REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Igaş spune că Mazăre vrea să promoveze etnobotanicele şi turismul sexual pe litoral

Igaş spune că Mazăre vrea să promoveze etnobotanicele şi turismul sexual pe litoral

Replica API 27 august 2011 | 00:00 100

Sala Remus Oprea a Prefecturii Constanţa a fost arhiplină, vineri, de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene care au încercat în cadrul unei întâlniri de lucru cu ministrul de Interne, Traian Igaş, să identifice împreună cu reprezentanţii patronatelor soluţii concrete pentru dezvoltarea şi promovarea turismului în Dobrogea. Preşedintele Federaţiei Patronale a Turismului Balnear, Nicu Rădulescu, s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte găsirea de soluţii pentru promovarea turismului. "Sunt optimist că împreună vom reuşi să găsim o repoziţionare în ceea ce dorim să facem în viitor. Trebuie făcută o lege specială pentru litoral sau măcar un capitol special pentru litoral în Legea Turismului. Trebui să atragem atenţia că România merită promovată", a declarat Rădulescu. La rândul său, Corina Martin, preşedintele ANAT, a spus că urmează să semneze un protocol la nivelul tuturor patronatelor şi federaţiilor din turism pentru a da "forţă" turismului. "Vom semna un protocol la nivelul tuturor patronatelor şi federaţiilor din turism. Nu putem fi o echipă decât în acest parteneriat".

"Autorităţile locale iau hotărâri de parcă patronatele din turism ar fi vaci de muls"

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a declarat în cadrul dezbaterii pe tema "Dezvoltarea Turismului în Dobrogea", că autorităţile locale "iau hotărâri de parcă patronatele din turism ar fi nişte vaci de muls". "Se impun fel şi fel de taxe, iar modul de abordare faţă de aceşti agenţi economici nu este întotdeauna de bun augur şi în folosul acestora. Cred într-o colaborare între cele două judeţe. Cred că Tulcea este o alternativă pentru turismul din Constanţa şi sunt convins că trebuie să venim şi cu alte oferte pentru turiştii care nu vin la mare doar să stea la plajă. Mi-aş dori o colaborare între cele două judeţe, care poate duce la dezvoltarea turismului în Dobrogea", a spus Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu ar dori să fie lansat un nou concept de turism. "Mă refer la o colaborare cu Federaţia de Motociclcism în vederea turismului de aventură, prin care cei care vin la mare să aibă o alternativă la distracţie. Astfel, am duce turiştii în zonele mai greu accesibele, care nu sunt la îndemâna ţinând cont de poziţionarea geografică a judeţului Constanţa şi sunt convis că Tulcea este tot în această situaţie similară. Drumurile trec doar spre o singură direcţie, foarte rar în zonele care sunt uşor accesibile şi atunci ne dorim să folosim drumurile prin acest turism de aventură. Tulcea oferă o zonă bună pentru acest turism şi îmi doresc o legatură între aceste doua judeţe", a spus Palaz.

"Turismul poate fi dezvoltat de oameni de dreapta"

Ministrul Igaş a spus că este bucuros că între Constanţa şi Tulcea există o strânsă colaborare în ceea ce priveşte turismul. "Doar când există o bună colaborare şi când forţele se unesc lucrurile pot fi mult mai bune. Turismul este un segment important pentru această zonă, nu aş vrea să dezvolt foarte mult acest subiect pentru că nu intră în aria mea de competenţă, dar ca orice român care an de an vine în această zonă, a putut să vadă cum au decurs lucrurile în acest domeniu şi vreau să vă felicit pentru că încercaţi să oferiţi turistului tot felul de activităţi pentru a-şi petrece timpul liber", a spus ministrul Igaş. Oficialul Ministerului de Interne nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Victor Ponta, preşedintele PSD, care se afla şi el la Constanţa, dar în Mamaia, la un eveniment USL de prezentare a Programului ununii privind turismul. "Am înţeles că s-au întâlnit şi colegii din celelalte partide politice să dezbată, astăzi (vineri -n.r.), la Constanţa strategia turismului românesc, strategie pe care niciodată o grupare de stânga, o grupare socială nu poate să o dezvolte. Toate proiectele care ţin de turism poat fi dezvoltate de oameni care ţin de dreapta, care au viziuni, altele decât cei care au condus România până în 1989. Chiar am văzut, venind pe drum, o declaraţie a nefericitului Ponta despre ceea ce înseamnă turism. Dacă stăm să ne uităm pe posturile lui de televiziune ne spune tot timpul căt de nefericiţi sunt românii şi cât de amărâţi sunt şi că nu mai au poftă de distracţie. Dar în paralel putem să constatăm că, în urmă cu două săptămâni, s-a doborât orice record pe litoral în ceea ce priveşte participarea turiştilor în această zonă. Turismul poate fi dezvoltat de oameni de dreapta care vor să dezvolte acest segment, şi în orice caz nu putem să mai dezvoltăm un turism centralizat, aşa cum aveam până în 1989, şi aşa cum ne propun cei din PSD", a spus ministrul Igaş. Tot aceasta a mai afirmat că primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, vrea să promoveze etnobotanicele şi turismul sexual pe litoral. "S-a gândit şi la domnul Ponta, care este foarte nefericit, să încerce să-l facă mai puţin fericit, oferindu-i droguri, oferindu-i ţigări cu anumit conţinut de substante pe care noi încercăm să le combatem zi de zi, probabil cu un conţinut de etnobotanice", a spus Igaş.

"Turismul pentru o ţară este ca o rochie de mireasă pentru o nuntă"

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, Grigore Baboianu, a făcut apel ca Delta să fie inclusă în stategiile de Turism. "Turismul în Delta Dunării trebui să fie o sursă de venit pentru populaţia locală", a declarat acesta. Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat că speră ca astfel de întâlniri să se ţină mai des. "Aceste dialog nu a existat, ori a fost vorba de comunicare slabă, pentru că situaţia s-a înţeles altfel decât ar fi trebuit. Nu mai este vorba despre concurenţă între staţiuni şi hotelieri, ci de regiune, să facem faţă Bulgariei sau Turciei. România nu se bazează prea mult pe turism, ca buget", a spus acesta. Mohammad Murad a adăugat că patronatul ar trebui să se implice mai mult şi să lase interesul personal pe planul secund. "Ar trebui să facem o politică încât să participăm şi noi la reconstrucţia economiei naţionale. Patronatul trebuie să se completeze cu statul. Turismul pentru o ţară este ca o rochie de mireasă pentru o nuntă", a mai spus acesta.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272