REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ilie Sîrbu e ca şi plecat de la şefia PSD din Senat

Ilie Sîrbu e ca şi plecat de la şefia PSD din Senat

Replica API 26 august 2015 | 00:00 187

Ilie Sîrbu, sursa foto: nasultv.ro

Situaţie halucinantă şi poate îndelung aşteptată de mediul politic românesc. Liderul senatorilor PSD din Senat şi, totodată, socrul premierului Victor Ponta, Ilie Sîrbu, este ca şi plecat din funcţia pe care o deţine. Sîrbu e decis să iasă din barca social democraţilor şi plănuieşte ca săptămâna viitoare să-şi dea demisia din fruntea senatorilor PSD. Aşadar, noua sesiune parlamentară ar putea aduce o schimbare importantă la vârful grupului senatorial PSD. Evident, se vehiculează deja şi primele nume ca posibili înlocuitori ai lui Sîrbu, printre care cel al lui Mihai Fifor. De asemenea, desemnarea s-ar mai putea face dintre Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu. „Eu vin din zona cifrelor exacte. Fiind chimistă, număr atomii! Nu pot să vorbesc pe ceea ce rezultă pe surse. Noi vom avea duminică după-amiază o întâlnire cu grupul senatorial şi, sigur, suntem oameni serioşi şi vom găsi soluţii să mergem mai departe cu grupul. (...) O să aflaţi dacă aşa este! Nu îmi place să vorbesc pe ceea ce se anunţă pe surse, cât de credibile sunt, dar duminică avem o întâlnire, aflăm despre fiecare dintre noi şi după aceea vorbim!”, a spus Ecaterina Andronescu, pentru „Replica”.

În tabăra PNL vestea pare prea frumoasă ca să fie adevărată. Cu toții știm că, de-a lungul timpului, influența lui Ilie Sîrbu a fost și încă este una categorică. În acest context, mai mulți senatori abia așteaptă plecarea socrului lui Victor Ponta din funcția pe care o deține. Printre ei, senatorul PNL de Constanța, Christian Gigi Chiru.

„E posibil orice, dar mai degrabă aș pune pe seama speculațiilor. De vrut nu vrea să plece, cu siguranță, iar de înlocuit probabil că social-democraților le va fi destul de greu să îl înlocuiască pe socrul primului ministru. (...) Am convingerea că, odată plecat din Senat, definitiv mă refer, domnul Sîrbu și încă alți doi-trei „dinozauri” ai Parlamentului, cu siguranță că procedura parlamentară va merge mai bine. Am să spun cu altă ocazie. Mă gândesc, fac trimitere clară la câțiva „dinozauri” din Parlament, dar momentan îl menționez doar pe domnul Sîrbu”, a spus Chiru, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272