REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iluminatul festiv din Medgidia, câștigat de firma unei tinere liberale cu afaceri de milioane cu statul

Iluminatul festiv din Medgidia, câștigat de firma unei tinere liberale cu afaceri de milioane cu statul

Replica API 15 noiembrie 2019 | 00:00 541

A luat fața celebrei Luxten

A luat fața celebrei Luxten

Maria Horga şi Alexandru Cârlig

Iluminatul festiv din Medgidia va fi asigurat sărbătorile acestea de iarnă de o firmă din Târgoviște prezentă din ce în ce mai des în contractele primăriilor constănțene. Societatea a reușit să vină cu o ofertă de preț mai bună decât cea a Luxten, cea mai mare companie specializată în iluminat stradal din România.

Primăria Medgidia a atribuit pe 12 noiembrie 2019 un contract pentru ”Servicii de închiriere, depozitare, montare, punere în funcțiune, demontare echipamente și instalații de iluminat ornamental festiv cât și verificarea, remedierea defectelor de funcționare ale instalațiilor de iluminat ornamental festiv pe parcursul derulării contractului”.

Contractul a fost încheiat în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 2 octombrie 2019, în care au fost depuse două oferte, din partea Luxten Lighting Company SA București și Euro Audit Service SRL din Târgoviște. Valoarea estimată inițial a serviciilor era de 789.181 lei, fără TVA.

În ce constă contractul

Potrivit documentației de atribuire, ”Serviciile constau în:

Închiriere instalații de iluminat ornamental festiv, depozitare verificare/remediere defectelor de funcționare ale instalaţiilor de iluminat ornamental festiv, montare instalații de iluminat ornamental festiv, punere în funcţiune și demontarea tuturor instalațiilor de iluminat ornamental festiv, conform documentației de atribuire, pe parcursul derulării contractului.

Locațiile în care autoritatea contractantă dorește să execute iluminatul festiv sunt: Clădirea primăriei mun. Medgidia, Casa De Cultură Lucian Grigorescu, Compexul Sportiv ,,Iftimie Ilisei”, Piațeta Decebal, Pod Rutier Medgidia, Intrare în municipiu str. Independenței, str. Independenței până la intersecția cu str. Lupeni, str. Republicii, str. Tudor Vladimirescu, str. Decebal.

Toate produsele închiriate trebuie să fie realizate conform standardelor de calitate în vigoare şi să fie destinate utilizării în mediu exterior.

Iluminatul festiv va fi pus în funcţiune în cel mult 20 zile înaintea deschiderii oficiale a sărbătorilor de iarnă și va fi gata până la data de 01.12.2019 şi va funcţiona până la data de 14.01.2020.

În perioada de funcţionare a iluminatului festiv, prestatorul va asigura asistenţă tehnică permanentă cu utilaje cât şi cu personal calificat.

Caietul de sarcini conţine specificaţiile tehnice care definesc caracteristicile referitoare la nivelul calitativ, tehnic şi de performanţă a lucrarilor executate, ornamentelor furnizate, cât şi a serviciilor prestate, siguranţa în exploatare,asigurarea calităţii şi reglementări minime obligatorii referitoare la protecţia muncii, stingerea incendiilor şi protecţia mediului”.

Cine e câștigătoarea

Câștigătoare a fost desemnată Euro Audit Service SRL, care a venit cu o ofertă de preț de 669.095,5 lei, fără TVA. Firma din Târgoviște administrată de constănțeanul Alexandru Cârlig, a raportat pentru anul 2018 afaceri de 11,9 milioane de lei și un profit 2,1 milioane lei, cu 37 de angajați. Euro Audit Service SRL a primit luna aceasta contractul de iluminat festiv și la Cernavodă, în valoare de 636.417,1 lei, fără TVA. În noiembrie 2018, aceeași firmă primea, alături de Luxten, contractul pentru iluminatul de sărbători din municipiul Constanța, în valoare de 5,3 milioane de lei.

Cine e patroana

Euro-Audit Service SRL este deținută de Maria Gabriela Horga, cea care a fost la un pas de o candidatură pe lista PNL Constanţa la alegerile parlamentare trecute. Gabriela Horga este legată de Constanţa şi pentru faptul că s-a măritat cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al IPJ Constanţa, Ion Cârlig. Maria Horga este cadru didactic, lector universitar dr. la Universitatea Ovidius din Constanța și a fost unul din liderii PNL București.

Tânăra a fost și cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice din București, a lucrat timp de un an la Ministerul Economiei și timp de un an jumătate la ANAF, a activat în calitate de consilier pentru europarlamentarul Daniel Dăianu sau pentru ministrul Daniel Chițoiu. Tatăl ei este fostul deputat PNL Vasile Horga.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa refuzi luxten.. care e totusi firma.. si sa iei o firma cu 37 de angajati dintre care probabil 10 femei de servici..medgidia e langa cernavoda nu?
2
0
Acum sunt firmele lor la putere!! Pnl plin de manevre ca toti altii!! Tara de 2 lie
6
0
Pnl sictir
7
5
Nu inteleg care este supararea. Era mai bine sa castige alta firma, nu tot aceiasi bani se cheltuiau? Cine vrea contrscte sa mearga la licitatii publice. Macar este firma romaneasca. Scrie ca au fost 2 ofertanti. Pai daca vreti sa puneti beculete ssu orice altceva depuneti oferte in loc sa comentati
6
3
Pentru votantii PNL sa va fie rusine neispravitilor. Adio vot Iohanis. Sunteti fix aceeasi mizerie.
12
7
are carlig la contracte usoare si banoase, pnl ul e la putere!
10
0
Teparu vrabie nu are buton de oprire.
7
3
acum ca e pnl la putere dar sa vezi ca cei de pana acum nu siau luat banii asa ca si cu ast la fel ramane stai usor ca Vraie ii tepuieste si pe astia
5
2
stie Maticheasca cite lumini a pus in tot judetul CIRLII
8
1
asta era aia de scria presa ca e milonara la 30 de ani din afaceri cu statul, functii publice si tot ce vreti. Nu sunt bani de salarii dar sunt bani pentru afaceri cu asazisii privati!!! Sa mai creasca euro si dolarul de plm!!!
14
1
Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii! Numai functii inalte si contracte banoase, doar pentru cei cu pedigree! Un om de rand, muncitor, onest nu are parte de astfel de functii sau contracte. Toate se inpart intre ei, fie ca e stanga sau dreapta. Odata unii, data viitoare ceillalti.
21
2
Ce credai ca se schimba ceva, nu se mai duce banu in stanga se duce in dreapta. Aceeasi mizerie au votat romanii
20
4
se petrec astfel de lucruri. Au plecat niste hoti si au venit alti hoti. O mizerie!
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108