REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Replica API 19 aprilie 2021 | 19:17 1443

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale, iar funeraliile se vor desfăşura după un set de reguli impuse de pandemie, scrie antena3.ro.

Funeraliile Prințului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie. La ceremonie, membrii familiei regale vor urma un set de reguli impuse de pandemie, dar și câteva măsuri noi, impuse în contextul în care Harry a părăsit Regatul Unit și a renunțat la îndatoririle regale în 2020.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Prinţului Philip a plecat de la Palatul Windsor şi va ajunge capela St.George.

Philip, ducele de Edinburgh, a fost cel mai longeviv consort al naţiunii, fiind alături de Regina Elisabeta timp de 73 de ani.

Restricţiile impuse de pandemie în Anglia au permis prezenţa a doar 30 de persoane care vor păstra distanţa socială. Purtătorii sicriului şi clerul nu sunt incluşi în numărul participanţilor.

Ducele de Edinburgh va fi înmormântat în cripta regală din capela St George.

Un Land Rover la care Prinţul Philip a contribuit la proiectare îl va duce în scurta călătorie până la ultimul său loc de odihnă.

Un fan Land Rover de multă vreme, Prinţul Philip s-a implicat pentru a construi autoturismul. Modelată după specificaţiile ducelui, ea a fost livrată la Sandringham Estate pentru utilizare de către familia regală în 2016.

UPDATE ORA 16.35 Land Rover-ul care va duce sicriul prinţului Philip se îndreaptă acum spre capelă.

Membrii forţelor armate, așezați pe gazon, şi-au plecat capul în semn de respect.

UPDATE 16.45 Sicriul ducelui de Edinburgh iese din castelul Windsor şi este dus la capelă

Sicriul ducelui de Edinburgh este transportat de la Castelul Windsor la Land Rover-ul care îl va duce la capelă, unde va fi înmormântat. Începe procesiunea funerară.

UPDATE 16.50 Regina Elisabeta a II-a a ajuns la castelul Windsor pentru a se alătura procesiunii din spatele sicriului răposatului ei soţ.

UPDATE 17.05 Sicriul cu trupul ducelui de Edinburgh a fost dus în capelă, nu înainte de a se păstra un moment de reculegere. Sicriul va fi depus pe un catafalc.

UPDATE 17.10 Slujba de înmormântare a început acum. Binecuvântarea a fost pronunţată de decanul Windsor. El a spus:

„Suntem aici astăzi în Capela Saint George pentru a încredinţa în mâinile lui Dumnezeu sufletul slujitorului său, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

Cu inimi recunoscătoare, ne amintim de numeroasele moduri în care viaţa sa lungă a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea sa neclintită faţă de Regina noastră, de serviciul său adus naţiunii şi Commonwealth-ului, de curajul, tăria şi credinţa sa.

Viaţa noastră a fost îmbogăţită prin provocările care ni le-a adus, încurajarea pe care ne-a dat-o, bunătatea, umorul şi umanitatea sa. Prin urmare, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har să urmăm exemplul Său şi ca, împreună cu fratele nostru Philip, să aflăm în cele din urmă bucuriile vieţii veşnice”.

UPDATE 17.30 William şi Harry, prinţul, stau în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii îşi iau rămas bun de la bunicul lor.

Cei doi, care au avut o relaţie dificilă în ultimii ani, s-au alăturat grupului de doar 30 de membri ai familiei pentru înmormântare, care a fost redusă din cauza restricţiilor coronavirusului.

Participanţii sunt aşezaţi separat, aşa că William este aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry este singur.

UPDATE 18.06 Sicriul purtând trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost coborât în "Royal Vault", cripta din capela ST. George, unde sâmbătă a avut loc ceremonia de înmormântare a ducelui de Edinburgh, relatează AFP.

Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii,.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Slujba de înmormântare a prințului Philip s-a încheiat în mai puțin de o oră, iar Regina Elisabeta a II-a a fost condusă de decanul Windsor în afara capelei.

Funeraliile regale pentru prințul Philip s-au încheiat, sâmbătă, la ceremonie putând participa doar 30 de persoane, din cauza contextului pandemic. Prinţul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218