REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Importurile de autovehicule second hand au un impact negativ asupra României

Importurile de autovehicule second hand au un impact negativ asupra României

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 336

Yves Caracatzanis

Directorul general al Grupului Renault România și președintele Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, a afirmat, joi, la Cluj, că importul autovehiculelor second hand afectează negativ atât mediul, cât și siguranța rutieră.

Yves Caracatzanis, care a făcut o vizită în Cluj, unde a discutat cu autoritățile locale mai multe probleme, printre care și pe cea a importurilor de mașini second-hand, a precizat că, în România, există 500.000 de autovehicule second-hand, din care peste 70% au peste 10 ani vechime.

"În ceea ce privește importurile de autovehicule second-hand, până în luna octombrie a acestui an, vor fi înmatriculate peste 500.000 de astfel de autovehicule, 70% dintre acestea au peste 10 ani vechime, iar tot ceea ce aduce cu sine această vârstă a autovehiculului are un impact asupra mediului și siguranței rutiere. La nivel național, ponderea este de un vehicul nou înmatriculat la cinci autovehicule second-hand de import. La Cluj, cred că este chiar mai mult decât atât, cred că deficitul este și mai mult în favoarea celor second-hand. Este un subiect pe care l-am discutat cu autoritățile centrale, deoarece impactul este negativ asupra României, al românilor, din punct de vedere al securității mediului, al siguranței rutiere și al taxelor colectate. Este important și pentru industria auto, pentru o țară care are doi constructori auto", a spus Caracatzanis.

Directorul general al Renault România nu a menționat și o eventuală soluție la această problemă. Întrebat de presă care ar fi rezolvarea, în opinia sa, el a precizat că nu dorește să se substituie autorităților din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe cuvantul tau? impactul negativ asupra Romaniei este guvernanta voastra, a penalilor care duceti un trai de huzur vis a vis de omul de rand care, cu greu supravietuieste poverilor impuse de niste nemernici ca voi condusi de penali. Normal sa isi achizitioneze dupa buzunar, nu toti isi pot permite cumpararea de bolizi ca pramatia puscariasului draknea. In locul vostru, mi-ar fi rusine sa deschid gura
1
0
Saracia lucie din Romania are ca unul din multele rezultate,inclusiv cumpararea de masini pe care romaii le pot cumpara. Ca mai sunt si unii care castiga dubios si isi permit achizitionarea de masini scumpe si noi,se intampla in toate tarile cu regimuri corupte. La modul general romanii nu-si permit multe,abia isi duc zilele,dar vor si ei o masina,asa ca lasati cu papagalurile....
2
0
sa fie constient ca face profit pe salariile de mizerie ale romanilor, cant acestea vor creste , vor pleca in maroc sau in alte zari.
3
0
Atunci daca nu aveti solutii taci dracu din gura , ca prostii astia oricum fac ce le trece prin bascheti si vor sa ne arda iarasi la buzunar. Vorbiti cu bancile sa intinda anii de restituire a unui credit , sa poata omul sa isi ia o masina noua , cine nu ar vrea sa schimbe masina veche la 10 ani dar poti , nu asa ca mucles , veniti cu solutii nu le mai bagati batul prin gard astora ca si asa sint varza.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102