REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

IGNORANŢI. Vizitatorii continuă să arunce monede în bazinul peştilor de la Delfinariu

IGNORANŢI. Vizitatorii continuă să arunce monede în bazinul peştilor de la Delfinariu

Replica API 23 iulie 2018 | 00:00 312

Au luat-o de la capăt!

Au luat-o de la capăt!

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa este, de cele mai multe ori, soluţia turiştilor pentru zilele când vremea se dovedeşte a fi capricioasă. Delfinariul din cadrul complexului a fost dintotdeauna o atracţie, în timp ce pe aleile Microrezervaţiei te poţi plimba cu orele, fără să te plictiseşti. În afară de sectorul păsărilor şi al animalelor, există un spaţiu special amenajat pentru peşti – un bazin devenit celebru, anul trecut în luna iulie, însă dintr-un motiv nu tocmai de laudă pentru vizitatori. Istoria se repetă şi anul acesta!

Anul trecut, reprezentanţii Delfinariului au făcut apel către contănţeni și turiști să nu mai arunce bani în bazinul cu peşti, pentru a nu le îngreuna munca. Ei precizează că nu este o fântână aducătoare de noroc, ci un habitat pentru niște vietăți, iar monedele aruncate le perturbează viața, prin poluare. „Vă rugăm respectuos SĂ NU mai aruncați bani în bazinul cu peşti din cadrul Microrezervaţiei Constanţa. Nu aduce nici noroc faptul că aruncați bani, în schimb poluaţi bazinul în care se află peștii. Mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis conducerea Delfinariului din Constanța. Directorul Complexului, Adrian Bâlbă, s-a filmat în timp ce aduna banii aruncaţi în bazin, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă că gestul vizitatorilor nu trebuie să se mai repete. (detalii AICI)

În ciuda acestui îndemn, precum şi a plăcuţelor prin care vizitatorii sunt avertizaţi să nu arunce bani în bazin, în data de 22 iulie 2018 situaţia se prezintă... la fel! Duminică, o mămică a făcut fix acelaşi gest, de faţă cu cei doi copii ai săi. Când i s-a atras atenţia că face rău peştilor, femeia a reacţionat: „Nu ştiam... Lăsaţi, că îi culegeţi din bazin şi îi folosiţi pentru Delfinariu”. Ce anume s-ar putea face pentru Delfinariu cu un pumn de monede de 10 bani, nu ne dăm seama, dar în mod cert lumea chiar ignoră afişele de la intrare sau din interior, de parcă nu ar şti să citească!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca le dai dreptul TUTUROR romanashilor la pasaport fara a avea un minim de cunostinte despre tara in care calatoresc sau vor sa locuiasca limba etc ei tipa sparg seminte gratare manele...ne fac de ras si acasa si pe aici...toti se cred la Fontana di Trevi uita sa vb romana,dar nu si romanismul din ei ...o natie de cacat de tradatori securisti cu capu' plecat la tot,fie ca il sustin pe Dragnea de frica si de foame fie ca il sustin pe alt tradator Liiceanu Gabriel Plesu Andrei ,toti niste BRUCNER SILVIU cu alt stapan, de infatuati si epatati. S au chinuit degeaba TUTEA,Papacioc etc
1
0
Am fost si eu acolo cu toata familia si am avut o gramada de fun,in sensu ca am schimbat 1 milion numai in monezi de 50 de bani si aruncam cu ele in forta pe cant doar doar o-m nimeri un peste sa-i retezam capatana.Of ,Doamne ,cat am ras ,eram si bine facuti...
3
0
Mai faceti un bazin pentru aruncat monezi. Spune-ti ca acolo e bazinul fericirii sau cam asa ceva. Nu mai certati turistii.
7
2
Haules baules ce-aveti mo cu obiceiul asta? Nu stim ce mancare sa aruncam la pesti,..o shaorma,un cozonac...ceva...si mai bine le dam bani sa-si cumpere singuri,mo.Toata lumea multumita: pestii strang banii de mancare si noi scapm de marantisul din buzunare.
4
3
Popor tiganizat,inventatorii cuvintului il folosesc in sensu, de ne atins.
4
3
Pentru acesti idioti care se cred la Roma va recomand sa acoperiti bazinul cu plasa impotriva pasarilor pentru a proteja acesti frumosi crapi Koi.
4
1
Popor de oameni needucati, tigani smardoi si cocalari
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102