REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Imagini de groază din interiorul epavei Evanghelia de la Costinești, care zace de ni de zile în indiferență. Video

Imagini de groază din interiorul epavei Evanghelia de la Costinești, care zace de ni de zile în indiferență. Video

Replica API 4 august 2022 | 22:24 15548

Epava navei Evanghelia de pe plaja nordică a stațiunii Costinești reprezintă un obiectiv turistic pentru toți trecătorii. Celebra epavă este pe cale să rămână doar în miile de poze al turiștilor, întrucât de la un an la altul se degradează, zăcând în indiferența autorităților care nu mișcă un deget pentru a o pune în valoare.

Epava Evangelia, situată în partea de nord a stațiunii, nu departe de plajă, a devenit un obiectiv emblematic pentru Costinești, la bază stândd legendele legate de naufragiul ei și a peisajului dinamic pe care îl creează. Epava navei Evanghelia a eşuat cu zeci de ani în urmă, sub pavilion grecesc, la circa 1,5 kilometri de plaja nordică a stațiunii Costineşti.

Aceasta a fost intens mediatizată şi, împreună cu obeliscul de pe plajă, a devenit simbolul şi unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din staţiune. În anul 2012, corpul navei a cedat și castelul s-a prăbușit în interior, în 2014, o furtună cu valuri de peste 10 metri și rafale de vând de peste 70 kilometri/oră au rupt în două structura metalică a navei. Un tânăr curajos a făcut turul navei pătrunzând în interiorul acesteia. Imaginile par desprinse dintr-un film de groază.

Amintim că nava a figurat și în două producții cinematografice. Prima oară în filmul ”Al patrulea stol” din anul 1979, când niște turiști ajunși la o cherhana izolată descoperă epava care eșuase recent.

Apoi în filmul ”Liceenii Rock’n’Roll” din 1991, când în scena sărutului dintre Ștefan Bănică și Oana Sârbu de la Marea Neagră se poate vedea, pe fundal, epava de la Costinești.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol cetatenesc de gimnaziu... Stilul inutil al lui Cautis...
3
0
Asta nu polueaza mediul ?, daca le dadea voie tiganii ar fi dus-o gratis la fier vechi in doi ani !
3
1
dupa mintea unora, ar trebuii zugravita la interior si la exterior pus geam termopan. Lasati epavele in pace, daca a ajuns asa ceva interes turistic, suntem pierduti
5
0
bai grigore dobitoc esti tu ca nu ai inteles sensul mesajului dar nu are roast sa intru in polemici cu tine ca nu sunt lift sa ma cobor la nivelul tau...o epava tot o epava ramai...
3
0
Da da....Nava o fi fost a grecilor dar la comanda ei la punte si masina erau numai ofiteri si cmd romanI.De aia a esuat.CA NUMA ASTIA SUNT CAPABILI DE ASA CEVA.
4
0
Imagini de groaza la mare in Costinesti. Apa este uda.
5
0
Imagini de groaza noaptea in Costinesti. Este intuneric.
5
0
Marian tu esti doar un dobitoc antenisto pesedist .vacaroiu si bombonel au semnat pentru flota . Semnatura lui Basescu nu exista pe nici un document .oricum sa plingi dupa flota ruginita e ca si cum ai plinge dupa dacia "zimbetul lui Iliescu" a lu bunicu .
3
1
si de ce sunt imagini de groaza?
4
1
sa va fie rusine...eu cred ca ar trebui sa fie restaurat si intretinut singurul vapor care i.a scapat lui Basescu...mistocarilor...
2
2
Lasa M.P. epava,caci chiar daca ar avea bani primaria din Costinesti acolo sunt alte prioritati.
1
0
Marea balena - MP este ingrijorata ca rugineste fierul . Du-te fetito cu peria de sarma si grund si intretine-l .**. Dupa parerea ta ce ar trebui sa faca autoritatile , de ce si cu ce rezultate.
4
0
Mai e una la Sulina.
5
0
Se vede ca nici pe partea de film nu stati bine. Epava a aparut in nenumarate filme nu numai in 2 productii. Apare si in Somnul Insulei.si asta e doar un exemplu. Da va n plm de ageamii. Mirelooo in curand seful tau Muraad o sa se ocupe si de epava.auzi,apropoo,cand ne spui ca seful tau cumpara Dinamo?hai cu stirea si auzi vezi cum o legi cu Mangalia despre care ai uitat sa spui ca nu se mai plateste parcare pe zona aia de vreo luna.rasa ta de ieftina
1
0
Hahaha.. Deci sa inteleg ca acest morman de fier vechi se vrea patrimoniu national..
6
0
un proces normal si natural in cazul de fata! Pana la urma e o epava! Doar nu credeti ca o s-o puteti conserva pentru sute de ani?!
5
0
Trebuia de mult taiata si dusa la fier vechi !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614