REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

IMAGINI DEPLORABILE la TEATRUL de VARĂ din MAMAIA

IMAGINI DEPLORABILE la TEATRUL de VARĂ din MAMAIA

Replica API 20 mai 2021 | 14:00 2094

Teatrul de Vară din staţiunea Mamaia a intrat din nou în atenţia constănţenilor şi a turiştilor tot într-un mod negativ, după cum ne-am obişnuit. Zona este înghiţită de gunoaie, iar situația clădirii ce a fost odată perla litoralului este incertă. În prezent, nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile zecilor de artişti care au debutat aici.

Locul pare a fi desprins din filmele de groază

Zona în care este amplasat Teatrul de Vară din staţiunea Mamaia a ajuns să reprezinte în ultimii ani un real pericol la adresa oricărui trecător. Un focar de infecţie şi o construcţie ce poate ceda oricând întâmpină turiştii în fiecare an, de o bună vreme încoace. Cu toate că au existat tentative de proiecte de reabilitare, nimic nu s-a concretizat până acum. Locul pare a fi desprins din filmele de groază. Teatrul de Vară din staţiunea Mamaia, locul atâtor ediţii ale festivalului cu acelaşi nume, arată ca după război. Scena este înconjurată de gunoaie şi buruieni, pereţii sunt scorojiţi, iar scaunele, altădată ocupate de spectatori, zac goale şi rupte. Geamurile sunt sparte, iar pe pereţii exteriori au apărut desene graffiti. Însă, imaginile surprinse vorbesc de la sine. “ Mamaia nu este pregătită pentru a primi turiști. Autorităţile trebuie să facă curăţenie şi în această zonă pentru că este o emblemă a staţiunii Mamaia, dar şi oamenii trebuie să se familiarizeze cu bunul simţ şi să păstreze curăţenia. Acum, îţi vine să plângi de milă când treci pe aici. Este groaznică situaţia”, explică cetăţenii.

CJC a organizat o dezbatere publică privind Teatrul de Vară

În septembrie 2016, Consiliul Judeţean Constanţa a organizat o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”. Prin accesarea de fonduri europene, CJC îşi propunea refacerea aleilor aflate în apropierea clădirilor, amenajarea a grădinilor suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Nu în ultimul rând, clădirea urma să beneficieze de o reconsolidare majoră, de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Valoarea maximă a proiectului era de 5 milioane de euro.

Licitaţie anulată

Amintim că la începutul anului 2019 fosta conducere a Consiliului Județean Constanța a anunțat demararea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea acestui edificiu. În ședința CJC din luna iulie pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”, însă consilierii judeţeni s-au abţinut la votarea proiectului privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia. Documentația tehnico-economică a fost realizată de către SC NIDE COM –SERV SRL, iar valoarea totală a investiției ajungea la 6.080.647,77 de lei. Licitaţia organizată pentru implementarea proiectului a fost anulată întrucât s-a înscris o singură firmă. Serviciul achiziţii a considerat că nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi desemnată câştigătoare, drept pentru care s-a anulat licitaţia.

CJC a scos contractul la licitaţie şi în 2020

În 2020, Consiliul Județean Constanța a scos la licitație din nou contractul privind serviciile de proiectare și execuție "Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia". Valoare estimată a lucrărilor era e 4.034.222,27 lei. Finanțarea urma să fie asigurată din fonduri bugetare. Și de data aceasta, licitația fost anulată.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Loredana e demult pe net. Teatrul lu pejte poate deveni cel mult teatru de vara de papusi.
0
1
imaginea primariei....
7
0
Nu va mai kkti pe dvs. Noi toti suntem de vina! trecem pe acolo si aruncam ambalajele pe jos!
5
3
Si ai nostri planteaza panselute si lalele, care deja s-au ofilit...
10
0
Nu il mai ia Dana Hantiu ?
4
0
trece psd ul asa arata ...mazare e de vina
7
0
Ridicati un bloc in locul ei..nu sunt destule
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272