REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

IDEI de la cetăţeni pentru Primăria Constanţa: ce ar trebui făcut în Parcul Tăbăcăriei

IDEI de la cetăţeni pentru Primăria Constanţa: ce ar trebui făcut în Parcul Tăbăcăriei

Replica API 29 iulie 2019 | 14:32 1486

Tot mai mulți constănțeni se plâng în legătură cu situația deplorabilă în care se află parcul Tăbăcăriei. Tot mai mulți oameni ar prefera parcul “cel vechi” al Tăbăcăriei. Aceștia își amintesc că în urmă cu ceva timp acest parc era o adevărată atracție, cu bărcuțe și trenuleț.

Vineri, 26 iulie a.c., ora 12:00, în zona parcului Tăbăcăriei: oameni de toate vârstele au ieșit pentru plimbarea de dimineață. Stând de vorbă cu ei am aflat că au câteva așteptări, cum ar fi: curățarea lacului, asfaltarea aleilor, însămânțarea florilor, suficiența iluminatului în timpul nopții, amenajarea mai multor coșuri de gunoi ș.a.

Unul dintre trecători ne declară că locul necesită multiple îmbunătățiri și că este un vizitator “credincios” al parcului: “Aglomerația este foarte mare, mai ales în timpul verii când vin turiștii să ne viziteze orașul. Cei care vin în Satul de Vacanță este și normal să treacă prin parc. Aleea este foarte îngustă, accesul e foarte înghesuit. O altă problemă ar fi lipsa unor locuri în care să se facă mișcare în aer liber, adică echipamente de mișcare pentru toate vârstele, pentru că vin și vârtsnici. Am prefera să avem și câteva mese de tenis; în continuare, iarba verde nu este foarte bine intreținută, adică în foarte multe locuri iarba este uscată, ar fi nevoie de existența unor plachete care să avertizeze zona înterzisă de acces la iarba verde, să nu uităm de lipsa iluminatului - iluminat insuficient, ar mai fi nevoie de mai multe coșuri de gunoi. În afară de toate astea, cum putem fi păziți? Dacă nu vor să angajeze câțiva paznici, măcar să amplașeze camere de supraveghere cu alimentare solară, să existe, de ce nu, Wi-Fi (…), să existe mai multe flori, pete de culoare. Unii vor să se destindă după muncă, unde să mergem?”, a declarat acesta.

Mergând în continuare prin parc, întrebăm un alt trecător asupra îmbunătățirilor ce-ar trebui realizate în parc. Reacţia omului a fost: “Ne este frică să circulăm seara prin parc. Vin tot felul de oameni dubioși pe aici, mai ales după ora 22:00-23:00. Este nevoie de cineva care să păzească zona”.

O altă problemă observată de către unul dintre trecători se leagă de viețuitoarele care trăiesc asupra apelor murdare din lac: “Rățuștele astea stau în apa aia plină cu de toate mizeriile în ea... Acest loc cu siguranță ar putea fi îmbunătățit”.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va ajung garsonierele si apart de 2 camere de 35m2 si vreti sa iesiti din casa in parc
0
0
In toate parcurile civilizate din lume lumea se odihnesre pe iarba. Nu calcati iarba este o indicatie vetusta. Repuneti in functiune trenuletul ca la Disneyland, Dresda etc. Faceti o pista pt bicicleta in jurul parcului. Reganditi pista de biciclete din Mamaia. Treceti o pe partea cu hotelurile, astfel incat sa nu se mai plimbe pietonii pe ea sau vanzatorii ambulanti sa si puna umbrelele
0
0
blocurii ! cat mai multe ! iat laul tabacarie groapa de gunoi ! oricum este dar sa fie oficial de la premarie
1
1
Sa se uite cei responsabili,pe poze cu parcuri, din alte tari si sa ne uimeasca!!! Zic si eu.
1
0
Parcul il dati in locatie de gestiune tot la firma aia unde stie Mazare,faceti si o sina gogule ...ca doar sunt la ei acasa
0
0
Pe iarba verde daca exista se face picnic intoate tarile civilizate oameni buni!!!!
9
0
Va rog sa mai plantati copaci si sa nu ii mai taiati daca sunt sanatosi.
10
0
Sa se extinda Mall-ul pe toata suprafata parcului , sa rada tot ce-i verde ! Dupa care secat si betonat ghiolul , eheee .....v-ar place golanilor , daca nu erati sransi cu usa era demult betonat !
12
0
sa ne spuna dl primar si tot consiliul local ce au facut 4 ani pt orasul nostru ....raspunsul il stim cu totii pt ca ne lovim de el zi de zi ,raspunsul este .......dezastru
17
0
-plachete care sa avertizeze accesul interzis la iarba verde- ba esti prost? Nu calcati iarba, nu rupeti florile, educatia nu se face cu tablite avertizoare . Puneti patrule suficiente incat sa fie vazuti de toata lumea si poti veni cu prietena de ex. sa stai sa mananci un sendvis- nu gratare - si cu niste ingineri cu facultatea la zi si facuta la timpul ei sa vada planul de sus al parcului , potecile sau scurtaturile facute de oameni ,sa le faca alei si sa scapam naibii de sintagmele ca ma duc in parc dar n-am voie sa calc iarba etc.
7
0
sacat si faceti blocuri
9
5
Sa spuna escrocul de Florin Munteanu de la radio sky ce-a facut cu trenuletul, hot nenorocit
20
0
Mutati animalele de la DELFINARIU ,demolati gardul ,saivanele,tarcurile,etc. si redati terenul parcului.Pute cand treci pe Soveja sau esti la Biserica Sf Mina ca la CAP.Unde s-a mai pomenit gradina zoologica in mijlocul orasului!
6
13
PRIMA IMBUNATATIRE: daramati mizeria de mall si refaceti parcul asa cum a fost, dupa aia mai vorbim si de alte modernizari.
28
2
"Lacul betonat si bocuri". Ai draq de hoti si koorve. Huo fagabou
10
4
Acest primar nu a iesit niciodata din Constanta? Chiar nu a fost in Bucuresti macar sa vada cum arata Dambovita care traverseaza Bucurestiul si lacurile din Bucuresti? Unde sa-ti trimitem poze sa vezi si tu cum se vede de clar fundul Dambovitei si cum e amenajat in jurul fiecarui lac? De ce mai esti primar daca nu stii ce e de facut cu parcul Tabacarie? De cand nu ai mai fost in acel parc? Mizeria o sa ajunga pana la primaria ta si o sa te inghita !
15
1
FAGABOU SI TURMA LUI E SA SECAM LACUL SI SA SE FACA BLOCURI
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212