REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Iese PNL de la Guvernare? Ce cred social-democraţii constănţeni

Iese PNL de la Guvernare? Ce cred social-democraţii constănţeni

Replica API 17 februarie 2014 | 00:00 136

Concluzie după şedinţa liberalilor: vor avea loc negocieri "ferme"

Concluzie după şedinţa liberalilor: vor avea loc negocieri "ferme"

Liderii PNL s-au reunit duminică într-o şedinţă informală, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere într-o nouă reuniune a USL, care urmează să aibă loc azi, dar şi legat de strategia parlamentară a liberalilor. Iese sau nu PNL de la Guvernare? La finalul discuţiilor, liberalii nu au oferit un răspuns clar. Cu toate că presa centrală a relatat, pe surse, că preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis au marşat pe ideea ieşirii de la Guvernare, la finalul şedinţei purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că vor exista negocieri "ferme" cu PSD. "PNL susţine protocolul USL", a mai anunţat Cristina Pocora, adăugând şi faptul că liberalii susţin varianta unui Guvern cu trei vicepremieri, şi nu patru, aşa cum a propus PSD.

Liberalii constănţeni speră că nu vor ieşi de la Guvernare, cel puţin aşa reiese dintr-un comunicat remis redacţiei încă de vineri: "Partidul Naţional Liberal consideră că scopul Uniunii Social Liberale nu s-a terminat, iar obiectivele sale nu au fost atinse în totalitate. De aceea, vrem ca USL să continue să funcţioneze pentru a ne putea duce la îndeplinire promisiunile făcute în faţa românilor". "Numirile făcute de PNL pentru ministerele ale căror posturi au rămas vacante nu schimbă cu nimic structura Guvernului. Atât premierul, cât şi partenerii de alianţă au fost de acord că numirile au fost foarte bune, de aceea sperăm ca să ajungem la un acord în cel mai scurt timp. Dacă ne referim la protocolul de funcţionare al ACD, atunci trebuie amintit faptul că cele două partide componente ale ACD nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale şi că orice participare a celor două partide într-o altă alianţă politică sau electorală nu va putea fi făcută decât prin participarea Alianţei PNL-PC ca entitate juridică după înscrierea acesteia la Tribunalul Bucureşti. Aşadar, orice discuţii cu privire la nerespectarea protocolului ACD de către PNL sunt false", se mai arată în comunicatul PNL Constanţa.

Ce spun social-democraţii?

Deputatul PSD Eduard Martin: "Eu nu îmi doresc ca PNL-ul să iasă de la Guvernare şi nu ştiu dacă există vreun membru al PSD care să îşi dorească acest lucru. Noi avem un proiect început acum 3 ani de zile, care a fost unul de succes şi este în continuare. Guvernarea USL este o Guvernare de succes şi care vine cu măsuri inovative - iată impozitul diferenţiat, care este măsură nouă, foarte bună pentru populaţie; este una din măsurile luate de Guvernul USL care arată cât de performantă este Guvernarea USL, că nu este Guvernare PSD, este Guvernare USL. Acum, că sunt fricţiunile care sunt astăzi între noi şi ei, eu, personal, sper ca aceste lucruri să se termine, eu sper ca ei să înţeleagă că PSD este un partener corect, sper să înţeleagă că, totuşi, Victor Ponta este premier şi Victor Ponta este cel care conduce Guvernul şi care are un cuvânt greu de spus... se numeşte Guvernul Victor Ponta. Acceptăm critici din partea lor, a aliaţilor noştri, dacă ele sunt bine argumentate". Tot Eduard Martin a comentat că nu i se pare normal ca aliaţii să iasă în presă şi să jignească premierul, făcându-l "chelner". În ceea ce priveşte situaţia USL de la Constanţa, Martin a afirmat că "PNL este un partener corect". "La nivelul judeţului Constanţa, noi nu am avut nici un fel de fricţiuni", a spus deputatul PSD.

Deputatul PSD Mircea Titus Dobre: "La sfârşitul anului 2013 am mai avut o mică problemă, dar s-au aşezat la masă (lideri PSD şi PNL - n.r.), au discutat, că numai prin dialog se poate rezolva problema, şi eu consider că de săptămâna viitoare toate lucrurile vor fi puse la punct. USL nu se va desfiinţa". Întrebat dacă PNL iese sau nu de la Guvernare, Dobre a răspuns: "Dacă lucrurile se vor rezolva, PNL nu iese de la Guvernare şi USL merge înainte".

Notă: La secţiunea VIDEO puteţi urmări, ataşat articolului, declaraţiile integrale ale celor doi parlamentari PSD, Eduard Martin şi Mircea Titus Dobre.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108