REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Împuşcare fatală pe platoul de filmare: Alec Baldwin „a minţit în mod flagrant“

Împuşcare fatală pe platoul de filmare: Alec Baldwin „a minţit în mod flagrant“

A.F. 11 aprilie 2024 | 00:00 323

Alec Baldwin "a minţit în mod flagrant" pentru a se disculpa de împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a filmului său western "Rust", iar neglijenţa lui a compromis siguranţa filmărilor, au declarat procurorii implicaţi în proces, informează AFP.

impuscare fatala pe platoul de filmare: Alec Baldwin „a mintit in mod flagrant“Alec Baldwin

Filmările acestui lungmetraj s-au transformat într-o adevărată dramă în octombrie 2021 într-o fermă din New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite.

Alec Baldwin a manevrat un pistol care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, însă un proiectil cât se poate de real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul filmului, Joel Souza.

Acuzat de omor prin imprudenţă, starul american riscă o pedeapsă de închisoare de până la 18 luni. El continuă să susţină că primise asigurări că arma lui era inofensivă, iar avocaţii săi încearcă să anuleze procesul, prevăzut să se desfăşoare în iulie.

De asemenea, Alec Baldwin neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, ceea ce este "absurd la prima vedere", au spus procurorii de caz, în documente publicate luni, prin care au solicitat menţinerea pe rol a procesului.

O expertiză realizată de FBI a ajuns la concluzia că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc de armă fără să existe o presiune pe trăgaci.

Actorul "a minţit în mod flagrant despre comportamentul" său pe platoul de filmare, schimbându-şi versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au continuat procurorii implicaţi în acest proces.

În primul său interogatoriu cu Poliţia, Alec Baldwin nu a susţinut că arma s-a declanşat singură, nici că Halyna Hutchins i-ar fi spus să îndrepte pistolul spre ea. Aceste elemente fac parte dintr-o "naraţiune" pe care actorul a dezvoltat-o ulterior în presa americană, au dezvăluit ei.

Procurorii critică atitudinea starului hollywoodian, care era şi unul dintre producătorii filmului "Rust". Potrivit martorilor, "el ţipa cu regularitate" la toată lumea şi voia să finalizeze filmul cât mai repede.

"Presiunea pusă de domnul Baldwin asupra echipei pe platoul de filmare a compromis cu regularitate siguranţa", au denunţat avocaţii acuzării, criticând "un bărbat care nu are niciun control asupra emoţiilor sale".

Armuriera filmului, Hannah Guttierez-Reed, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă la începutul lunii martie. Pedeapsa ei va fi pronunţată luni.

Potrivit acuzării, neglijenţele ei repetate au permis introducerea unor gloanţe adevărate pe platoul de filmare, cu încălcarea tuturor normelor de siguranţă din industria cinematografică.

"Combinaţia dintre neglijenţa şi lipsa de experienţă a Hannei Gutierrez şi absenţa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranţa celor din jurul lui s-a dovedit fatală", au declarat procurorii.

Acest fapt divers a şocat Hollywoodul şi a stârnit numeroase apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Filmările la "Rust" au fost reluate câteva luni mai târziu şi s-au încheiat în Montana, cu Matthew, soţul rămas văduv al Halynei Hutchins, în calitate de producător executiv.

La sfârşitul anului 2022, el a renunţat la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiţi, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272