REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ibuprofen: reacțiile adverse „frecvente” includ o senzație care apare atunci când mănânci

Ibuprofen: reacțiile adverse „frecvente” includ o senzație care apare atunci când mănânci

Replica API 26 august 2022 | 00:00 598

Cei mai mulți dintre boi am luat ibuprofen măcar o dată în viață. Deși medicamentul fără prescripție medicală este un analgezic pentru mulți, oamenii nu sunt adesea conștienți de efectele sale secundare.

Conceput pentru a viza o serie de dureri și dureri, ibuprofenul poate trata orice, de la durerile de cap de zi cu zi până la simptomele artritei. Deși este cel mai bine cunoscut ca o tabletă mică, ibuprofenul vine sub diferite forme, variind de la granule la lichide. Și la fel ca orice alt medicament, ibuprofenul vine și cu o listă de posibile efecte secundare.

Deși efectele secundare „obișnuite” ale ibuprofenului apar la mai mult de una din 100 de persoane, este totuși important să fii conștient de semne.

Potrivit drugs.com, un efect nedorit „comun” apare atunci când mănânci, adică s-ar putea ca ibuprofenul să vă facă să simțiți sătui. Când apare acest „sentiment de plin”, după luarea pilulei, este un semn care ar trebui să faceți un control medical „imediat”.

„Împreună cu efectele necesare, ibuprofenul poate provoca unele efecte nedorite. Deși nu toate aceste reacții adverse pot apărea, dacă apar, pot avea nevoie de îngrijiri medicale”, explică drugs.com.

Un alt efect secundar similar care poate apărea și atunci când luați analgezicul este pierderea poftei de mâncare. Cu toate acestea, portalul de sănătate enumeră lipsa poftei de mâncare drept efect secundar „rar”.

Alte reacții secundare

Deși ezitarea de a mânca poate apărea atunci când urmați tratamentul cu ibuprofen, acestea nu sunt singurele efecte secundare legate de mica pilulă. Lista completă a efectelor nedorite „comune” include:

1. Dureri de cap

2. Amețeli

3. Senzație de rău

4. Îți este rău

5. Indigestie

Este indicat să discutați cu un medic sau farmacist dacă vă confruntați cu reacții adverse ca acestea. În funcție de tipul exact de ibuprofen pe care îl luați, efectele secundare pot diferi.

De aceea, este recomandabil ca întotdeauna să verificați prospectul cu informații despre pacient care a venit cu medicamentul dumneavoastră. Dacă sunteți îngrijorat cu privire la dezvoltarea reacțiilor adverse, puteți să optați pentru ibuprofen sub formă de gel sau spray, care vă poate reduce șansele de a suferi de efecte secundare.

Cu toate acestea, dacă utilizați prea multe dintre aceste produse pe o suprafață mare a pielii, este posibil să aveți în continuare „aceleași” efecte secundare. În plus, aplicarea ibuprofenului pe piele o poate face uneori mai sensibilă la lumina soarelui.

Când vine vorba de doza corectă de ibuprofen, doza obișnuită pentru adulți este de una sau două comprimate sau capsule de 200 mg de trei ori pe zi. Urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului și instrucțiunile care vin cu medicamentul, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272