REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Iată unitățile de învățământ din Constanța găsite cu NEREGULI de Curtea de Conturi!

Iată unitățile de învățământ din Constanța găsite cu NEREGULI de Curtea de Conturi!

Replica API 3 februarie 2020 | 00:00 338

La nivelul municipiului, Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli și abateri. Acestea au fost scoase în evidență de un raport publicat recent ce a fost întocmit după controalele ce au avut loc anul trecut și care vizează activitatea unităților de învățământ din Constanța. Rezultatele nu sunt foarte bune, fiind constatate mai multe nereguli.

Din anul 2018 și până la data auditului, în grădinițele, școlile dar și liceele constănțene s-au constat mai multe nereguli cum sunt: la Liceul Tehnologic Gheorghe Duca Constanța din subordinea UATM Constanța s-a constatat plata nelegală a sumei de 58.090 lei reprezentând 20% (ultima tranșă) din valoarea contractului având ca obiect ,,asigurarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență și obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru obiectivele aparținând Școlii Gimnaziale ”Marin Sorescu” Constanța, structură a Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca”, deși până la data efectuării auditului nu a fost obținută autorizația de securitate la incendiu, iar lucrările pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu au fost finalizate și părțile au încheiat procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor; la Grădinița cu program prelungit nr. 6 s-a constatat plata nelegală a unui articol de deviz în valoare de 577 lei cuprins de două ori în situațiile de lucrări, tot aici fiind constată și neconstituirea garanției de bună execuție pentru lucrări de reparații, în valoare de 3.524 lei. La Grădinița cu program prelungit nr. 8 din subordinea UATM Constanța s-a constatat neconstituirea garanției de bună execuție la lucrările de reparații săli de clasă și acoperiș, în valoare de 3.075 lei. La Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanța s-a constatat neconstituirea garanției de bună execuție pentru lucrările de izolație la acoperiș, în valoare de 161 lei. Școala Gimnazială nr. 5 „Nicolae Iorga” nu a inventariat și nu a evidențiat pe liste separate bunurile din domeniul public primite în administrare de la UATM Constanța.

Măsurile luate operativ de conducerea entității auditate pentru înlăturarea deficiențelor constatate

În cazul înregistrărilor contabile eronate, entitatea a operat corecțiile necesare, întocmind note contabile. În ceea ce privesc creanțele menținute nejustificat în evidența fiscală pentru persoane juridice radiate, în timpul auditului s-au început demersurile necesare în vederea clarificării atât a situației juridice a bunurilor care au fost deținute de persoanele juridice respective, cât și a debitelor curente și rămășițe cu care acestea figurează în evidențele fiscale.

În timpul auditului s-au luat următoarele măsuri operative: liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanța a contactat reprezentanții legali ai furnizorului de servicii în domeniul situațiilor de urgență, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu și a fost recuperată suma de 11.721 lei reprezentând subvenție acordată nelegal pentru acoperirea cheltuielilor cu reparațiile care cad în sarcina locatarului. În ceea ce privește grădinița cu program prelungit nr. 6 din subordinea UATM Constanța a fost recuperată suma reprezentând articol de deviz plătit nelegal. Totodată s-au constituit garanțiile gestionare prevăzute de lege. Au fost constituite garanții de bună execuție în conturi aflate la dispoziția autorităților contractante, pentru lucrările de reparații efectuate la unitățile de învățământ.

Măsurile dispuse și recomandările formulate de camera de conturi

Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor și organizarea evidenței contabile.

Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul Camerei de Conturi Constanța a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entității pentru remedierea deficiențelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212