REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 23 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6769
22.4° Constanța Duminică, 23 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6769
 

Identitatea de gen nu trebuie să fie predată în şcoli, spune Guvernul britanic

Identitatea de gen nu trebuie să fie predată în şcoli, spune Guvernul britanic

A.F. 18 mai 2024 | 00:00 94

Identitatea de gen, ''o teorie contestată'', nu trebuie să fie predată în şcolile engleze, a transmis Guvernul conservator britanic, care doreşte totodată să interzică educaţia sexuală pentru elevii cu vârste mai mici de nouă ani, informează AFP.

Identitatea de gen nu trebuie sa fie predata in scoli, spune Guvernul britanic

Aceste propuneri ale Guvernului de la Londra, anunţate cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, reprezintă prima revizuire majoră din ultimii cinci ani în privinţa cursurilor de educaţie sexuală în unităţile şcolare, un subiect care stârneşte cu regularitate polemici în Regatul Unit. Propunerile urmează să fie supuse unor consultări publice înainte de a intra în vigoare.

"Şcolile nu trebuie să predea conceptul de identitate de gen", a precizat Guvernul britanic într-un comunicat, în care a vorbit despre "o teorie contestată".

"Există multe puncte de vedere contestate în acest domeniu (...) al identităţii de gen, al ideologiei de gen", a declarat ministrul britanic al Educaţiei, Gillian Keegan, pentru postul de televiziune Sky News.

Începând din gimnaziu, vor exista totuşi cursuri despre orientarea sexuală, în timpul cărora schimbarea de gen va putea fi evocată.

Însă "este important ca şcolile să adopte o abordare prudentă în ceea ce priveşte predarea acestui subiect sensibil şi ca ele să nu utilizeze materiale ce prezintă opinii contestate ca şi cum acestea ar fi fapte dovedite", a insistat Guvernul britanic.

De altfel, educaţia sexuală "nu va fi predată" pentru elevii mai mici de nouă ani, dar apoi, pentru elevii mai mari, va fi predată "dintr-un punct de vedere pur ştiinţific", a adăugat Guvernul de la Londra.

Guvernul britanic doreşte "să se asigure că copiii nu învaţă lucruri prea complexe sau prea sensibile pentru a fi compromise în şcoala primară", a explicat ministrul Educaţiei.

Prin noile directive, "copiii vor fi protejaţi de o predare nepotrivită a unor subiecte sensibile", a adăugat Gillian Keegan. Părinţii vor putea avea acces la materialele de suport studiate în clasă, pentru îndeplinirea obiectivului de "transparenţă".

"Părinţii sunt convinşi că atunci când îşi trimit copiii la şcoală, aceştia sunt în siguranţă şi nu sunt expuşi la conţinuturi deranjante care nu sunt adaptate la vârsta lor", a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak, citat în acelaşi comunicat. El s-a declarat "îngrozit" de unele dintre materialele care ar fi putut fi arătate copiilor.

Profesionişti din sectorul educaţiei şi-au exprimat însă anumite îngrijorări după aceste anunţuri.

"Nu am văzut dovezi clare care să arate că şcolile îi expun în prezent pe elevi la conţinuturi nepotrivite", a reacţionat Elizabeth West, directoarea generală a unei asociaţii din care fac parte 17 şcoli britanice.

"Aceste limite rigide" în ceea ce priveşte educaţia sexuală i-ar putea determina pe copii "să caute informaţii din surse mai puţin fiabile", a declarat Paul Whiteman, secretar general al sindicatului directorilor de unităţi şcolare din Marea Britanie, Asociaţia naţională a directorilor de şcoli, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Identitatea de gen este o porcarie.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018