenii au continuat, chiar de la începutul noului an, să facă cozi interminabile la ghişeele de taxe şi impozite. Unii dintre ei susțin că știu că aceste dări pot fi achitate și online, dar preferă să vină să stea la coadă pentru a primi dovada că plata a fost înregistrată.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Cernavoda fosta mea concubina sa culcat cu toti colegii ......
0
0
La Navodari ai platforma ONLINE de plata etax.primaria-navodari.ro
1
0
la moldovenii din novodari inca nu se poate plati online musai sa stai la coada la covid
0
4
Manta ce faci la chirnogeni ?tu nu esti capabil ?
4
0
Dar prosti...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920