REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Identitatea de gen nu trebuie să fie predată în şcoli, spune Guvernul britanic

Identitatea de gen nu trebuie să fie predată în şcoli, spune Guvernul britanic

A.F. 18 mai 2024 | 00:00 119

Identitatea de gen, ''o teorie contestată'', nu trebuie să fie predată în ÅŸcolile engleze, a transmis Guvernul conservator britanic, care doreÅŸte totodată să interzică educaÅ£ia sexuală pentru elevii cu vârste mai mici de nouă ani, informează AFP.

Identitatea de gen nu trebuie sa fie predata in scoli, spune Guvernul britanic

Aceste propuneri ale Guvernului de la Londra, anunÅ£ate cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, reprezintă prima revizuire majoră din ultimii cinci ani în privinÅ£a cursurilor de educaÅ£ie sexuală în unităţile ÅŸcolare, un subiect care stârneÅŸte cu regularitate polemici în Regatul Unit. Propunerile urmează să fie supuse unor consultări publice înainte de a intra în vigoare.

"Åžcolile nu trebuie să predea conceptul de identitate de gen", a precizat Guvernul britanic într-un comunicat, în care a vorbit despre "o teorie contestată".

"Există multe puncte de vedere contestate în acest domeniu (...) al identităţii de gen, al ideologiei de gen", a declarat ministrul britanic al EducaÅ£iei, Gillian Keegan, pentru postul de televiziune Sky News.

Începând din gimnaziu, vor exista totuÅŸi cursuri despre orientarea sexuală, în timpul cărora schimbarea de gen va putea fi evocată.

Însă "este important ca ÅŸcolile să adopte o abordare prudentă în ceea ce priveÅŸte predarea acestui subiect sensibil ÅŸi ca ele să nu utilizeze materiale ce prezintă opinii contestate ca ÅŸi cum acestea ar fi fapte dovedite", a insistat Guvernul britanic.

De altfel, educaţia sexuală "nu va fi predată" pentru elevii mai mici de nouă ani, dar apoi, pentru elevii mai mari, va fi predată "dintr-un punct de vedere pur ştiinţific", a adăugat Guvernul de la Londra.

Guvernul britanic doreÅŸte "să se asigure că copiii nu învaţă lucruri prea complexe sau prea sensibile pentru a fi compromise în ÅŸcoala primară", a explicat ministrul EducaÅ£iei.

Prin noile directive, "copiii vor fi protejaÅ£i de o predare nepotrivită a unor subiecte sensibile", a adăugat Gillian Keegan. PărinÅ£ii vor putea avea acces la materialele de suport studiate în clasă, pentru îndeplinirea obiectivului de "transparenţă".

"PărinÅ£ii sunt convinÅŸi că atunci când îÅŸi trimit copiii la ÅŸcoală, aceÅŸtia sunt în siguranţă ÅŸi nu sunt expuÅŸi la conÅ£inuturi deranjante care nu sunt adaptate la vârsta lor", a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak, citat în acelaÅŸi comunicat. El s-a declarat "îngrozit" de unele dintre materialele care ar fi putut fi arătate copiilor.

ProfesioniÅŸti din sectorul educaÅ£iei ÅŸi-au exprimat însă anumite îngrijorări după aceste anunÅ£uri.

"Nu am văzut dovezi clare care să arate că ÅŸcolile îi expun în prezent pe elevi la conÅ£inuturi nepotrivite", a reacÅ£ionat Elizabeth West, directoarea generală a unei asociaÅ£ii din care fac parte 17 ÅŸcoli britanice.

"Aceste limite rigide" în ceea ce priveÅŸte educaÅ£ia sexuală i-ar putea determina pe copii "să caute informaÅ£ii din surse mai puÅ£in fiabile", a declarat Paul Whiteman, secretar general al sindicatului directorilor de unităţi ÅŸcolare din Marea Britanie, AsociaÅ£ia naÅ£ională a directorilor de ÅŸcoli, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Identitatea de gen este o porcarie.
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436