REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iliescu:Mi se pare inutilă discuţia despre suspendarea lui Băsescu,ce a apărut în plus faţă de vară?

Iliescu:Mi se pare inutilă discuţia despre suspendarea lui Băsescu,ce a apărut în plus faţă de vară?

Replica API 3 noiembrie 2012 | 00:00 162

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a susţinut, vineri, că discutarea unei posibile suspendări a preşedintelui Traian Băsescu este inutilă, subliniind că, momentan, trebuie ca USL să se concentreze pe construirea unei majorităţi stabile care să asigure viitoarei guvernări o platformă solidă.

"Nu sunt convins de această chestiune. Trebuie argumentată. A fost recent o încercare în timpul verii care s-a soldat cu rezultatul pe care îl cunoaşteţi. (...) Ce a apărut în plus din vară până acum? Cred că acum trebuie să ne concentrăm pe alegerile parlamentare, construirea unei majorităţi stabile care să asigure guvernării viitoare o platformă solidă, o platformă echitabilă. Relaţia cu preşedintele, indiferent cine este el, este guvernată de prevederi constituţionale. De ce avem nevoie de scormonirea unor chestiuni, nu există motivaţie, adică eu nu văd o motivaţie anume pentru un asemenea pas. Haide să ne concentrăm pe ceea ce este real", a spus preşedintele de onoare al PSD, la România TV.

Întrebat de moderatoarea emisiunii de ce preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu insistă pe mesajul ca preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat, Iliescu a punctat că acest lucru îl surprinde. "Mă surprinde acest lucru pentru că altminteri, dl Băsescu de facto a fost suspendat şi Curtea Constituţională nu a avut motive constituţionale reale pentru a respinge rezultatul unui referendum. Populaţia ţării noastre se pronunţase deja. (...) Se cifrase numărul de 19 milioane de locuitori, este recensământul din 2011 şi fără să fie prelucrat tot materialul recensământului, dar deja se dăduseră aceste elemente de bază ale referendumul, că populaţia de bază nu mai este astăzi de 19 milioane, extrăgând circa 4 milioane populaţia minoră, deci populaţia cu drept de vot era de 15 milioane, 8, 5 milioane a fost peste 50%. De ce Curtea Constituţională nu a ratificat referedumul? (...) Datele de la MAI nu se pot baza decât pe fapt. Iar ultimul fapt, ultima constatare, ultima numărare a populaţiei a fost recensământul din 2011. Nu fuseseră prelucratele datele de la recensământ", a mai explicat acesta, la România TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212