REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iată ce riscuri apar dacă bem apă rece

Iată ce riscuri apar dacă bem apă rece

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 645

Este bine să bem apă, dar…: rece sau caldă? Ce riscuri apar dacă bem apă rece, potrivit studiilor științifice și ce afecțiuni se agravează.

Consumul de apă și hidratarea organismului sunt extrem de benefice pentru sănătate, recomandările de consum fiind de 2-3 litri de apă zilnic. Dar care este temperatura ideală a apei pe care o bem?

Potrivit unor studii, consumul de apă rece ar putea avea efecte nedorite. De pildă, un studiu realizat la sfârșitul anilor 70, pe 15 persoane, a arătat că apa rece face ca mucusul nazal să fie mai gros.

Astfel, spune studiul citat de healthline.com, este mai dificil de respirat… La polul opus s-ar afla băuturile calde, cum este apa caldă sau supa, ce ajută să respirăm mai ușor.

De altfel, atunci când suntem răciți și respirăm greu, ce ne ajută? Apa rece sau o supă caldă de pui ori un ceai cald, chiar fierbinte?

Ce afecțiuni pot fi agravate de apa rece

Mai mult decât atât, există anumite probleme ce pot fi chiar agravate prin consumul de apă rece. Potrivit unui studiu de la începutul anilor 2000, ar exista chiar o legătură între consumul de apă rece și declanșarea migrenelor la persoanele care au astfel de probleme.

Un alt studiu, din 2012, arată că și durerea legată de achalazie, o afecțiune care limitează capacitatea organismului de a trece alimentele prin esofag, se poate amplifica atunci când bem apă rece.

În medicina tradițională chineză, se crede că a bea apă rece cu mâncare fierbinte creează un dezechilibru. De obicei, mesele din cultura chineză sunt servite cu apă caldă sau ceai fierbinte, în schimb.

Dar această credință este regăsite în mai multe culturi din întreaga lume.

Chiar dacă suntem tentați să bem apă rece ca gheața, direct din frigider sau congelator pe timpul verii, experții ne sfătuiesc să nu facem asta. Poate că ne simțim revigorați după căldură excesivă, dar nu este bine pentru organism.

Dezechilibru în organism

Mai mult decât atât, dacă bem apă rece direct de la frigider, putem avea diverse probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni ale stomacului și diferite infecții ale gâtului.

Așadar, apa rece poate duce la un dezechilibru în organism și poate încetini procesul de digestie.

În termeni simpli, apa rece poate provoca un dezechilibru în organism și poate încetini procesul digestiv. Totodată, corpul nostru are nevoie să-și folosească energia pentru reglarea temperaturii dacă bem apă rece.

În loc să folosească acea energie pentru digestie și pentru absorbția substanțelor nutritive, va trebui să regleze temperatura.

Un alt motiv pentru a evita consumul de apă rece mai ales în timpul mesei sau imediat după este că apa rece dezvoltă mucoase iritante și duce la dureri în gât și nas înfundat, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920