REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ÎCCJ sesizează CCR cu legea de supraimpozitare a pensiilor de serviciu

ÎCCJ sesizează CCR cu legea de supraimpozitare a pensiilor de serviciu

Replica API 20 iunie 2020 | 21:23 1828

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a convocat joi, 18 iunie, Secţiile Unite ale ÎCCJ, pentru a analiza posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale pentru controlul de constituţionalitate, înainte de promulgare, a legii care introduce impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi ale altor categorii profesionale.

Cu unanimitate de voturi, Secţiile Unite au decis sesizarea Curţii Constituţionale. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%, notează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CCR PRESUL FIDEL AL PSD , PSD-EUL DATORITA CARUIA EI PRIMESC ACESTE PENSII NESIMTITE- ORICUM EI NU POT FI NUMITI OAMENI CI HOTI, SR BUCURA PTR BANII FURATI DE LA GURA SARACILOR, EI CARE-SI POT ASIGURA EXISTENTA A ZECE GENERATII DE ACUM IN COLO CU ACEST MALDAR DE BANI PE CARE NU-L POTI CHELTUI INTR-O VIATA DE OM--NU-SI VOR TAIA CRACA DE SUB PICIOARE. SINGURA SOLUTIE DESFIINTAREA CCR-ULUI
1
0
Corb la corb nu-si scoate ochii ----e adevarata aceasta zicala
1
0
Noi muritorii de rind nu mai avem nici o speranta de dreptate ! ---O mina de profitori fac legi strimbe si numai ptr ei ! ----nu mai mergem la vot ----sa se voteze intre ei ----nesimtiti
4
2
In art. 16 din Constitutie zice ca Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari. De ce putini au pensii speciale si majoritatea nu? De ce nu se sesizeaza avocatul poporului pe art. 16?
3
2
Dupa ce ca au salarii foarte mari si raspund la comenzi politice mai vor si inca o pensie.
4
2
Trebuie anulate nu impozitate. Acordarea lor unora in detrimentul altora este un abuz.
7
2
au imprumutat bani de la fmi si banca mondiala. Si ca de fiecare data aia cer reducerea salariilor pensiilor alocatiilor si a nr de angajati. Asta e adevarul. Cu astfel de politici fiscale romanii vor iesi la o noua revolutie in decembrie.
5
3
Mizeriile acestea de pensii peciale. Nu merita nimeni in Romania pensie speciala in conditiile cand nu am avansat deloc fiind in coada Europei.
11
7
Politicienii vor sa distraga atentia de la dezastrul la care au adus tara, printr-o guvernare iresponsabila. Deocamdata au anuntat taieri de venituri. Pe cand cresteri? Cand mariti pensiile conform legii si salariile la nivelul preturilor care au luat-o razna? Sa ne invatam sa ne cerem drepturile, nu sa cerem scaderea drepturilor altora. Sa luam exemplul magistratilor si sa fim solidari!
12
8
Singurele pensii speciale sunt ale primarilor si parlamentarilor. Ale politicienilor in general. Restul pensiilor sunt meritate. Daca vi se par prea mari este pentru ca celelalte si salariile sunt prea mici. Sa luptam sa avem salarii si pensii mari si noi. Asta e normalitatea. Sa facem spume sa le micsoreze altora inseamna prostie. Daca ale altora sunt mai mici nu inseamba ca traim noi mai bine. Ca sa traim mai bine trebuie sa luptam sa avem salarii si pensii ca n tarile vest europene. Ca preturile sunt deja la fel. Si nu v am auzit sa vreti preturi mai mici ca aveti salarii si pensii mici.
13
9
Nu apucati voi pe durata vietii sa vedeti ca ne taiem singuri drepturile,deci este neconstitutional caci nu se taxeaza toate veniturile,chirii,dividende,iar peste 50% inseamna confiscare!A trecut vremea comunismului sa fim toti egali.Lumina se ia din carti nu din biserica!
15
5
Nu este conflict de interese pt judecatorii de la CCR ei find beneficiari ai pensiilor speciale?
15
12
Felicitari magistratilor care au aratat ca sunt o casta profesionala f bine inchegata, care isi apara intereseke indiferent de ce soune prostimea cu 8 ckase.
16
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212