REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Iată ce zice Iowemed despre pacientul care le-a murit medicilor sub nas

Iată ce zice Iowemed despre pacientul care le-a murit medicilor sub nas

Replica API 17 iulie 2013 | 00:00 126

Omul de afaceri Gheorghe Oancea a fost resuscitat 60 de minute de ambulanţierii de la STAT

Omul de afaceri Gheorghe Oancea a fost resuscitat 60 de minute de ambulanţierii de la STAT

Cunoscutul om de afaceri constănţean Gheorghe Oancea a decedat marţi seara în Centrul Medical privat Iowemed, după ce a făcut stop cardiac. Depăşiţi de situaţie, angajaţii centrului privat au solicitat ajutor ambulanţierilor de la stat. Acesta a fost resuscitat 60 de minute de angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa. Medicii SAJ au spus că au găsit pacientul fără linie venoasă, procedură esenţială în cazuri grave şi fără ca personalul Iowemed să fi recurs la manevrele de resuscitare.

Vă redăm mai jos comunicatul de presă, integral, remis redacţiei Replica de către Iowemed:

"În data de 16 iulie 2013, ora 19:20, la Centrul Medical Iowemed s-a prezentat un bărbat de 63 ani, care a fost preluat de medicul şi asistenta de gardă care, în acel moment, se aflau la recepţie. Fişa pacientului a fost înregistrată la ora 19:22. Echipa medicală aflată de garda a demarat procedura de examinare. În acel moment, starea pacientului a evoluat rapid, agravându-se brusc. A necesitat începerea procedurilor de resuscitare. La ora 19:25 a fost solicitată şi intervenţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. La ora 19:28, a fost prezentă unitatea mobilă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a colaborat permanent cu echipajul de Urgenţă Iowemed, format din ambulanţier şi asistent medical, ambii calificaţi în manevre de acordare de prim-ajutor şi de resuscitare cardiopulmonară şi cerebrală, sub directa supraveghere a medicului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. După efectuarea manevrelor de resuscitare, într-un interval de aproximativ 60 minute, a fost declarat decesul persoanei, conform procedurilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Centrul Medical Iowemed deţine autorizaţia nr. 8/01.10.2010, potrivit căreia este abilitat de a acorda "asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim privat". Solicitarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, procedural, s-a făcut conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1519/2009 ("echipajele care nu pot asigura asistenţă de urgenţă adecvată unui pacient aflat în stare critică au obligaţia de a solicita imediat sprijinul unui alt echipaj avansat..."). Menţionăm că Centrul Medical Iowemed nu este unitate de primiri-urgenţă (UPU). Reprezentanţii Centrului Medical Iowemed transmit familiei îndoliate condoleanţe, asigurând-o că înţelege durerea provocată de pierderea neaşteptată. Centrul Medical Iowemed îşi asigură pacienţii că priveste fiecare persoană care îi solicită sprijinul cu toată implicarea profesională şi umană necesară actului medical făcut cu dedicaţie, auto-exigenţă şi competenţă probată în 18 ani de activitate". Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272