REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Imobiliarele, cele mai sigure investiții în perioadele de instabilitate economică

Imobiliarele, cele mai sigure investiții în perioadele de instabilitate economică

Ana Maria LIPAN 22 martie 2023 | 00:00 2178

Contextul geopolitic actual, criza energetică și evenimentele recente precum falimentul Silicon Valley și scăderea acțiunilor Credit Suisse și-au pus amprenta asupra stabilității financiare. Deși în rândul cetățenilor s-a înregistrat o tendință de adoptare a unor măsuri de austeritate autoimpuse, ce pot conduce la reducerea puterii de cumpărare, specialiștii în domeniul economiei susțin că cele mai sigure investiții în astfel de circumstanțe sunt cele imobiliare, care vin în sprijinul conservării rezervelor monetare, conferă siguranță și pot genera în timp profit.

Imobiliarele, cele mai sigure investitii in perioadele de instabilitate economica
În perioadele marcate de evenimente ce destabilizează economia mondiala, cetățenii pot manifesta reticență față de realizarea unor investiții majore, alegând să evite cheltuielile majore, în scopul acumulării unor rezerve monetare care să le confere siguranță în contextul actual, caracterizat de instabilitate. Specialiștii în economie sugerează totuși că depozitarea banilor în conturi bancare implică riscuri majore, existând posibilitatea ca aceștia să se devalorizeze. O modalitate mai sigură de a conserva aceste venituri este investiția în domeniul imobiliar, achiziționarea unei locuințe prezentând numeroase avantaje și fiind mai eficientă decât păstrarea lichidităților.

Imobiliarele, cele mai sigure investitii in perioadele de instabilitate economica
Investiția în imobiliare oferă în primul rând siguranță și confort emoțional prin caracterul tangibil, spre deosebire de acțiuni. Aceasta poate aduce de asemenea beneficii nu doar celui care a cumpărătorului, ce întregii sale familii fiind o achiziție ce în timp poate genera profituri.

În plus, cumpărarea unui apartament poate fi realizată utilizând diverse modalități de finanțare, pe lângă programe precum “Noua Casă”, existând și posibilitatea de achiziționare prin plata eșalonată de dezvoltator, modalitate ce conferă flexibilitate și elimină instabilitatea cauzată de fluctuația indicilor precum IRCC și Robor.

Imobiliarele, cele mai sigure investitii in perioadele de instabilitate economica
În plan local, anumite zone din Constanța, precum Mamaia Nord, se află în plin curs de dezvoltare și prezintă oportunități de amplificare a valorii investiției, pornind de la avantajele pe care zona le prezintă. Proiectele majore din acest sector, precum Alezzi Odyssey oferă de asemenea numeroase facilități precum proximitatea față de mare, piscină interioară încălzită, piscină exterioară, centru de SPA și fitness, recepție, piațetă și amenajarea de grădini și zone pentru relaxare prin punerea la dispoziția locatarilor a unor terase generoase.

Imobiliarele, cele mai sigure investitii in perioadele de instabilitate economica

De asemenea, urmând tendințele actuale către promovarea sustenabilității, Alezzi Odyssey dispune de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Apartamentele pot fi achiziționate prin plata eșalonată la dezvoltator, până în anul 2026.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108