REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

În 2020 s-a înregistrat o scădere a numărului turiştilor şi a încasărilor pe litoralul românesc

În 2020 s-a înregistrat o scădere a numărului turiştilor şi a încasărilor pe litoralul românesc

Replica API 8 septembrie 2020 | 19:00 1326

Pe parcusul sezonului estival recent încheiat, industria ospitalităţii de pe litoralul românesc a înregistrat o scădere a numărului de turişti şi implicit a încasărilor din serviciile prestate, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, Ionuţ Nedea, directorul general al unei companii reprezentative pe acest segment de turism intern, potrivit Agerpres.

"Potrivit datelor centralizate de litoralulromanesc.ro, anul acesta am înregistrat o scădere a numărului de turişti pe litoralul românesc, dar mai ales o scădere a încasărilor. Dacă scăderea numărului de turişti se situează undeva la 30% în raport cu 2019, încasările cel mai probabil au scăzut cu 35-40%, pentru că în cele din urmă litoralul românesc s-a vândut mai ieftin decât anul trecut, hotelierii fiind nevoiţi să scadă preţurile chiar în aceste condiţii dificile în care costurile au crescut, pentru că în mod evident trebuia să facem ceva pentru ca turiştii să vină pe litoral", a declarat Ionuţ Nedea.

Reprezentantul companiei a mai spus că, pe parcursul întregului sezon estival, operatorii din turism s-au confruntat cu mari provocări generate de contextul pandemic, faţă de care au fost obligaţi să-şi adapteze instrumentele de lucru pentru a-şi menţine afacerile.

"Noi anul acesta am adus 160.000 de turişti pe litoralul românesc şi în lipsa unui sprijin de la statul român, de la guvern, a fost de datoria noastră, a agenţiilor de turism, să găsim soluţii pentru ca turiştii care nu au putut să-şi valorifice, din motive de epidemie, rezervările făcute, să nu îşi piardă banii şi am găsit aceste soluţii cu partenerii hotelieri. De asemenea, principala provocare a fost să gestionăm panica instalată în rândul turiştilor români privind modul de desfăşurare a sejurului pe litoral, pentru că toate lumea s-a întrebat cum mai poate să meargă la mare în condiţii de pandemie, în condiţiile în care riscurile sunt ridicate. Am traversat o perioadă dificilă în ceea ce priveşte comunicarea cu autorităţile, nu am avut un orizont vizibil care să ne permită să ne pregătim business-ul în aşa fel încât să gestionăm această situaţie. Ne-am aflat în situaţia în care a trebuit să gestionăm de la o zi la alta, cu informaţii pe care le aveam la momentul respectiv, şi s-a înregistrat acea scădere din luna iulie, care de obicei era aproape de 100% pe litoralul românesc şi în care am avut hoteluri care au stat cu 30-35% grad de ocupare. Ne-am repliat, am avut exemple pozitive în ce priveşte modul de desfăşurare a sejurului pe litoral şi lucrurile au reintrat în normal", a afirmat Nedea.

Managerul a mai menţionat că turoperatorii manifestă deja preocupare pentru a-şi adecva instrumentele de lucru cu clienţii din perspectiva viitorului sezon estival, astfel că vor oferi sisteme flexibile de rezervare a pachetelor de servicii turistice, dar şi de asigurări pentru recuperarea costurilor în cazul anulării sejururilor din motive medicale.

"Preocuparea noastră principală, în contextul pandemiei ce va marca într-o măsură mai mare sau mică şi următorul sezon, este să găsim soluţii pentru ca bani turiştilor să fie asiguraţi. Am lansat în premieră pentru litoralul românesc o asigurare de tip storno, care permite anularea sejurului, inclusiv pentru situaţii de COVID - asigurări ce nu acopereau, înainte, riscul generat de această pandemie. Astfel, dacă din cauza infectării turistul este carantinat, izolat, îşi poate recupera 100% contravaloarea sejurului pe care l-a achitat în avans. Costul unor astfel de asigurări este redus, la un sejur de 2.500 de lei el va fi de 60 de lei. De asemenea, turiştii îşi pot rezerva, încă de mâine, sejururi pe litoralul românesc, cu reduceri de până la 50%", a adăugat Ionuţ Nedea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si anuntul asta confirma evaziunea, dupa ce majoritatea romanilor au renuntat la excursii in strainatate si au venit pe litoralul romanesc!!!
4
0
lasa ca oricum HORECA NU FISCALIZEATA TOT
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212