REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Imobil nou pe strada Năvalnicului. Locuitorii se tem că accesul autovehiculelor de intervenție va fi restricţionat

Imobil nou pe strada Năvalnicului. Locuitorii se tem că accesul autovehiculelor de intervenție va fi restricţionat

Replica API 23 martie 2020 | 00:00 1439

Locuitorii de pe strada Năvalnicului au pierdut lupta cu un constructor ce intenţionează să modifice o casă într-o clădire de birouri. Deşi au cerut, în scris, sprijinul primăriei, iată că investitorul a primit, în cele din urmă, undă verde pentru demararea lucrărilor. Locuitorii blocurilor situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au luptat pentru blocarea unei construcții ce i-ar lăsa fără locuri de parcare și ar restricționa accesul autovehiculelor în caz de intervenție. Aceștia s-au împotrivit modificării planului urbanistic de detaliu solicitată de proprietarul unei case situată pe strada paralelă bulevardului Alexandru Lăpușneanu, respectiv strada Năvalnicului nr 13. Investitorul intenționează modificarea construcției, supraetajarea ei cu un etaj și transformarea în spații pentru profesii liberale.

Asociația de proprietari 405 s-a opus modificării PUD-ului privind reglementarea terenului pentru construirea prin supraetajarea imobilului situat pe strada Năvalnicului1 3, aparținând lui Cristian Constantin Pelcea, pe motiv că, dacă PUD-ul ar fi aprobat iar construcția s-ar edifica, s-ar desființa locurile de parcare din zonă, s-ar desființa spațiile de joacă, și acelea insuficiente, ar duce, de asemenea, la desființarea spațiului verde, care este aprope inexistent. ”În dreptul blocului LE 32, Scara B sunt 5 locuri de parcare legale, pentru care se plătește taxă la primărie, care, conform noului proiect, vor dispărea 3 locuri de parcare Dacă se va proceda la aprobarea PUD-ului, vom continua cu reclamațiile printr-un avocat către celelalte autorități, ISC Constanța, ONG-uri”, a relatat președintele asociației.

”Sunt de acord și respect dreptul la proprietate și faptul că oricine își poate moderniza locuința, dar mă îngrijorează în primul rând crearea locurilor de parcare solicitate de proprietar. Printre obiectivele solicitate este și organizarea la parterul imobilului a unui birou sau mai multor birouri pentru profesii liberale. Această activitate presupune un trafic crescut într-o zonă cu locuri de parcare insuficiente pentru locatarii blocurilor aliniate la bulevardul Alexandru Lăpușneanu LE31, LE32, LE33”, a transmis un I.P., un alt locatar. Proiectul modernizării nu respectă cadastrul, mai spun oamenii care locuiesc în zonă. ”În planul prezentat locatarilor acestei zone există o extindere de aproximativ 4 metri pe o lungime cuprinsă între 30-40 mp. Pe această suprafață există doi stâlpi de iluminat ai parcării. Se pare că nu va fi o modernizare a construcției actuale, ci o demolare totală urmată de o nouă construcție. Se încalcă anumite prevederi din HCLM 113/2017 și a comisiei de circulație. Accesul în parcare se face numai din strada Ieremia Movilă care este deja saturată de mașini parcate în dreptul locuințelor care fac tranzitul foarte greu. Ridicarea gunoiului menajer se face în condiții foarte grele, dar va fi imposibilă în cazul deschiderii unui șantier de construcții pe strada Năvalnicului. Autovehiculele de Salvare și de Pompieri nu vor mai avea acces în caz de intervenție. În timpul șantierului, locatarii nu vor mai avea unde să-și parcheze mașinile, deoarece nu există alternative. Rog municipalitatea să nu dea curs acestei inițiative de construcție, modernizare sau amenajare ce ar afecta mai mult de 100 de apartamente, respectiv 4 scări de bloc”, a transmis M.R. De precizat că accesul autovehiculelor de intervenție se face doar prin strada Năvalnicului nr. 13.

De asemenea, oamenii susţin că schimbarea destinației din construcție –locuință în spațiu pentru birouri va afecta traficul în zonă, va duce la modificarea accesului pietonal și carosabilului de pe spațiul public în favoare proprietarului de pe strada Năvalnicului nr 13. ”Rugăm municipalitatea să nu dea curs acestei solicitări de modificare sau modernizare a acestei construcții”, este apelul tuturor celor 100 de constănțeni ce urmează să fie afectați de noua construcție, dacă PUD-ul va fi aprobat.

Iată că solicitările nu le-au fost luate în calcul, şi asta pentru că recent, primăria a at undă verde pentru supraetajarea şi consolidarea locuinţei individuale parter, modificari interioare, amenajare curte, refacere împrejmuire, organizare de santier.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai curvelor si idiotilor din primarie sper sa crapati in chinuri pentru toate autorizatiile de construire de rahat pe care le-ati dat!
1
1
Boule,toti tampitii si toate javrele imbogatite peste noapte din afaceri murdare construiesc si fac ce vor in Constanta si in Romania,mai ales daca sunt machidoni cu un primar machidon.Rusine.
3
0
Mai fratilor ce nu ati inteles;OMUL ESTE PROPRIETAR SI ISI MODERNIZEAZA LOCUINTA PE BANII LUI ! Care parte nu ati inteles-o ?Voi va ganditi doar la voi ca nu mai aveti locuri de parcare ! Ce treaba are acest proprietar cu neasunsurile voastre ?Primaria a procedat corect si legal sa-l lase pe om sa-si modernizeze imobilul,negandindu-se la voi lasilor.Asta va doare ca nu mai aveti unde parca voi.Rusinea va apartine tuturor care va ganditi doar la voi imbecililor!Parcati unde platiti parcarea ,motiv pentru care Primaria a facut locuri de parcare cu plata,dar voi vreti moca inclusiv in curtea veci
4
7
Ce fac oamenii astia cu atatea blocuri ? Cine le cumpara apartamentele ?
6
1
In primaria Constanta coruptia e la ea acasa.
7
0
Cu coruptia nu te poti pune.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212