REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Imagini apocaliptice din Grecia. Atena a fost acoperită de praf saharian

Imagini apocaliptice din Grecia. Atena a fost acoperită de praf saharian

Andreea VLAICU 25 aprilie 2024 | 00:00 599

Un val de praf saharian a acoperit Atena și alte orașe grecești, fiind considerat unul dintre cele mai grave astfel de episoade care au lovit țara din 2018, au declarat meteorologi.

Imagini apocaliptice din Grecia. Atena a fost acoperita de praf saharian

O ceață galben-portocalie a sufocat mai multe regiuni, alimentată de vântul puternic din sud. Vizibilitatea a fost puternic limitată, iar autoritățile au avertizat populația cu privire la riscurile asupra sănătății. „Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii acoperit în special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteorologică la Observatorul din Atena.

Grecia fusese deja lovită de un val de praf saharian la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie,. Tot atunci, un fenomen similar s-a înregistrat în zone din Elveția și sudul Franței.

Autoritățile au avertizat că concentrațiile de praf pot reduce lumina solară și vizibilitatea, crescând în același timp concentrațiile de particule fine de poluare, ceea ce crește riscul pentru persoanele cu probleme de sănătate respiratorie.

Imagini apocaliptice din Grecia. Atena a fost acoperita de praf saharian

Vânturile puternice de sud din ultimele zile au provocat, de asemenea, incendii de vegetație în sudul țării. Serviciul de pompieri a transmis marți seara că 25 de incendii au izbucnit în toată țara în ultimele 24 de ore. Trei persoane au fost arestate pe insula Paros, în stațiunea Mării Egee, fiind suspectate că au declanșat accidental un incendiu în care au fost distruse mai multe mașini.

Un alt incendiu a izbucnit în Creta în apropierea unei baze navale, el fiind stins de pompierii chemați la fața locului, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212